Trött!

Är bara förnamnet. Ska upp strax före 5 i morgon då stefan jobbar dubbla så jag måste lämna Holger på dagis. Och eftersom att det är skithalt ute så ska vi åka i riktigt god tid!

Problemet är bara att Holger inte vill sova! Han ligger i sin säng ( eller det gör han förmodligen inte, men han är iaf i sin säng...) och är nöjd. Pratar där inne och ropar på sin pappa:)

Och jag kan inte gå och lägga mig förrän jag vet att han sover.

Var riktigt kaos på jobbet idag.. vi har väl ca 140 sittplatser.. I morse dukade vi upp 60 av dem med fina dukar och porslin. Det var nån som skulle ha pensionsfika där kl 13 och då det inte finns en möjlighet att fixa sådant när vi öppnat så måste sådant göras innan..
Förstod att det skulle bli lite tight med sittplatser.. MEN.. Vid 10 tiden ringer dom från besöksgruvan och meddelar att deras grupp blir lite sen till maten.
Vilken grupp?, var våran fråga. Jo, den lilla gruppen på 77 personer från nån jävla skola! Dom hade "glömt" att meddela att dom skulle komma...
Det var kaos! Försökte förklara för dem som jobbar i besöksgruvan att dom INTE får sitta på de dukade platserna utan helt enkelt vänta på ledig plats. Behöver jag ens säga att dom satte sig där iaf!?!
Så jag fick duka om allt och kunde då inte ta någon lunch... Och ingen em rast.. Dom som jobbar i besöksgruvan kan dra åt h,!&)?98(,'öä


Snart är det jul!

Igen!

Har typ 0 julkänslor men det beror nog dels på att det inte varit någon snö fram tills i fredags och dels på att vi jobbar hela tiden så man hinner inte tänka så mycket.
Ser iaf fram emot julen väldigt mycket! Få vara med familjen och bara mysa!!
Ska se om jag kan ta ledig någon dag mellan jul och nyår, hade vart trevligt att hinna umgås med bror och hans familj lite... Om dom kommer, men det hoppas jag! Annars så slutar jag kl 15 varje dag så man kan ju ses på em om inte annat!
Förra julen var ju Holger bara 9 månader och inte alls speciellt brydd om julklapparna. Det var väl mest snörena som var kul!
Nu i år ska det bli så kul att se honom öppna sina julklappar :)
Har inte köpt så mycke åt honom ännu. En dammsugare som typ ska funka som en riktig dammsugare... Han älskar nämligen att dammsuga =) (Man kan ju hoppas att det intresset håller i sig....)
Och så har jag beställt nått pussel och nån bok av en liten kille som sålde jultidningar=)

Sen antar jag att han kommer att få massa paket av sin mormor och morfar!

Jobbar em onsdag, torsdag och fredag julveckan och Stefan har ledigvecka. Så vi båda är lediga på julafton!

Helgen i Luleå var bra. Riktigt mysigt! Hade 1000 planer och massa folk vi ville träffa men en helg går fort!
Åkte från Kiruna direkt när jag slutade på fredag. kl 15.. Det var typ snöstorm så till Gällivare kunde typ bara köra 50 dit! Vid polcirkeln byttes snön ut mot regn och vid 19.30 tiden var vi framme vid hotellet.
Vi checkade in, bar upp allt till rummet och fixade till oss lite innan vi gick ner till "köpmannens kök" (tror jag restaurangen hette) Där vi åt god mat och drack gott :)
Sen var vi båda sjukt trötta så vi gick upp på rummet och soooov! Vaknade vid 09.30 tiden på lördagen och gick ner och åt frukost! Sen promenerade vi till stan där det var galet mycket folk! Shoppade knappt någonting!

På eftermiddagen var vi förbi Niklas, Elin och deras lilla chihuahua Belle, helt galet söt!!

Kl 20 mötte vi upp Niklas och Elin utanför waldorf där vi skulle käka.
Både jag och Stefan tog friterad kyckling i tomat och vitlöks-sås. Sjukt gott!

På söndag checkade vi ut och for till storheden där vi träffade Stefans syster Pernilla och hennes gubbe Pelle för en fika. Vi fick ta med deras julklapp till Holger (en svart bobby-car) då vi inte kommer att träffas nått innan jul..

