Förresten...

Så glömde jag skriva att jag fick blommor igår!
Det kom ett blombud och plingade på dörren, trodde det var Stefan som var romantisk och skickade blommor åt mig =) Men nej, det var från lulebo.. "Tack för att du ringde räddningstjänsten, Lulebo Kaj" står det. Det var ju snällt! Förutom att det inte var jag som ringde. Men ändå! Jag hade ringt om inte grannen gjort det =)
Fina är dom iaf! Ska fota dom å lägga upp en bild :)

Jobb!

Jag har fått ett jobb! "Bara" ett extrajobb dock, men det är precis det jag vill ha!
Ska bli kul att få komma ut lite! Vara någon annan än Mamma Maria, göra någonting annat än å byta blöjor och torka kräks (missförstå mig inte, Holger är det bästa som finns, MEN Jag tror att både han och jag mår bra av lite ombyte och han får mer egentid med sin pappa.)
För nån vecka sedan satt jag bara för skojs skull och tittade på arbetsförmedlingens hemsida vad det fanns för lediga jobb i Luleå. Såg att  statoil sökte extrapersonal och jag slängde iväg en ansökan. I måndags ringde dom och frågade om jag ville komma på intervju, och självklart ville jag ju det.
Igår var jag på intervju och idag ringde han och frågade om jag ville börja!
Trodde inte att dom skulle välja mig. Dom ville ju ha nån som kan komma och jobba om nån blir sjuk tex. Och det kan jag ju kanske inte alltid göra iom att vi har Holger. Är Stefan hemma eller Maj och Sören kan vara med Holger så går det ju bra, men ibland så funkar det ju inte.
Men det känns iaf jättekul att dom valde MIG. Lite egokick sådär lagom till helgen! =)

Och framför allt ska det bli mycket kul med extra pengar! plus att jag då kan spara lite mer föräldradagar. Vill ju helst ha Holger så lite som möjligt på dagis iaf tills han fyllt 2.

Och så är det så mycket som vi vill ha och göra.

Ett hus
En bättre och nyare bil.
En skoter
Semester semester.. Gärna på en härlig sandstrand!
Stefan har även börjat snacka om att han vill ha en båt. Det tror jag dock vi väntar med.. :)
Ja vi vill väl ha en massa mer saker också. Men det är väl dom största grejerna! =)

Action...

Var det här på stengatan 29 igår kväll!

Klockan var väl ganska precis 21.00, jag hade lagt Holger i hans säng och han häll på att somna, blandat ett glas saft åt mig och satt mig i soffan för att se Svenska Hollywoodfruar.
Då hör jag ett brandlarm ganska tydligt. Går till hallen och kollar men det var inte vårat. Det slutar pipa och jag sätter mig i soffan igen. Då börjar det pipa igen och jag går ut i trappen där jag möter en av grannarna som också undrar varsifrån det tjuter. Det luktar rök i trappen men vi ser inte vars det kommer ifrån.
Efter en stund så konstaterar vi att det är hos våran granne Östen det tjuter och när grannen försöker titta i brevinkastet så ser han lite lite rök, inte så mycke men litegrann och det luktar illa. Han försöker banka och plinga på dörren men ingen reaktion från lägenheten, vi antar att Östen inte är hemma och en annan granne som också kommit ut i trappen tror att Östen har glömt en gryta på spisen och spisen på. Vi ringer 112 och brandkår, ambulans och polis är här på bara några minuter!
Dom försöker också banka på dörren. Stefan har nu kommit hem från jobbet men får inte komma in i huset. Polisen går och pratar med honom och Stefan förklarar att Östen förmodligen inte kommer att öppna dörren om han ens är hemma. Så dom bryter upp / slår in dörren. Östen var hemma, hanm hade börjat laga mat (eller nått, iaf spisen på och en gryta eller nått på spisen) och sedan somnat (däckat). Han ville inte följa med ambulansen men han hade som inget val. Han hade ju inte ens nån ytterdörr kvar =)

Det slutade ju bra iaf! Men man kan ju inte låta bli att tänka på vad som skulle ha hänt om
1. Östen inte skulle ha haft en brandvarnare
2. Ingen granne hade hört eller reagerat

Hemska saker. Nu ligger bitar av Östens dörr ute på gården och i trappen. Antar att dom städar upp när han får en ny dörr.


Nu ska jag plocka lite här hemma. Holger sover i sin säng och Stefan är på jobbet.

Idooool

Den 12 november ska jag och mamma på Idol här i luleå! Det blir nog skojj!! När melodifestivalens andra chansen var i Kiruna för nått år sedan (2008 kanske?) Så var jag och mamma där, det var ganska kul!
Måste å hämta ut våra biljetter idag! Och typiskt nog så somnade Holger för en stund sedan.. Skulle ha gjort det tidigare men jag är en sån där typsik "sista minuten" människa!
Stefan har varit hem och ätit middag. Jag (och Holger) lagade köttfärssås och spagetti. Alltid gott!

