Kallt.

Vi promenerade till Alida (Holger åkte vagn) och det bet ganska bra i kinderna! Lilleman var ordentligt nerbäddad i vagnen så han hade det mysigt, så mysigt att han somnade! Lät honom sova ute i vagnen en stund medans jag kikade på kläderna. (Efter 20 minuter tog jag in honom, det enda han sovit idag!)
Kläderna var, som vanligt, fina. Köpte dock ingenting åt Holger, en tröja åt mig själv bara! Holger har som sagt ganska mycket kläder just nu, kanske måste köpa nått som han kan ha som extrakläder på dagis men då känns me and i lite dyrt, om det bara ska vara "i nödfall kläder". Sen så var alla tröjor bara t-shirts. Och då måste han ju ha någonting över.. Hemma funkar det med bara t-shirt men jag tänker mer på dagis. Där är det mer praktiskt med en långärmad tröja.
Tidigare idag var vi (jag, Stefan och Holger) och kikade när dom körde skotercross nedanför loussabacket.
Holger älskar verkligen skotrar och tittade med stoooora ögon på när dom körde! Han ville nog åka med dom :) Och han blev riktigt arg när vi gick mot bilen då det var paus.
Stefan började jobba kl 14 så när vi lämnat av honom på jobbet så åkte vi hem till min lillebror och hälsade på. Han har typ världens minsta 1a, eller ja kanske inte men den är väldigt liten! Och såklart så bajsade Holger när vi var där (och jag hade inte med mig nån blöja åt honom) så han fick ta ett bad i morbrors badkar medans jag hjälpte Kristoffer att diska och städa lite. Lite konstigt att dom prioriterat ett så pass stort badrum att det ryms ett badkar när lägenheten är så liten... Jaja, iaf. Så Holger fick åka hem sen utan blöja. Men det gick bra, inga olyckor! =)
Tror förresten att det är dags att börja träna att gå på pottan. Ibland tar han av sig byxor och blöja och går in på toaletten och kissar på golvet! Och iband så drar han av sig allt direkt han har kissat.
Nu sover min skatt och jag har betalat räkningarna. Jippie! Eller inte. Nä, men skönt att ha det bortgjort, är ju ändå 29 e idag och man vill ju inte gärna vara sen med dom..
Hoppas ni alla haft en trevlig helg och att ni får en toppenvecka! Snart är det fredag igen! (och då är jag ledig!)

Söndag!

Så var det söndag igen. Men nästa vecka blir en relativt kort arbetsvecka, 4 dagar bara och dessutom så "firar" LKAB att dom byter, eller moderniserar, deras logotyp, så det blir lite annat än det vanliga :)

Jag och Holger ska snart klä på oss och promenera till Alida där det vankas me and i "party" Holger har Jättemycke kläder, men man kan ju alltid titta :) det är typ svinkallt ute men vi får klä oss ordentligt!

Ha de gott :)


God morgon!

Jag och Holger har varit vakna sen kl 8 och Stefan sover fortfarande.
Tror att jag ska koka en kopp te och mysa på hela morgonen. Holger myser i sin "one piece" som han fick i julklapp :) jag tror jag också måste köpa mig en sådan. :)

Igår var vi till stan en sväng. Mötte upp min lillebror och kikade runt lite. Men det var så mycke folk överallt eftersom att det var snöfestival, så vi gav upp rätt fort! Köpte iaf en kruka till blomman som fått bo i jul-krukan alldelens för länge :)

Och sen var vi förbi "gotte nasse" och köpte lördagsgodis. Var länge sedan jag/vi åt godis. Gott var det!:)

Nä, diska lite och sen en kopp te. Eller det verkar som att jag får börja med att byta en bajsblöja:)


Fredag!

Äntligen är den här, den efterlängtade fredagen!!! Äntligen får jag vara ledig:) har jobbar 12 dagar i rad och det sliter ganska mycket faktiskt!
Nu under helgen ska vi i te göra så mycket. Stefan jobbar hela helgen så jag och Holger får roa oss själva! I morgon tänkte jag att vi ska på stan en sväng och bla köpa en ny blomkruka! Köpte en ny blomma i veckan och den står för tillfället i en jul-kruka.... Men så är det ju snöfestival i stan denna helg så det lär ju vara nå jävulskt ned folk!! Nåväl, vi får se vad vi gör!

Nu på kvällen så testade vi "face time" på datorn. "ringde" till min bror m. Familj. Holger tyckte det var jättekul att få se/prata med sin kusin Mika! Och han pratade som tusan sen och sa "ika där" och pekade på datorn, söt unge!

