Recept!

Baka denna! Är ni, liksom jag, en chokladälskare så lovar jag att ni inte blir besvikna!! =)


Kakan:

4½ dl
strösocker
3.75 dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4½ msk kakao
225 gram smält smör
2,25 dl kokande  vatten
3 ägg

Blanda socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao med varandra i en skål. Ta en annan skål och knäck i äggen, vispa upp dom lite lätt, tillsätt smöret och vattnet. Rör ihop. Blanda mjölblandningen med smör/ägg/vattenblandningen och grädda i en smord och bröad långpanna 10-15 minuter 225 grader.

Smörkräm:

225 gram smör
2 äggulor
225 gram florsocker
8 tsk arrakspunch (jag skippade arrakspunchen)

Vispa äggulorna lite lätt, blanda i övriga ingredienser och bred över den avsvalnade kakan.

Glasyr:

200 gram  ljus blockchoklad
1 msk olja

Smält chokladen över vattenbad (jag smälte i mikron) Tillsätt oljan. Låt chokladen svalna lite innan du brer den över den kalla kakan. (Jag hade på chokladen alldelens för fort så smörkrämen och chokladen blandade sig lite, så låt smörkrämen stelna lite, gärna i kylskåp innan du har på chokladen)

Kakan är gudomligt god. Godast är den nästan att äta direkt ur frysen!

Kommentarer
Postat av: Linda n

Detta låter ju hur gott som helst!! Måste testa det vid ett bra tillfälle!!! Kram

2011-01-24 @ 16:17:26
URL: http://lindiz1983.blogg.se/
Postat av: Anna

Min mamma brukar göra nåt liknande och den är helt galet god! Och faktiskt som du skriver god fryst :) Ska testa ditt recept! Jocke lär ju inte bli ledsen direkt ;D

2011-01-24 @ 17:53:31
URL: http://cyberkaka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0