Nä, ska klura lite mer i det där med biljetterna. Känns grymt att behöva väcka Hoggis!


Lägger in en till bild på vårat hjärta =)



Söndag

Idag blir våran lilla gosse sju månader. Tänk vad tiden går fort, han föddes ju nyss och snart fyller han 1 år!!! Idag är det också 4 månader sedan vi tog bort Arwen. Det går inte en dag utan att jag tänker på henne och jag saknar henne mycket!

Ja, men vad gör våran 7 månaders busunge hela dagarna?

Vi kliver upp mellan kl 7 och 9. Vid 9 tiden äter han gröt till frukost och det tycker han är jättegott.

Han älskar gåstolen

Men han har börjat digga att vara på golvet mer och mer. Han kryper nääääästan, inte alls långt kvar nu!!

Han är glad och skrattar nästan hela tiden. Det värmer mitt hjärta enormt mycket!

Han tycker väldigt mycket om andra barn så vi försöker ta oss iväg några gånger i veckan på växhuset, sång, mammafika m.m

Han sover bra på nätterna. Vaknar oftast en gång och vill ha lite ersättning. Somnar vid 20 tiden.

Längd och vikt vet jag inte riktigt. Måste ringa BVC och boka tid (dom ville ju att vi skulle göra det vid 7 månader för att dom tyckte han hade gått upp dåligt sist...)

Han äter "vanlig" mat till lunch och middag, gröt till frukost, ersättning till "mellis" och välling + ersättning till kvällsmål.


Säkert massa jag har glömt =)

Lägger in en bild från fotograferingen i onsdags!




I stugan!

Nu är vi i stugan och myser med familjen. Jag, mamma, Anna och barnen har varit på stan.. Mamma har skämt bort sina barnbarn lite och köpt kläder, mycket tacksamt!! Bloggar från telefonen och nu ids jag inte skriva mera :)

Snart är det helg!

Och det ska bli sååå skönt. Eller mest kul! Mamma och pappa kommer hit! Och framför allt så kommer fasters lilltjej Mika och hennes föräldrar (Jocke å Anna) hit. Har inte sett Jocke, Anna och Mika sen Hogges dop. I JULI.

Stefan ringde just å sa att han är påväg hem. Han är förkyld och med tanke på att han typ jobbar i en kyl så förstår man ju att han inte orkar jobba. Hoppas han kurerar sig till helgen :)

Igår var hans arbetskompis Pär här och fotograferade Holger. Blev helt grymma foton! Ska lägga upp några här på bloggen sen när vi fått bilderna =)
Han hade med sig en massa saker! Typ en hel fotostudio hehehe... Men bra blev det! Och Holger höll sig på gott humör i över 1 timma!

Nä. Nu ska jag dricka lite te!

Måndag

Jaha.. Så var det måndag igen!! Holger kollar på Barnkanalen och jag testar att blogga från telefonen :) lite småjobbigt att skriva.. Nu känner jag på doften att det är dags att byta bajsblöja på mitt lilla hjärta:)

Niiiiird

På hög nivå. Eller?

Jag har blivit med iPhone. Det är ju grymt kul måste jag säga :) Dock ingen 4 eftersom att jag tyckte det skulle bli på tok för dyrt... Typ 400 extra i månaden eller nått, Nu förlängde jag mitt abonnemang och betalar samma som innan. Det är ju iaf den nyaste versionen av den "gamla" iPhonen. Ska å köpa nån sån där söt väska/fodral åt den. Ooooh.. Jag är kär :) (mest kär i Stefan och Holger då såklart)

Nä. Nu ska jag leka med min ifån. Ska nog testa blogga från den också senare :P

Att muta ett barn.

Jepp har fått muta Holger idag för att kunna sitta vid datorn en stund.. För han har INTE velat vara på golvet eller i gåstolen. Först fick han sitta i mitt knä och äta rån = kladdigt rån över hela mig + datorn.
Sen efter att han ätit lunch så fick han sitta å grisa med en majskrok en stund. Eller förresten så fick han två majskrokar ;)
Vi tog en liten promenad ner till konsum vid 11 tiden för att lämna in ett paket som skulle tillbaka till ellos. Skorna jag beställde passade såklart inte. Jag har för höga vrister  eller vad det nu heter. Suck.
Ja, då somnade iaf lilleman i vagnen och sov en stund även när vi kommit in.

Nu väntar vi på att pappa Stefan ska fixa sig så att vi kan först åka och byta däck och sen fara och handla.