Ett sista stopp innan vi började rulla norrut var i Rutvik där det packades för fullt. Stefans moster och hennes gubbe har sålt huset och börjar flytta nu på torsdag!

Var i jukkas strax efter kl 18 och världens finaste kille mötte oss i dörren.
Oj vad vi saknade honom under helgen!
Och vad konstigt det kändes att gå på stan utan barnvagn!

Nu ska jag ta en dusch och sen är det nog sängen för min del. Ska upp 05.30 i morgon, igen.


Torsdag!

Var väldigt trött i morse när klockan ringde 04.40. Snoozade i 10 minuter och sen fick jag stressa för att hinna med bussen 05.26..
Slutade kl 15 och kl 17 klev jag på mitt pass här på radiotjänst. Trött? Inte så farligt faktiskt!

I morgon åker jag och Stefan till Luleå. Utan barn! Holger ska vara med sin mommo och moffa hela helgen! Dom hämtar honom från dagis i morgon (hans enda dagisdag denna vecka) och sen hämtar vi honom från dom på söndag.
Nog kommer jag att vara "orolig" (inte för att dom inte ska ta hand om honom för det vet jag att dom gör. Dom har ju ändå 3 egna barn + att mamma var dagmamma i typ 100 år) Men tänk om han inte kan sova och saknar sin mamma? Det är det jag oroar mig över mest, att han inte ska kunna sova. Nåväl, det tar lite drygt 3 timmar att köra så om det inte funkar så är det ju bara att åka hem!

Jag och Stefan ska bara strosa på stan och köpa lite julklappar, äta god mat och kanske dricka ett glas vin. Vi ska bo på hotell och bara ha det bra!
Behöver jag säga att jag längtar?
Ska väl inte shoppa sååå mycke då vi åker utomlands 2 mars och dit går ju en hel del pengar.. + att vi ju håller på å spara ihop handpenningen så att vi kan köpa ett hus om ca 1 år...

Igår (eller om det var i förrår eller kanske i måndags?) Iaf så ringde jag kirunabostäder (igen) och frågade efter våra vitvaror...... Får se när(om) dom kommer någon gång...

Nä, nu är det dags för mig att fortsätta att jobba lite.

Damp?

Idag har jag klivit upp 05.30. Börjat jobba kl 07 och slutat kl 18. Först vanliga jobbet och sen hade vi nån miljö och arbetsutbildning i 4 timmar. Sen hem, laga mat, äta och natta barnet. Jag borde vara trött. Det är jag inte. Försöker sitta still i soffan men jag vill göra nått. Typ fixa, städa eller baka.. Får se vad det blir :)


Hemma..

Hörde rykten om magsjuka och vattkoppor på Holgers dagis..
Och det vill vi helst slippa! Holger får vara hemma hela veckan!


Buss..

Sitter på bussen på väg till jobbet. Det är faktiskt riktigt skönt att åka buss! Inga isiga rutor som måste skrapas, och man slipper sätta sig i en kall bil (nu har vi ju fått garage som vi snart kan börja använda!!) jag slipper kära själv (gillar Iofs att köra bil ) men framför allt så slipper jag leta parkering halva morgonen!!

Snart framme!!:)


Kallt!:)

I morgon ska jag ringa kirunabostäder och återigen efterlysa våra nya vitvaror. Vill baka en massa men våran ugn är inte så bra...:(
Till jul ska jag bla baka saffransmuffins med vit chokladfrosting. Hoppas det är gott :)
Nu ska jag väcka barnet som sover sin lunchvila lite senare än vanligt. Vi har varit i Jukkas på julmarknad:) -20 grader var det där... Kallt! Men mysigt!
Nu ska vi åka och hämta Stefan från jobbet!


Jaha.

Förra inlägget skulle jag publicera vid 14 tiden igår, men det gick inte...

Iaf, nu har jag och Holger mysmorgon innan vi ska bege oss och hämta bilen. Sedan lämna liten kille på dagis och jag ska å jobba! Börjar eg kl 16 men då en arbetskompis är sjuk ska jag börja så fort jag kan.. Men det går en buss härifrån 08.26 först så vi hinner mysa mycke innan det är dags :) (hoppas att bussen går dit den ska bara....)


Kaos.

