Våran älskade lilla unge...

Idag har vi varit på 3 månaders kontroll på BVC Holger väger nu 5900 gram och är 59,5 cm lång!
Sen var det dags för dom där hemska sprutorna! Oj vad han skrek! Han har varit lite smågnällig hela dagen och när vi tog tempen på honom så visade det sig att han har feber... Han fick lite alvedon och somnade för kanske 15 minuter sedan! Vi får väl se hur natten blir!
Nu sitter jag och gottar i mig chips. godis OCH glass! Hej hej beach 2010! Sa jag att jag har dipp till chipsen också? Tyvärr ingen cola att dricka!
I morgon är planen att vi ska åka till happis å gå på IKEA direkt när Stefan slutar (typ 06.30)
Mamma, Anna och Mika var å hälsade på tidigare. Anna och Mika duschade/badade och sen drack vi lite kaffe/te.

Tänkte lägga in en bild på Sötbarnen men datorn vill inte samma som jag =) Anna la in nån bild på dom (cyberkaka.blogg.se) Men jag ska försöka igen i morgon!
Nu har jag inte tid med det här. Glassen smälter!! ;)

Nytt nytt nytt.

Idag var jag och Holger på stan med Holgers kusin Mika och hennes mamma Anna och min mamma, Holgers och Mikas Mormor/Farmor. Köpte en solhatt och en body åt Holger på en affär jag aldrig varit in på tidigare. Har typ inte ens tänkt på att den finns! Tror den heter doffi(?) Dom hade iaf massa villervalla kläder och massa annat. Kul butik!
Sen fick lilleman ett par byxor från lindex. Stefan blir lite halvgalen på mig när jag köper kläder "hela tiden". Men han växer ju och behöver faktiskt nya, STÖRRE kläder! Han ska va glad att jag inte bara köper kläder på asko eller vad den nu heter. Har lagt bud på lite molokläder på tradera. Vann en auktion och en tröja med rymd-mönster är påväg hem till oss för endast 49 kr! Måste gå och kolla hur det går för mina andra auktioner =)

Lite senare var vi på Team sportia vid kvantum hela familjen förutom Stefan (och lillebror men han är i kiruna) Kollade på ett par skor som jag älskade från första stund. Hittade även ett par skor åt Stefan. Köpte dock ingenting utan åkte hem =)
Sen for jag och Stefan in till stan å kollade på team sportia där. "mina" skor var 300 kr dyrare där och Stefans skor tror jag inte ens fanns där. Så vi åkte till andra T S och köpte skorna =) Jag är mycket mycket nöjd! Åkte sedan till stugan och åt middag med mamma, pappa, bror och Anna. Barnen fick ligga på en filt och mysa!
Ska nog sätta ut en bild på dom söta små i morgon...


Nu ska jag gå å träffa duschen och sen blir det sängen nästa!

Godnatt kamrater!


Kaos!

Idag har vi varit till Piteå, eller närmare bestämt till fårön och hälsat på Holgers faster Pernilla och henns "gubbe" Pelle! Dom bor helt sjukt fint precis vid havet! Hade lätt kunnat byta boende med dom =)
Vi fikade gofika och åt riktigt god mat! Sen när vi åkte hem så körde vi igenom Rosvik och tittade. Funderar ju på om vi kanske ska köpa hus där sen om nått år!
Skulle förbi sinskundet en sväng för att hämta Stefans telefonladdare när vi hamnar i typ världens längsta bilkö!!! Ser att det blinkar blått längre fram två bilar hade krockat tror jag? Iaf så var vägen helt avspärrad i säkert en timme!
Såklart så vaknar ju Holger efter 5 minuter. byter blöja på honom och sen vill han ha mat (en sådan gång är man glad att man ammar, maten är serverad) Sen så skiter han ner sig också. SÅKLART. Ja det gick ju bra iaf och fram kom vi ju tillslut!
Nu vet jag inte hur allvarlig olyckan var. Men när man hamnar "mitt i" någonting sådant så tänker man på hur lyckligt lottad man eg är.

Stefan har åkt till jobbet och barnet sover. Tror att jag ska glo lite TV och sen blir det nattinatt för mig också! Har blivit lite för lite sömn dom senaste dagarna när vi har varit i sinken till sent på kvällen/natten.  



Nu då?