Sjukis

Holger är förkyld. Snoret bara forsar ur hans lilla näsa =( Så ingen sång för oss idag heller..
Men vi ska nog ta oss ut på en liten promenas i snön! Han har ju iaf ingen feber *peppar peppar* Ska ta en promenix förbi konsum å inhandla lite till dagens brödbak. Stefan ska baka bröd... Vi får väl se hur det går =)


Ha en bra dag!

Är jag dum eller?

I förrgår gick jag och sjöng "idag är det ingen vanlig dag för idag är det Alices födelsedag... Osv" Och Hipp hurra för Alice idag. Och på kvällen när jag skrev inlägget så hade jag helt glömt bort vem det var som fyllde år! Kollade på min facebook och där var det ingen som fyllde år.

Grattis Alice i efterskott.

tokig!

Idag har jag och Hoggis varit på sången i Elmikyrkan (heter det så) i gammelstad. Det var bra tycker jag! Inte så mycke folk som i stan (lite för mycke folk tycker jag) Och bra (och billigt) fika efteråt. Dit ska vi absolut åka igen!
I morgon ska vi testa sången här på bergnäset. Har ju inte blivit av att gå dit ännu!
Nu tar han sig frammåt våran lilleman! ålar mest men försöker krypa, så snart kryper han nog! Tidigare har han mest tagit sig bakåt och "snurrat" sig dit han ska :)

Har ni föresten tittat in hos babblarna någon gång? Vi gjorde det nyss och Holger blev helt tooookig han skrattade och sprattlade som en galning!

Hälsa på hos babblarna här 
Som sagt så älskar Hoggis deras musikvideo! :)

Idag är det ingen vanlig dag!

För det är säkert någons födelsedag!! (vems har jag faktiskt ingen aning om) Nej. Men det har ju snöat idag!! Jag längtar efter snön! Fast sen när den är här och det dimper ner ½ meter på nån timma då tycker man inte att det är lika kul. Fast så länge man bor i lägenhet så behjöver man ju inte skotta snö iaf =) Och här är dom faktiskt riktight duktiga på att komma ut och ploga!!
Annat var det när jag bodde i Kiruna. Snöade det på fredag em/kväll så kom dom typ inte ut och plogade förrän på måndag morgon. Var väl sisådär kul å ha en framhjulsdriven bil som man skulle försöka ta sig till jobbet med!
Idag har vi varit på mammafika inne i stan. I morgon ska vi försöka ta oss till sången i g-stad!
Nu på kvällen har jag, Stefan, Holger och Stefans arbetskompis Mats tagit en rask promenad runt höträset! Uppfriskande!
Eller rask och rask.... När det hux flux inte var belysning nåmera så gick det inte så fort.. För då vart det som kolsvart =)

Näe. En snabb dusch innan Desperate!

Mååååndag!

Måndag igen då!!

Började dagen med uppstigning 07.30 ca. Grötfrukost till Holger kl 08.00.. Sen donade vi på här hemma till strax efter kl 09 då vi klädde på oss och for till växhuset (har ju trott att det heter växthuset men så det tydligen inte)
Där var det massa mammor och barn (ja endel pappor också faktiskt!) Träffade bland annat Jessicka och Nanny samt Cecilia, Lilly och Elmina från mammagruppen. Trevligt!
Sångstund och sedan fick Holger lunch där. Han åt nästan en hel burk biffstroganoff! Typ favvomat!

När vi for hem strax efter 13 tiden åkte vi förbi WILLYS i stan och handlade lite till dagens middag och lite mat åt Holger.

Väl hemma så väckte vi pappa Stefan och sen började jag laga mat. Palt, grymt jävla gott vart det!


Nu, sover Holger fortfarande. Får nog väcka honom strax!

Slå klackarna i taket.

Ska jag göra den 6 november!
Då fyller Nathalie 25 och ska ha kalas! Senast jag var full och odräglig var juldagen 2008. Så det kanske är dags för en liten fest?
Ser iaf väldigt mycket fram emot detta! 


Idag har jag och Holger varit på leos lekland med min gamla klasskompis Madde och hennes sockersöta dotter Emmie. Holger är väl kanske lite för liten för att uppskatta allt det roliga. Men han älskar andra barn så han tyckte nog iaf att det var kul!
Det var iaf väldigt väldigt trevligt! Träffade även Jennie och Emmy där.

Nu Håller vi på att kocka middag (älgfärsbiffar med fetaost) efter att ha städat hela lägenheten. Försöker få lillis att sova också. Han har inte sovit nått idag. Eller jo i bilen mellan storheden och bergnäset.


Trött.

Jag är riktigt riktigt TRÖTT. Ska bara duscha och sen är det tack och godnatt för mig! Lillis sover sedan 19.45 typ. Stefan sover också men han ska strax kliva upp och gå till jobbet.