Nu sover min prins och jag ska se criminal mindes som börjar kl 21. Men känner jag mig själv rätt så somnar jag väl här i soffan snart :)

Slänger in en bild jag tog när jag var på väg upp ur gruvan för någon dag sedan...


Framtiden....

Sitter och funderar på framtiden. På vad jag/vi vill. Vissa saker vet jag/vi redan, som vart vi vill bo, och det är här. Inte i en lägenhet på rönnplan men här uppe.
Sitter och kollar runt på lite utbildningar. Är grymt sugen på att plugga nu! Vill verkligen göra någonting annat än att slava för lite pengar! Har hittat några utbildningar som jag hade kunnat tänka mig men det är vissa problem. För det första så krävs matte C (matte D på vissa) och jag har bara läst matte B.. Men man kan ju iofs läsa ett basår först.. Men då kommer vi till nästa problem. Det finns ju inte direkt ett universitet här. Eller ja, dom som läser rymd-nisse linjerna dom pluggar ju här... Måste hitta nån bra distansutbildning! Och kanske eventuellt plugga lite matte på komvux..
ja... Sitter bara här och funderar lite =)

Första gången..

Sitter nu, för första gången faktiskt, med våran nya dator i knät! Har inte blivit av att jag använt den. Blir ju lätt så när man kan göra det mesta med iPhonen!!
Ska kolla lite saker (som faktiskt är rätt jobiga att kolla med telefonen) Och sen ska jag krypa ner under täcket med min bok.. Eller jag ska hänga upp tvätten när maskinen är klar! (åter igen undrar jag HUR man har klarat sig utan en egen tvättmaskin tidigare!)

Tisdag!

Så var det tisdag igen! Skulle eg vart ledig igår och idag eftersom att jag har jobbat helgen, men då det är många som är sjuka/vabbar så har jag jobbat fm dessa dagar. Började först 8 idag eftersom att Stefan jobbar dubbla och jag inte vill plåga upp Holger före fan mer än nödvändigt. Han somnade kl 21 igår kväll och vaknade 04.30 i morse!!! Så jag hade kunnat börja tidigare men det var mysigt å bara vara några timmar på morgonen!!!

Vet eg inte vad jag ska skriva. Är trött som fan å vill bara sova! Skulle verkligen behöva börja träna mer men -30 ute så skidorna får vila idag, igen. Ska skaffa nån träningsdvd eller liknande tror jag. Är sämst på att bara hitta på saker att göra, typ armhävningar å sånt.. Jag blir bara uttråkad! Tror att jag skulle vara mindre trött om jag började röra på mig mer. Sen skulle jag nog sova bättre också, för som det är nu så sover jag som en kratta. Vaknar säkert 10 ggr per natt :(


Klippt!

Var till Jukkas idag på em. Hämtade min nya bok som kommit med posten. Jonas Moström "evig eld". Hoppas den år lika bra som hans andra böcker! Jag tycker om att läsa och det har jag alltid gjort. Att läsa är väldigt avkopplande!
Ja, iaf. Holger har ju (haft) väldigt långt hår. Har aldrig klippt det då jag inte trott att han kan sitta still. Men det blev så tovigt! Så idag hjälpte mamma mig med å klippa honom och han satt (nästan) still hela tiden! Blev iaf jättefint! Fast han var ju jättefin i sitt långa hår också såklart. Nu ska jag mysa ner mig i soffan med en kopp te med min nya bok!

Ska försöka hitta en bra före och efter bild...:)


Dagens..

Idag har vi (jag och Holger) bakat bullar, igen. Bakade nämligen igår också. Min lillebror ville att jag skulle baka åt honom också så det har vi gjort idag! Dock så svarar han inte när jag ringer (han har säkert varit vaken hela natten och spelat dator) så bullarna ligger i frysen och väntar på honom. När alla bullar var gräddade, avsvalnade och paketerade så åkte vi till Holgers mormor och morfar med en påse bullar. Där blev vi bjudna på färsk röding till middag. Mums! Pappa hade varit och fiskat i "rödingsjön" på förmiddagen och fått fina rödingar! Efter maten gick vi ut, hade en plan att vi skulle åka lite skoter på ängen bakom mammas och pappas hus men det var så mörkt så vi gick en sväng runt byn med rattkälken istället!

Nu ligger min lilla prins och sover. Stefan jobbar och jag slötittar TV.
Ska krypa ner i sängen strax. Upp å jobba i morgon!

Förresten så har vi Införskaffat oss en ny dator. En Mac book pro (tror jag den heter) har inte använt den ännu men i morgon kanske vi kan face-time'a med Holgers kusin mika! Får se om jag är så teknisk att jag får igång det :)

Nä, sängen nästa. Natti natt!