Holger sover. Stefan sover.
Kom hem seeeeent igår! typ kl 02.00 (eller ja, idag) Stefan ville ha maxmat när vi åkte hem så vi svängde förbi MAX och hämtade mat åt honom (jag var inte det minsta hungrig mitt i natten) Holger vaknade kl 6 (trött mamma) Åt och somnade om. Sen vaknade vi strax innan kl 9 och då klev vi upp och jag duschade och sen fick Holger bada.

Funderar på vad vi ska göra idag. Baka en jordgubbscheescake tror jag!
Åka till stugan å grisa tror jag...





Jag saknar Arwen.

Midsommar!

nu har vi firat midsommar här i sinksundet. Älgen är grillad och uppäten sedan länge och nyss har vi svalt jordgubbs/choklad tårtan! Den var mycket god!
I morgon kanske jag tom dricker en drink!

Nu är Arwen i himmelen. Jag saknar henne mycket. var och la blommor på hennes grav nyss. Våran fina fina tjej!

Näe. Nu ska vi snart åka hem!!



ciao!

Onsdag!

Idag ringde Stefan till veterinären. I morgon kl 09.45 är det dags för Arwen att ta sina sista andetag.
Sen ska vi lasta in henne i bagaget och köra henne till stugan. När mamma och pappa kommer ska vi begrava henne.
Holger ska vi lämna till Stefans moster Maj. Vill inte att han ska behöva sitta i bilen med en död hund (inte för att han fattar det men ändå...) Så åker vi och hämtar honom när det är gjort.

Vi var på storsand med Arwen i kväll så att hon fick bada lite.. Och så kastade vi massa pinnar samt golfbollar (fanns väldigt många golfbollar där)

Har fotat henne lite....



Väntar på att husse ska kasta en pinne åt mig.



Arwen älskar att bada!



Lycklig hund med en pinne i munnen!

Nä. Nu ska jag gå och kramas med Arwen lite.. Sen blir det sängen nästa!
Läste ut min bok idag (Den farliga leken, av Mari Jungstedt) Den förra boken (skadad) läste jag ut för ett tag sedan...
Funderar på vad jag ska läsa härnäst...


God natt gott folk!


Arwen Arwen Arwen...

Arwen har regagerat över våra förväntingar ang. Holger. Det har nästan verkat som att hon tom har tyckt om honom. Varje kväll när han har somnat så har hon legat brevi hans säng och när vi har varit på toaletten och bytt blöja har hon följt med.. Har vi suttit i soffan har hon legat nedanför... Men nu verkar det som att hon inte tycker att det är lika roligt längre. Hon går iväg när Holger kommer. Är det bara jag eller Stefan så stannar hon kvar och vill bli klappad.. Hur ska det bli när han börjar krypa? För han kommer att krypa till henne, dra henne i svansen och pilla henne i ögon, näsa, mun och öron. Och hon kommer INTE att acceptera det.....

Så vi har bestämt att hon ska få flytta till dom evigt gröna ängarna.
Det känns helt fruiktansvärt hemskt och jag grinar grinar grinar när jag tänker på det. Hon har ju varit min bebis i 5 år!!!!!
Men nu har vi ju Holger och han måste gå först (det har vi ju givetvis varit medvetna om hela tiden) Ska ringa veterinären i morgon (försökte ringa idag men då var telefontiden slut) Ska begrava henne vid stugan. Ska fråga veterinären om han gör "hembesök" och kanske kan komma dit ut och ta bort henne... Usch usch usch. Jag vill inte, men vi måste! Jag kommer att sakna henne så FRUKTANSVÄRT mycket! Har hela tiden sagt att vi ska skaffa en ny hund sen när Holger är lite större. Men jag vet inte... just nu känns inte det så lockande alls!!!



Älskade älskade lilla vän <3





Idag har jag och Holger varit och ätit lunch på stan med några mammor + bebisar. Alltid lika trevligt!

Sen på kvällen var vi och hälsade på hos Niklas och Elin fast det var bara Elin som var hemma!
Sen åkte vi hem och Stefan som varit och spelat lite fotboll kom hem ungefär samtidigt!
Snart ska han och jobba å jag ska ta en dusch efter att Hogge har kräkits lite innan för tröjan på mig tidigare idag =)

Äntligen!

Nu har vi internet igen! Man blir ju alldelens galen utan!! Man kan fan inte ens laga mat nästan (kolla recept ni vet) Så nu har vi ätit korv å makaroner i över en vecka nästan hehehe..

