Funderar...

På vad man kan tänkas behöva köpa tills Holger börjar på dagis...
Vinterkläder har han, eller iaf en overall då mamma köpte en i stl 86 åt honom förra vintern. Då var den alldelens för stor men jag tror att den kommer att vara bra nu till vintern! Tror att hans kusin Mika fick en likadan fast en rosa (Holger fick en grå/grön)
Sen behövs det ju mössor och vantar, skor och.. Ja, vad mer?
Galonkläder köpte jag i våras i stl 80 så dom passa förhoppningsvis hela hösten.. Stövlar har han 2 par i stl 21.. Han har stl 20 på sina nya gympadojjor som vi köpte nu i veckan..

Så jäkla svårt å veta vad dom behöver!!

Har iaf klickan hem lite fina kläder åt honom från bus och rackartyg! =)

Så, ni som har dagisbarn ge gärna tips på vad som kan behövas till dagis-starten!

(29/8 är dagen D. Dagis dagen! Läskigt!!)

Sol sol sol

Här var det tätt mellan inläggen!

Håller fortfarande på å flytta! Men nu när det är sommar och fint väder så är det ganska mycke härligare att vara i jukkas än å hänga i lägenheten hela dagarna.. Här kan Holger springa barfota på gräsmattan och bada i sin lilla pool! (Han är inte så värst intresserad av att bada när han "får" bada. dvs när han inte har nå kläder på sig. När han har kläder på sig och vi är påväg någonstans då är han snabb på att slänga sig i vattnet :)

Hur som... Jag och mamma har städat lägenheten grundligt Undra när dom som bott där har städat senast? Typ ALDRIG skulle jag gissa!! Det var så jävla äckligt och det har gått åt väldigt mycke klorin!!

Vi har iaf tagit nästan allt dit. Soffa, Tv, Tvbänk, köksbord och en massa köksgrejer som jag håller på att diska upp. Har tvättat nästan allt som varit i mammas och pappas uthus.. Vill ju gärna göra det då det har kryllat av råttor!! Fast det verkar inte som att dom varit på våra grejer, Tur var väl det!
Bara sängen som ska tas dit (av de större grejerna) och så våran vita byrå. Men den får stå i jukkas tills dom renoverat lägenheten. Vi klarar oss utan den ett tag, så slipper man hålla på å flytta omkring så jäkla mycke grejer sen när dom börjar hära. Måste ju ta ut allt från alla rum då dom ska byta golven (slipa i vardagsrummet där det är trägolv)
Men iom att dom inte hade tid att göra det nu på en gång så får dom ta ett rum i taget. Får se när dom börjar! Efter semester mot hösten sa hon. Hoppas hon menar hösen som i augusti/september och inte som i oktober/november... Nåväl, det blir ju fint sen iaf.

På tal om det så måste jag åka in på malmfältens måleri och välja tapeter. Det var så jäkla lite att välja på (ja man kan ju välja vad man vill men då får vi betala ganska mycke själva. Och det har jag ingen lust med då vi inte tänkt bo där så länge, så det får bli nån av alla tråkiga tapeter. Det blir ju fräsht iaf!!)

Holger ligger och vilar och när han vaknat så ska vi åka upp på stan.

Torsdag då.

Redan torsdag! Inte för att det eg spelar någon roll vad det är för dag. Stefan jobbar och jag och Holger är lediga.
I förrgår råkade Holger slänga mina glasögon i bordet så att dom gick paj! Ena glaset är helt av! Var till optikern igår men hittade inga brillor jag vill ha. Beställde iaf nya linser då dom lägligt nog också var slut hemma... Och dom har ALDRIG mina linser på lager utan det måste alltid beställas, så dom kommer iaf i början på nästa vecka!
Ska kolla om jag hittar nå fina brillor på nätet. Eftersom att jag antar att det inte var sista gången dom fick flyga så känns det lite... hårt å betala typ 6000 för ett par brillor. Typ 1000 är mer rimligt tycker jag =)
Ja, så jag går omrkring med mina trasiga glasögon och ser ut som.. ja hej kom och hjälp mig. Men jag ser ju så jävla dåligt så jag kan inte vara utan dom :/

Snart ska jag och Holger åka och handla lite.... Skrev en fin inköpslista igår på vad som skulle handlas men den glömde jag ju hemma såklart så ungefär hälften glömdes!
Ska baka en chokladfudgetårta till i morgon då jag fyller år.

Jag, Stefan och Holger får nog fira min födelsedag alldelens ensamma här. Farmor kommer väl förbi som vanligt med en slant i ett kuvert med ett kort från "mun och fotmålarna".
Alla andra är på semester.. Men så är det när man fyller år på sommaren =)
När jag var liten så var det inte så himmla kul att ingen kunde komma på mitt kalas för att alla var på semester!
:)

Ikväll ska jag springa lite. Får bli asfalts träning då el-ljusspåret här i byn inte är så lämpligt med barnvagn...

Tisdag.

Då var det tisdag, Stefan har åkt iväg på skift 2 av 21.. Så ja så kommer våra kommande 3 veckor att se ut =)

Holger ligger och sover och jag nöter lite dator.. Kanske jag också skulle gå och vila en liten stund? Eller sätta mig i solen med en kopp te och läsa en bok?
När H vaknat så ska vi ta en promanad till konsum och handla lite till dagens middag. blir köttbullar idag men jag såg att vi inte hade allt som behövs!

Nä, jag ska ge mig ut i solen en sväng!

Kalas!!