Kaaa-di-di

...så säger Holger när han ska säga att det är kallt. :)
Han har börjat prata väldigt mycket nu! Och sjunga.

Denna vecka har varit en tung vecka! Holger går dagis 06.20-15.40 varje dag.. Å jag och Stefan jobbar fm.. Nästa vecka är både Holger och Stefan lediga. Jag ska jobba och slita i vanlig ordning!

Nu sover Holger och jag måste erkänna att jag också är jäkligt trött! Nåväl. 1 arbetsdag kvar denna vecka! Till helgen tänkte jag att vi ska baka lite bullar och städa här hemma.
Och kanske klippa Holger! Vet inte alls hur det ska gå till men han får så mycke tovor i håret hela tiden och han hatar att borsta det...

Nåväl, Natti natt mina vänner!


God morgon!

Min klocka på telefonen är 05.21. Om 9 minuter ska jag väcka Holger och innan det ska jag göra mig själv i ordning. Ligger dock fortfarande kvar i sängen...

Igår var det jobb till kl 15 och sen hämtade vi mannen från dagis. -27 i jukkas var det! Men dom hade varit ute iaf en liten stund!:)

Sen tänkte vi veckohandla på Coop (tar så mycke tid att handla nästan varje dag) men, dom hade knappt nå varor!! Så vi åkte till kvantum och där var det inte lika tomt på hyllorna! Dock hade dom inte Holgers blöjor där (libero st 5) och hans blöjor på dagis är slut så vi provade att köpa ICAs blöjor. Får väl se hur dom funkar!

Väl hemma så lagade vi mat, slötittade lite TV och sen var det godnatt!

Och nu måste jag kliva upp!

Ha en trevlig dag!!


Söndag!

Så skönt det har varit att (åter igen) vara ledig i 3 dagar tillsammans! I fredags var vi till mina föräldrar och slappade mest. Åt middag där. Årets första grillning! :)
På lördag fyllde min lillebror 24 år (betyder alltså att jag fyller 28 till sommaren. Gammal!!)
Vi startade upp våran skoter och tog årets första tur med den!
Holger ÄLSKAR att åka skoter. Han blir riktigt förbannad när man stannar och aka kliva av!
Var ute nästan hela dagen och busade i snön och åkte rattkälke (som han också älskar)

Idag hade vi tänkt vara ute och mysa hela dagen igen men då våra grannar haft party till kl 6 i morse så var vi rätt trötta. Och så tänkte vi att idag var den perfekta dagen att hänga upp grejer på väggarna! Så vi har borrat i betongväggarna halva dagen och hängt upp saker.
Tänk att det skulle behövas att man vill hämnas på grannarna för att man ska få tummen ur och göra någonting!!
Nu på kvällen har Ida och Erik varit och hälsat på.
Snart ska både jag och min sambo krypa ner i sängen då vi alla 3 har en tidig morgon i morgon!
Holger sover redan sedan lite drygt 1 timme. I morgon får han gå och lägga sig tidigare.. Han har ju typ varit hemma fram dagis sedan 13/12!!

Natti natt!


2011

Nytt år, nya möjligheter! 2011 var ett helt ok år med roliga saker, trålga saker och jobbiga saker!
Vi flyttade till Kiruna då Stefan fick jobb här. Bodde hemma hos mina föräldrar hela våren och sommaren, förstår inte hur vi orkade! Mina föräldrar är världens bästa men det var ändå väldigt påfrestande. Stefan jobbade HELA sommaren så då gjorde vi typ ingenting :/ Holger började på dagis på hösten och även jag började jobba.

Jag var iväg till Haparanda med min mamma och min vän Therese. Jag och Stefan var till Luleå ensamma en helg och bodde på hotell.

Men det var 2011. Nu är det 2012 och Vi hoppas på att få ett underbart år! Vi ska. Fixa upp lägenheten, köpa lite mer möbler osv, vi ska umgås mer och jobba mindre. ( funkar inte att vi båda jobbar hela tiden!) jag vill ha ETT heltidsjobb, inte två deltidsjobb.
Jag ska ta hand om mig själv mer och jag vill börja träna regelbundet (svårt att hinna med då jag i princip jobbar 07.00-21.00 varje dag, och när jag inte jobbar så jobbar S) jag vill inte träna för att gå ner i vikt eller bli smalare, det får bara bli ett plus i kanten. Jag vill träna för att må bra, för att orka mer.

Det finns mycket jag vill ha ut av 2012, men vi får väl se vad som händer och sker!


Hoppas alla ni haft ett bra 2011 och får ett fantastiskt 2012!!


RSS 2.0