Nä.. orkar faktiskt inte skriva mera nu. Återkommer imorgon!

Onsdag va?

När man är mammaledig blir man lite dagavild! Stefan är på jobbet. Bara två nätter kvar!!

Idag var vi på mammafika på mat och prat. Min lilla unge sov som vanligt men bara halva fikat denna gång. Så mamma hade ätit upp sin lunch i lugn och ro innan lilleman vaknade!
Köpte en cola i kiosken i shopping innan jag gick till bilen. När jag öppnade den var den avslagen. hur fan kan en helt oöppnad cola vara avslagen? Var tvungen att köpa en ny cola lite senare.

Upptäckte till min stora glädje att mina skattepengar hittat rätt och kommit in på mitt konto iaf! Knasiga kärringar på banken som inte ens vet hur deras eget system fungerar! ;)

Åkte på stan och försökte hitta en klänning till dopet. Hittade ingen!

Sen åkte vi på rusta och köpte en balkongmatta (och en cola till mig) Sen hem och mata bebis och sen ut och promenera runt höträsket! Tog den korta vägen idag (tar ca 1 h). Igår tog vi en längre väg (1,5 h). På ett ställe hade det nyligen brunnit. typ Igår! Jäkla ungar som tänder eld på skogen!

Kollade greys anatomy. GUUUUD vilket spännande avsnitt!!

I morgon är det dags för efterkontroll på MVC.. Jag längtar.. INTE!
Hur är det med cellprov? visst är det vart 3:e år? Fyller ju 26 i år så jag ska säkert göra sånt till hösten.. Gu va kul!
Struntade i att gå de år jag fyllde 23. Fick en ny kallelse året efter och då gick jag. Det finns ju roligare saker att göra om man säger så!

Nå väl. Nu ska jag lägga mig i sängen och fortsätta med den där boken! såg att mari ljungstedt släppt en ny bok. Den måste jag läsa när jag är klar med den här!


Puss och godnatt!

Tisdag 8/6

Idag har vi inte gjort så väldigt mycket. På morgonen när jag loggade in på mitt skattekonto och såg att dom betalat ut mina skattepengar blev jag mycket glad.. till jag kom på att dom har fel clearing nummer.. ringde banken å kollade om pengarna kanske går in på mitt konto ändå eftersom att själva kontonummret är desamma.., Men nix nej. Dom kommer förmodligen att gå tebax till skatteverket.. Ringde till skatteverket och kollade om dom kanske kunde fixa så att jag får pengarna typ NU iaf. Men nä de kunde dom inte. Men hon sa att dom kanske försöker föra över pengarna igen när dom kommit tillbaka. Och om dom har hunnit få in mitt nya clearingnummer i datorn så kanske jag får pengarna snart ändå. Jag hoppas. Nog för att jag klarar mig ändå. Men det hade ju som vart kul å få dom där extra tusenlapparna nu =)

Sen har vi tvättat kläder och städat lite.. Lagade kyckling till middag och sen tog vi en 1,5 timmars promenad runt höträsket =)

Nu ska Stefan gå till jobbet och jag ska läsa lite =)

Mammafika i morgon!

Godnatt!

God morgon!

Holger tyckte att det var morgon kl 5 i morse. Han fick mat sen bytte vi blöja och då ville han inte somna om! När Stefan kom hem från jobbet vid 06.30 tiden så låg vi i sängen å försökte sova (jag försökte få hoggis att sova). Omöjligt. Vi klev upp och käkade frukost och sen ville H ha mat igen kl 7 och sen somnade vi allihopa. Vaknade igen vid 8 men somnade om till kl 9. Då klev vi upp och Holger käkade igen.
Idag är han en famn-kille... vill inte vara någon annanstans än i famnen. Han somnade i famnen för en stund sedan.. Men vaknade när jag la honom i hans säng.. Så nu sitter han i babysittern och är halvnöjd.. Ska ta med min lilla gullunge och sätta mig i soffan å kolla TV en stund innan vi ska väcka pappsen!


En bild på Arwen från förra sommaren!



Happy birthday

Idag fyller min pappa 55 år. Grattis pappa!

Vi tog lite 4 generationers kort i torsdags. Ingen av dom vi tog med min telefon blev bra. Hoppas mamma fick nån bra bild! =)

Alltså. Den enda som tittar in i kameran på denna bild är Holger!