Vi började dagen med frukost (som vanligt) Holger åt gröt och macka och jag drack te. Jag är grymt dålig på att äta på morgonen.. Men brukar oftast försöka få i mig en macka eller lite fil.. Ja iaf.. Sen åkte vi upp på stan och köpte födelsedags present åt Hjalmar som fyller 4 är idag! Så jäkla svårt å veta vad man ska köpa!! Köpte iaf en traktor eller om det var en grävmaskin? Ja den var iaf gul;) Vi åt lunch på bistro trägårn men dom hade inte så mycke "barnvänlig" mat så Holger fick knapra på lite gurka (schysta föräldrar ja) jag åt iaf en cesarsallad som var grymt god :) Stefan åkte till sitt jobb och jag och Holger åkte och handlade lunch åt honom som vi lagade till hos min mormor, var där en stund och sen for vi på kalas! Hjalmar blev glad över presenten (hoppas jag) och vi åt massa gott fika! Alida är grymt duktig på att baka och oftast när vi är där så snor jag med mig nått recept som jag sedan bakar själv :) nu måste jag baka nått till på fredag då jag fyller år, kanske det blir en sån grymt god chokladtårta som hon gjorde?? Holger fikade också, lite glass och massa jordgubbar! Sen var han mest intresserad av vad dom stora pojkarna gjorde:) Vi åkte hem och lagade middag och nu sover Holger efter kvällsvällingen! Själv så ska jag läsa lite bok och kolla TV.!

Härliga unge!

Holger är världens klängigaste unge just nu! 80% av hans vakna tid vill han vara i famnen, helst min famn. Får han inte göra som han vill (typ tömma alla skåp och klättra på bokhyllan) så blir han så arg och ledsen så ja, jag vet inte vad! Är väl antagligen någon fas eller liknande, försöker iaf intala mig själv det.. Annars kanske det är tänder på gång.. Var som ett tag sedan han fick senaste tanden...? Han sover iaf bra *peppar peppar* somnar vid 20 tiden på kvällen och vaknar strax innan kl 8 på morgonen! Man får inte mata honom mer än några skedar och att äta själv går bra en liten stund tills han bara grisar med maten.. Idag har han lagt kontakten till min telefonladdare på nått bra ställe.. Man kan ju ta bort själva kontakten så att man ska kunna koppla telefonen till datorn med samma sladd.. Har fått ladda telefonen genom datorn idag, måste försöka hitta andra delen i morgon... Tur för honom att han är så jäkla söt ;) Kan ju även meddela att det inte är så lätt att komma i ordning i lägenheten, igår när jag stod på en sån där "trappstege" och torkade ovanför skåpen så kände jag något vid fötterna, då hade han klättrat upp och stod brevi mig!! En liten klätterapa är vad han är och snabb är han också! Nä, nu ska jag läsa lite bok tills Stefan kommer in, han är vid älven bakom huset och fiskar!

Segt!

Känner mig grymt seg! Har varit förkyld sedan midsommar veckan, sa till Stefan i förrgår att det nästan är helt borta. I morse vaknade jag med snor i hela hjärnan (typ) och ont ont i halsen. Nu efter en kopp te känns iaf halsen bättre (peppar peppar) jag som vill springa!! Kom ju igång så bra och sprang några km varje dag.. Jaha vi håller ju på å flytta nu så det hinna ju inte med så mycke springande iaf.. Igår kom förresten mina böcker som jag beställde för snart en månad sedan.. Började läsa "dödens pendel" av Jonas Moström, igår kväll.. Förresten, förra fredagen var vi och hälsade på Tessi och Lowa. I tisdags fick Lowa vattkoppor... Så det är väl bara att isolera sig från andra barn nu i 2 veckor och vänta och se om Hoggis får dom.. Hade gärna väntat nått år med kopporna men kommer dom så kommer dom..

Festival!

Den här helgen är det festival i Kiruna! Men då Stefan jobbar och mamma och pappa är i stugan så blir det inget festivalande för våran del! Men inte är jag ledsen för det! På söndag när alla andra mår som en överkörd råtta så kommer jag att må toppen och ha både hörseln och tårna kvar! :) Hämtade ju som sagt nycklarna till lägenheten i tisdags. Pratade med fastighetsförvaltaren på torsdag om att lägenheten ser för hemsk ut! Vi bestämde då att vi skulle mötas i lägenheten idag kl 14 och se vasall måste göras. När vi flyttade till stengatan i Luleå och anmärkte på att det var slitet och äckligt så sa dom bara "det är standard" åt ALLT! (nu när vi flyttade ut så fick vi bla anmärkning på att betala för en dörr som var trasig. Och den var trasig redan när vi flyttade in!!!!) hu som helst, med lulebo historian i bakhuvudet så tänkte jag att dom KANSKE går med på att tapetsera om i ena sovrummet (där det är ca 40 klistermärken på en vägg) Men, vi får nya tapeter i alla rum, nya golv i båda sovrummen och slipat golv i vardagsrummet. Alla tak ska målas och så även alla dörrar! Nya skåpluckor till garderoberna i hallen och ny spis, kyl och frys! Sen ska dom även byta lås då vi upptäckte att ena nyckeln vi fått inte passar! Dom som bott där tidigare har förmodligen tappat en nyckel och sen bara gett en annan nyckel när dom flyttade ut! Iaf så känns det jävligt skönt att få en helfräsch lägenhet! Dock så är det ju semester nu så dom kommer inte att börja måla och tapetsera förrän efter semestern. Ni får ursäkta att det blir grötigt skrivet men jag bloggar från telefonen.. Måste kanske byta till blogspot.com då blogg.se inte har någon app vad jag vet!

RSS 2.0