Den här dagen har hittills mest varit kaos! Men den började med morgon mys i soffan. Holger drack välling och så läste vi en bok om dinosaurier:)
Eftersom att dom skulle fotograferas idag så skulle han få börja ca 8.15. Fotograferingen skulle vara kl 8.30.
Stefan jobbar fm så han tar bilen till jobbet (går inga bussar så tidigt) och så skulle jag och Holger ta bussen till LKABs parkering och sedan ta bilen till dagis. Redan på busshållsplatsen får jag lite panik. Säkert 30 skolungar som ska med bussen, bara på våran hållplats.... Inser att jag kommer att få stå upp och hoppas att Holger kommer att vara nöjd med att sitta i vagnen (han brukar vilja sitta i min famn när vi åker buss)...
Vi kliver på bussen vid bakdörrarna och då den redan är proppfull så tar jag mig inte fram till chaffisen för att visa mitt busskort. Iaf så kör bussen iväg och jag står å trängs med en jävla massa ungar men då bussresan bara brukar ta 15 minuter så är det ingen större fara. Tills bussjäveln svänger åt fel håll! Åker runt halva jävla stan tills vi kommer till lk-korsningen. Men nej, där svänger den inte! PANIK. Klockan är nu 07.55 och vi borde sitta i bilen för länge sedan! Går fram och frågar varför han inte svängt och får då till svar "den här bussen går inte till LKAB" svarar då att det står både i tidtabellen jag kollade på hållplatsen och på deras tidtabell på nätet att den ska förbi LKAB. Men, då har dom tydligen ändrat det!! Utan att ändra i tidtabellen. Jag brann av lite lätt där på bussen men då det inte är han som kör som gjort någonting fel så behärskar jag mig lite. Kliver iaf av bussen vid stadshuset och börjar springa ner mot LKAB. Ringer mamma och ber henne kolla med personalen om dom kan ordna så att dom tar enskilda kort först, så kanske vi hinner till gruppfotot! Vi kom iaf till dagis, 10 minuter sen och jag var helt blöt i svett efter att ha sprungit med vinterjacka och stövlar.
På dagis var det också lite kaos. Typ alla barn var ju där, plus några syskon (syskonfotografering) och ett gäng föräldrar.

Nu är jag iaf helt slut och ska ta en dusch innan jobbet!!


Äckligt.

Ibland är livet rent ut sagt äckligt.
Igår när jag kom till jobbet var inte en av mina arbetskompisar där. Vi fick veta att hennes bonus-son dött. Han blev typ 10 år gammal och har i ungefär 1 års tid slagits och kämpat mot den hemska cancern. I måndags berättade min arbetskompis att han blivit inlagd i Gällivare men att det är ingen fara för det blir han alltid efter en behandling (han hade veckan innan varit på cellgiftsbehandling i Umeå, och det bryter tydligen ner immunförsvaret) Han skulle bara få en antibiotikakur och sen skulle han vara hemma igen. Så blev det alltså inte och i måndags kväll tog han sina sista andetag.
Jag blir gråtfärdig bara jag tänker på det.
Livet är så orättvist. Varför måste oskyldiga små barn drabbas av hemska sjukdommar?


Regn regn regn

Det bara regnar. Ge mig snööö!

Gick hem från jobbet med feber i onsdags. Stannade hemma torsdag och fredag också då febern inte ville ge sig! Nu är jag frisk och i morgon blir det jobb. Jobbar helgen som kommer också + 3 pass på radiotjänst.
På tisdag ska vi på 1 års kalas då Nella fyller år! Funderar på vad hon önskar sig i present.. Någon som har nått bra förslag på vad man ger åt en 1 årig tjej?

Har slängt Holgers åk påse i tvättmaskinen. Den kommer att behövas när det blir kallt. Både hemma och på dagis. Han sover ju ute i vagnen på dagis, får se när dom börjar testa att få honom att sova på madrass inne... När han sover i vagnen där kan han sova hur länge som helst, över 2 timmar nästan varje dag! Kan tänka mig att dom tycker att det är skönt att han sover så länge :) dom är ganska många barn på hans avdelning (och på den andra också) på 5 år (ca) har det utökats från att ha varit ca 18 barn på hela förskolan (var bara en avdelning då) till att det idag är ca 45 barn uppdelat på 2 avdelningar! Förut var "lekis" eller förskoleklass kanske det heter, där var Holgers avd. Är nu. Kommer ihåg att det öppnades när jag gick på "lekis" 89-90 någon gång! Lokalerna ser nästan likadana ut och dagisgården är sparsamt renoverad. Nu har dom fått två "kompis-gungor" (som nån försökte elda upp efter en vecka)
Barngrupperna blir större och större men dom vill inte bygga ut lokalerna! Dom sätter bara in fler barn och fler fröknar..
Dom senaste två veckorna har han inte vart på dagis alls men nu i veckan ska han få gå två dagar bara för att han inte ska glömma dagis. Nästa vecka får han nog också gå typ 2 dagar.. Behöver eg inte dagis förrän vecka 50!