Maria 25 år, Sonja 79 år, Holger 2 månader och Jim-Ove 55 år.

Sen måste jag lägga in en bild på Hogge som för första gången (som jag har sett) greppar någonting medvetet och håller i det ett tag! Galet stolt mamma! (Ni får vrida på huvet, orkar inte "räta upp" bilden



Och en bild på min farmor och Holger.



Så fina så fina!


Stefan är ute med Arwen. Holger har precis somnat! Jag ska gosa ner mig i soffan med boken jag börjat läsa!
tror att den heter "skadad".. Den handlar iaf om en  väldigt trasig 8 årig flicka som kommer till ett nytt fosterhem.. Har bara hunnit till sidan 50 typ... :)



Inte ens nästan

trött!

Väldigt väldigt pigg faktiskt!! =)

Hogge somnade vid 21 tiden. När han vaknade i morse puffade jag på Stefan och sa "Det finns mat åt honom i kylen." Sen har jag sovit till kl 8 =)
Tydligen var klockan 04.30 när H vaknade och S fick honom inte att somna efter maten. Så nu vilar dom båda två =)
Jag har sorterat Hogges kläder och tänkte dammsuga lite.. Men eftersom att båda pojkarna vilar så tar jag det lite senare... Verkligen jättekul att ha en relativt låghårig hund så här i "släppa vinterpälsen tider"

Funderar på om vi ska fara förbi kyrkbyn sen. Tydligen nån marknad där... Ja, vi får se. Mitt lilla hjärta vaknar nog snart och vill ha mat...

Igår innan jag somnade så låg jag och funderade på vad vi skulle ha gjort om vi inte haft Holger. Jag har bara varit mamma i 10 veckor och jag har redan glömt vad jag gjorde innan han kom! Ja alltså jag jobbade ju iofs.. Men sen när jag flyttade till Luleå (och blev gravid) då låg jag nog mest på soffan och första 4-5 månaderna så kräktes jag hela tiden. Sen låg jag på soffan å käkade choklad =) Det var nån som sa att man inte ska äta choklad när man ammar eftersom att bebisar inte brukar gilla det. Men jag äter då choklad nu (inte i samma mängder dock) Och Holger verkar inte klaga....

När jag låg på BB var jag grymt sugen på choklad men vågade inte käka det där med risk för att få en utskällning av nån vresig BM. Bad Stefan gå och köpa godis åt mig men sa klart och tydligt inte choklad vad tror ni att han kom med?! En stor chokladkaka.. Den låg jag och tittade på och tyckte så väldigt synd om mig själv...

Nä. Ska ta tag i gårdagens disk!


En bild på min underbara unge!


Våran bebis är modern..

Han kom med "inbyggd" snooz-knapp =) När han vaknar och börjar knorra så ger man honom bara nappen så är han nöjd i ca 10 minuter innan han kommer på att han vill kolla upp i famnen eller äta=) När han vaknar på morgonen så brukar jag snooza en gång för att vakna till innan jag tar honom.

Idag var vi som sagt på mammafika hos Malin. Det var dock bara jag, Malin och Marie + barn då =) Gott var det!

Sen for vi hem och när Stefan skulle till jobbet så åkte vi till storheden för att habndla mat + blöjor. Handlade packade in alla grejer + mig och Holger i bilen... Så kom jag på att... faaaaaaan.. BLÖJOR var det ja... Bara att packa ut mamma + bebis ur bilen. Ta en ny kundvagn och gå in på coop igen och köpa blöjor...
Nu köpte vi liberos stl 3!! Stora pojken ju =)

Idag blir det tacos till middag, Igen =)

förvirrad?

Idag när vi körde över bergnäsbron så satt jag och tittade på regnet och tänkte "Ja det är ju ganska mysigt med höst iaf.. Tända ljus å mysa och....." HÖST?! Alltså det ska väl få bli sommar först? Hahahah... smått förvirrad kanske :)

Holger somnade i bilen påväg hem från stugan igår (vid 21.30 tiden) Sen vaknade han kl 6 i morse.. Då klev vi upp och drack te (ja jag drack te, inte Holger) Donade lite med bloggen (ska försöka fixa lite till nån annan dag..)
Mamma, pappa, Farmor och Jan kom hit vid 10.30 tiden.. När dom åkt så for vi iväg på colorama å hämtade tapet och sånt. Stannade på max och tog en burgare och sen släppte vi av pappa Stefan på jobbet.