Planen för idag var att jag och Holger skulle på sången här på bergnäset. Men jag ooooorkade inte! Så vi har lallat på här hemma tills Stefan vaknade... Då har jag bakat bullar och sen lagade vi mat. Fläskfile och klyftpotatis. Gott gott gott! Tänkte göra älgfärsbiffar, men det ville Stefan ha i morgon istället...

Näe, duschen nästa!


Välling.

Fick hem prov på  Nestlé God natt Mild havrevälling  från buzzador. Har provat att ge den åt Holger och han gillar den! Han har inte blivit hård i magen av den heller (peppar peppar ta i trä)
Är det någon som vill ha smakprov på den? Har en massa påsar hemma!
Har även två kuvert med blöjor kvar om det är någon som vill ha? Det är Pampers Active Fit 7-18 kg (om jag inte minns fel)


Dåligt...

Av mig att inte uppdatera! Men, vi har kaklat om i köket så datortid har inte prioriterats. Nu är vi typ klar med det. Ska bara sätta lite silicon eller vad det nu heter. Och snyggt blev det! Ska fota sen så ni får se!! Och med tanke på att det var första gången både jag och Stefan kaklade så är vi väldigt nöjda med oss själva. Ett proffs tycker nog att det ser hemst ut men va fan.. TUSEN gånger finare än det gamla fula kaklet iaf!! Och vi (eller ja, Stefan) valde att lägga det omlott så vi kunde inte använda såna dära kryss.. Så vi fick använda ett kakelsnöre. Ja. Ni är väl kanske inte så intresserade av våran hobbyrenovering här hemma :) Men det är ju bra å ha en hyreslägenhet att öva på innan man börjar härja i sitt eget hus! ;) Idag klev jag och Holger upp kl 08.20 (skönt att få lite sovmorgon!) Hoggis fick äta frukost (gröt) och sen har vi bara varit. Tänkte ta en lugn hemmadag men insåg för en stund sedan att vi då kommer att bli galna båda två. Så vi tänkte fara ut till sinksundet och titta till stugan. Sen handla lite för idag ska jag baka bullar!! Blev ju inga bullar bakade på kanelbullens dag då vi höll på med kaklandet... Startade eg bara datorn för att föra över penkis så att vi kan handla lite. Inte så kul om man skulle råka glömma den lilla detaljen.... Pratade med mamma igår. Den 22/10 kommer dom hit. Och Jocke, Anna och Mika också. Jag längtar, Vi längtar!

Stick!

Jag har blivit helt beroende av att sticka! Började med ett par sockar för nån dag sedan. Har aldrig gjort det förut så mamma guidar mig via telefon steg för steg. Nu har jag stickat klart skaftet eller vad man säger, och börjat med hälen. Fattade absolut noll och ingenting av hennes beskrivning "10 räta, 2 tillsammans bakifrån, en rät och sen vänd, lyft över första, 5 aviga...." Ja... Men nu ska jag snart ringa mamma för vidare instruktioner! Vill inte ringa för tidigt en lördagsmorgon. Bara för att vi varit vakna sedan 6 så betyder det ju inte att alla andra är vakna då också :)
Så.. Jag började sticka en mössa medans jag väntar!
Det är så jääääkla kul att sticka!

I förrgår gav jag lite välling åt Holger, igår kväll fick han lite mer.. Och jag tänker inte ens skriva att han har sovit bra, för då slutar han väl med det :)
Nu fick vi ju hem buzzador vällingen också.. Ska prova den också!


Idag då? Stefan fortsätter med projekt kakla köket. Holger sover och jag nöter dator. Får väl se vad dagen har att erbjuda senare!


Ha en bra dag allihopa!

Idag är det ingen vanlig dag...

För idag är det min mammas födelsedag!!!!

Grattis världens bästa mamma på födelsedagen!!!

I födelsedagspresent av oss får hon idol biljett. Hon och jag ska å kolla Idol när det är i Luleå i november!!






Idag...

Har jag och Holger först varit och köpt shampo och lite annat åt mig på Erikssons.. Dyrt blev det men nu hoppas jag att mitt hår ska få tillbaka sin forna glas. För tillfället ser mitt hår rent ut sagt förjävligt ut. Det är tunt, risigt och bara FULT. Nu har det börja växa ut massa nytt hår och det syns mest i luggen.. Det ser ut som att jag klippt lite av luggen jättekort... Ja, förjävligt helt enkelt. Men bra iaf att det växer ut igen. Har ju som tappat (och tappar fortfarande) en hel del hår..

Sen har vi varit på willys och handlat. Gillar inte riktigt willys på storheden.. Glömmer typ alltid hälften. Eller jag hittar inte ens hälften.

Nu ska jag försöka få lillis att sova middag.

RSS 2.0