Just nu.

Hade det varit skönt att bara kunna sätta sig ner i soffan med en bok och bara slappa. Men Holger är pigg som en mört och Stefan jobbar. Så det är väl bara att försöka hänga med i svängarna!

Hoppas att ni alla har en jättebra påsk!

Helg!

Ja snart är helgen över!
I morgon åker vi till Luleå, Stefan har ledigvecka och  ska vara ledig HELA veckan!

Nu ska jag och Holger ta en promanad efter älven!

Fredag!

Äntligen fredag, även fast jag inte gör nå speciellt om dagarna är det ändå skönt med helg!! Stefan jobbar helgen och på måndag åker vi till Luleå, Holger ska på 1 års koll på BVC och vi ska börja städa/tömma lägenheten som ska vara tom den 2 maj då någon annan flyttar in dit.
På tal om BVC så var vi ju på Holgers första tandläkarbesök för 2 veckor sedan. Eller det var väl en tandsköterska han var till tror jag!
Hon frågade om vi borstar tänderna på honom. Och ja det gör vi ju, men det är ju inte det lättaste precis. Vi försöker så gott det går och det går ganska bra enligt mig.
Då sa hon "man kan köra in ett finger i barnets mun, längst bak i munnen får dom inte tänder förrän dom är lite äldre, så kan man som spärra upp munnen och då kan man borsta tänderna ordentligt"
Jag trodde att hon skämtade, alltså på riktigt, Finns det folk som gör så?!?! Jag skulle då aldrig göra så! Tror knappast att det gör så att barnet vill borsta tänderna frivilligt i fortsättningen!
När jag hade min häst för en sisådär 10 år sedan så var jag tvungen att binda ner tungan på honom. DÅ fick jag köra in handen i munnen på honom vars han inte hade några tänder (sedan ta tag i tungan, linda en gasbinda runt den och knyta under hakan. Gjorde jag inte så så la han tungan över bettet och stack iväg, med mig på ryggen) Så ja, det känns som någonting man gör på ett djur, inte på ett litet barn!
Jaja, snart slipper vi bergnäsets vårdcentral, vissa där är duktiga och trevliga men de flesta är ju rent ut sagt idioter.
Iofs så tror jag inte att kiruna VC är nå mycket bättre! När jag hade körtelfeber när jag var 16 (tror jag) så fick jag äta typ 7 olika pencillin-kurer för att dom envisades och sa att det var halsfluss, det var det inte och jag var sjuk i nästan 3 månader.


Nu ska jag hoppa i duschen och när Holger har vaknat från sin fm vila så ska vi åka till Alida, Hjalmar och Nella och hälsa på och fika äppelpaj =)

Förresten så har jag skaffat en twitter, inte så insatt i hur det funkar men ändå =)


Lite bilder förresten!



Holger åker skoter med pappa Stefan!



Så här såg mina kort ut när jag fick tillbaka dom! Alla kort utom körkortet var i detta skick!


Bilder!

Min blogg är ju ganska "bildtorr" Tråkigt tycker jag!
Ska försöka bättra mig på den punkten!
Efter frukost (Holger åt gröt och macka och jag åt ett kokt ägg och skinka) gjorde vi oss i ordning, på med alla kläder ner med holger i den här...


En ganska gammal haglöfs bär-rygga! Den är inte så skön men det funkar :)

Sen tog jag på mig skidorna och så stack vi ut på älven och åkte skidor! Känner mig grymt hurtig och jobbigt var det! Jag höll på att ramla baklänges flera gånger...


Söt och snorig Holger, en helt slut mamma!


3 km blev det tror jag. Jag blev helt blöt i svett!

Nu ska jag hoppa i duschen och Holger ligger och vilar!

PS. Ingen cola idag (ja klockan är bara 11 men ändå!

Nu jävlar.

Ska gäddhänden bort, allihopa!
Tänkte försöka äta lite enligt LCHF metoden. Inte utesluta kolhydrater helt men iaf dra ner på dem väldigt mycket!
Idag ska vi på kalas, Erik fyller 26 så en bulla lär det nog bli! just bullar och fika är min svaghet! Godis och chips klarar jag mig utan, men fikabröd är ju helt sinnes gott tycker jag!
Nu kommer det säkert att slinka ner en bulla lite då och då men det funkar liksom inte att äta hur mycket som helst!! =)
Men min största svaghet är coca cola. Jag erkänner, jag är sjukligt beroende av cola. Måste nästan ha det direkt när jag vaknar och sedan ett jämt intag under dagen. Och det funkar ju verkligen inte! SÅ no more cola! Vatten vatten bara vanligt vatten (och LOKA) får det bli.

Ska nog köpa koffeintabletter i veckan. Kan tänka mig att det kommer att behövas dom första dagarna....


Så, önska mig lycka till.. Det här kan gå hur som helst!

Nu så..

Ska jag skriva ett sånt där "Holger 1 år" inlägg!

Ja, Holger är nu 1 år och en vecka gammal. Det känns inte som att det är över ett år sedan vi åkte in på BB tidigt den där onsdagsmorgonen den 24 mars 2010. Vi var väl inne på BB strax efter 08.00 och ut kom han kl 21.28.
Mycket har hänt på ett år, ett helt fantastiskt år! Det bästa året i mitt liv, eller ja, i våra liv!

Han tar sig fram krypandes
Blöjor använder han fortfarande, libero up & go stl 4 (om ni nu skulle vilja köpa blöjor åt H)
Han går efter möbler och med sin lära-gå vagn.
Snäll är han mest hela tiden. Och helt otroligt busig! Alltid med glimten i ögat!
Äter gröt och macka till frukost när vi kliver upp. Oftast vid 7.30 tiden. Ibland är det morgon kl 05.00 och ibland kl 09.00 (jag föredrar 9 framför 5 konstigt nog)
Vid 10 tiden brukar vi (han) äta en frukt eller en macka och vid 12-13 tiden blir det lunch. Oftast någonting hemlagat men ibland blir det en burk.
Mellis vid 14-15 tiden och middag vid 16-17 tiden. På kvällen får han välling.
Somnar oftast vid 20.00.
Han tycker om att leka med bilar och bollar! Nallar och dockor är inte så roliga, dockor brukar han bli lite rädd för.
Klättrar på det mesta. En gång fångade jag honom precis när han hade klättrat upp på tidningslådan som mamma och pappa (mormor och morfar) har brevid vedlådan. Han skulle ner i vedlådan!
Bobbycaren och läragå vagnen använder han som "stege" för att ta sig upp på sängen eller soffan.
Han är oftast inte blyg, men ibland är han lite tveksam mot främmande människor.
Just nu är han ganska mammig. Men det beror nog mest på att det är mig han är med nästan hela tiden. Är han trött så är det bara mammasfamn som duger. Pappa ska förståss duga lika bra, men det ger sig nog. Ibland är det bara pappa som duger!

Han älskar barn, han skiner upp som den lilla sol han är när han ser andra barn och det gör lite ont i mig när han inte får träffa andra barn så ofta! Men det blir nog också bättre med det nu när ganska många av mina vänner har barn och är föräldralediga. Barnen från mammagruppen är några vi saknar alldelens extra mycket (och mammorna såklart)

vikt och längd har jag ingen koll på men jag skulle gissa att han väger kring 10 kg och är ungefär 76 cm lång. 1 års kontroll på BVC den 14 april tror jag!

Och han är våran alldelens underbara fina bästa lilla buspojke och vi älskar honom så mycket!

RSS 2.0