Sen sov jag, Holger och hunden i 1½ timma. Det var skönt!!!

I morgon ska vi på mammafika hos Malin, Julia och Jakob. Alltid lika trevligt!

Nää.. Tror jag ska bada min bebis och sen sätta mig å glo TV =)

Sådär ja

Har fixat lite med designen här på bloggen. Men nu har min goa unge bajsat blöjan full så nu blir det att sanera bebisrumpa! får fortsätta med grejandet i eftermiddag när kiddot sover!


PUSS

Onsdag.

Idag kommer mamma och pappa hit! Och farmor och farbror Jan också tror jag. Vid 20 tiden borde dom vara här (i stugan alltså) Jag och Holger ska åka dit. Farmor har vi ju inte träffat på över 1 månad och min farbror har Holger bara träffat en gång, i påskas!

Ååååhhh.. Jag vill åka till Kiruna.. Saknar mina vänner väldans mycket! Kul att Ida och Erik var förbi i söndags. Är som inte bortskämd med att få sitta och fika med mina kirunavänner! Till sommaren ska vi förhoppningsvis vara där en hel del!

Jag och Holger var förbi i stugan en sväng när Stefan började jobba. Allt var precis som vanligt... Kollade runt lite och funderar starkt på hur f*n dom ska lyckas få plats med 2 sovrum där uppe?? Well well det är väl inte mitt bekymmer!

Jag (vi) blir bara mer och mer sugna på att köpa hus! (inte just köpandet kanske, men att bo i hus) Att vi ska flytta till Kiruna har som varit en självklarhet. Men kan inte alla mina vänner där flytta hit istället?=) Förstå vad tråkigt det är där på sommaren! Det är mest bara kallt, och om det skulle råka vara så varmt så att man kan bada så finns det ingenstans att bada! Ja på utebadet förståss men det finns ingen sjö man kan bada i.. I jukkas finns det ju förståss bäcken och ahaviken.
Man kanske skulle bli rik så att man kan ha hus både i Luleå och Kiruna så kan man vara lite vart man vill =)


Idag när vi kom hem så kom jag på att jag ska fota den absolut dummaste porten i hela världen. Hur tänkte dom när dom byggde såhär??

Helt omöjligt att ta sig upp med barnvagnen eftersom att man måste öppna dörren innan man tar upp vagnen. Sen måste man hålla upp dörren med exempelvis ena foten medans man bänglar upp vagnen. Kul, NEJ.
Stefan tog upp det med våran kvartersvärd och han lovade att han skulle kolla om det går att fixa. Och det borde ju gå att fixa eftersom att dom har fixat det på nästan alla andra ingångar!

Slänger in en bild på mina morsdagspresenter, Världens sötaste unge samt bullarna jag bakade igår!









Hejs!

Baka baka liten kaka..

Håller på att baka solskensbullar. Eller jag har precis bakat klart faktiskt. Dom vart goda! =)

Dagen började med att vi klev upp och käkade frukost. Sen for vi iväg till lulebo å hämtade ut en reka.. ska slänga upp lite tapeter i Holgers rum. Bara vita väggar får han + en fondvägg.. Vet inte hurdan fondvägg bara. Hittade en jättefin tapet på nordsjö. Men det skulle gå på över tusen spänn. För en vägg!!! Känns inte så värt i en hyreslägenhet.. (tar man tapet från nordsjö får man betala själv. Det är bara vissa tapeter man får välja på från colorama om man ska utnyttja bofonden) När vi bor i vårat hus så kan man ju kanske lägga lite mer pengar på tapeter och sånt!

Vill ha nya gardiner till vardagsrummet. Hittade ett par fina men dom kostar 300 kr STYCK. Alltså 600 spänn för ett par gardiner.. Lite väl dyrt tycker jag!! Spanade lite på IKEAs sida och tror nog att det får bli ett par därifrån nästa gång vi åker dit. (snart förhoppningsvis)

Idag har vi ätit tacos till middag. Mycket gott! Holger somnade när Stefan var hem på middag.. Vid 18.30 tiden någon gång. Han brukar inte somna så tidigt... Och myckert riktigt så vaknade han en liten stund senare.. Nu sitter han i babysittern å snackar. Gullungen!

Ska slänga in lite nya bilder i morgon. Nu ska jag packa bullarna i frysen och sen blir det desperate housewives!

RSS 2.0