Nä. Sängen nästa!


November.

Och man hade kunnat tro att vi fortfarande bor kvar i Luleå. Det är ju ingen snö!! Jag vill ha snö nu!

Skrev ju ett långt inlägg om våran happis helg här om dagen. Men, det var bara rubriken som kom upp...
Vi åkte tidigt på lördag morgon. Tror vi plockade upp mamma i jukkas vid 06.20 tiden. Det var mycket halt efter vägen! Mellan Lappesuando och Gällivare mötte vi ambulans, polis och brandkår med blåljus. Förmodligen en bilolycka! Vid överkalix var det en bil som hade kört i diket och rakt in i ett träd!

Först åkte vi till finland och shoppade lite. Holger och hans kusin Mika fick kuomaskor av mormor/farmor. Hade tänkt köpa stl 23 till Holger men det fanns bara i rosa...! Så han fick ett par i stl 22. Han har 21 på dom han har nu och han kan ha tjocksockar i dom.. Hoppas dom håller hela vintern!
I värsta fall får vi köpa ett par nya sen.
Handlade lite åt mig själv på HM och sen en sväng på alko där jag bla köpte salkmiakki. Gott!

Sen for vi till happis där vi sprang in på skokanonen och köpte skor innan vi gick in på IKEA.
Handlade massa "bra att ha saker" och en STUVA förvaringsmöbel till Holger.
Köpte bla en maskroslampa till vårat sovrum (den mindre, får inte plats med den större!) Och igår när jag skulle koppa in den gick det.. sådär.. Lyckades kortsluta halva lägenheten när jag skulle fixa med kontakten i taket.
Stefan fick fixa det när han kom hem :P

Efter IKEA åkte vi till cape east där vi skulle bo över natten. Efter att vi checkat in gick vi till vårat rum där vi bytte om för att sedan gå och äta middag. Supergod varmrätt! Kan ju inte med rå mat så förrätten var ingen hit!

När vi ätit klart och druckit upp vårat vin gick vi till rummet och bytte om igen. Denna gång till badkläder!
Vi begav oss till SPA´t där vi hade det jättemysigt och trevligt!
Vid 20 tiden var vi så trötta så vi gick upp på rummet och slängde oss i sängen och kollade TV tills vi somnade! ;) Värsta PRO gänget!
Dagen efter vaknade jag kl 5, fast då skulle man ju dra tillbaka klockan så klockan var 4.. Försökte somna om men efter en stund vaknade Tessi och mamma. Vid 7 tiden gick vi och åt frukost.
Vi packade sedan ihop våra grejer och checkade ut innan vi åter igen begav oss till IKEA där jag köpte en till STUVA förvaringsmöbel till min prins. Dom ligger fortfarande i sin kartong, Vi ska skurva ihop dom tillsammans till helgen.
På väg hem var det snorhalt igen. Körde typ max 80 hela vägen så det tog ett tag att komma hem!

Jag är lite småkrasslig. Eller min hals är helt fucked up. Jobbar på ändå och som tur är så har jag diskvecka. Jag kan alltså stå i disken och vara osocial och slipper prata med kunder. Nästa vecka är det fm under jord så då hoppas jag att halsen är OK.
Holger är också lite sjuk så han har fått vara hemma från dagis igår och idag och även i morgon. Sen får vi se hur han mår. Iom att jag jobbar fm och Stefan em så kan vi pussla så ingen av oss behöver vabba. Jag jobbar eg 7-15 men eftersom att Stefan börjar jobba kl 14 så jobbar jag 6-14. Så jag går ut genom LKAB vakten vid 14 tiden. Då står Stefan och Holger där med bilen. Och så byter vi. Stefan går in genom grinden och jag åker hem med barnet. Smått värdelöst att knappt se sin sambo! Till helgen är iaf jag ledig så då har vi iaf förmiddagarna tillsammans.


RSS 2.0