Sova sova

Alla sover.
Stefan och arwen sover i sängen. Mira sover på soffan.

Igår åkte vi till Kiruna med tåg från Boden. Eftersom att det inte finns nån långtidsparering på tågstatione i Luleå så körde vi till Boden och lämnade bilen utanför Stefans pappa. Det tog ungefär 15 minuter att gå till tågstationen därifrån (hade nog gått fortare om jag hade kunnat gå i vnligt tempo och om arwen inte hade varit dålig i magen...)
Tåget skulle komma till boden kl 16.48 och avgå kl 17.12. Tåget kom kl 17.35 och gick kl 17.37 (typ) Vi fick springa mot vagn 64 vars vi skulle sitta. Sen kom vi (jag) på den smarta idén att vi skulle kliva på tåget och gå igenom alla vagnar till våran plats.
Som tur var så klev vi av igen. Utanför vagnen står tant konduktör och frågar till vilken vagn vi ska. "64" svarar jag. Det var nästa vagn. Vi klev på och hant inte ens sätta oss innan tåget rullade iväg. TUR att vi klev av. Annars hade vinog varit i  Stockholm nu. För det var nämligen dit dom vagnarna som vi var och sprang i var påväg.
Pappa kom och hämtade oss från stationen och vi for hem till jukkas och drack en kopp te innan vi gick å la oss.
Jag har klivit upp kl 8 ungefär. Börjar bli lite trångt att sova i en 105´s säng nu med min stormage! =) (speciellt när arwen ocks vill sova i sängen... Hemma har vi en 180´s säng. Grymt skönt!

Idag är det 20 dagar kvar tills bebis är beräknad! TJUGO dagar. PANIK! Vad har jag gett mig in på? =) HUR ska jag kunna ta hand om en liten bebis? Nä.. allt kommer nog att gå jättebra. Jag vill ha min bebis NU! Eller nä.. den får gärna stanna där inne tills nästa vecka. Vill inte behöva åka Kiruna - gällivare och ha ont ont ont.. Specielt inte när det är -30 ute.

NU tänkte jag ta mig till konsum och handla lite. Tänkte baka en morotskaka =)


TJOCK

Det kanske är lite svårt att komma ifrån när man skaffar bebis. MEN. Jag hatar att vara tjock! Och jag kommer INTE att sakna magen när den är borta! Jag vill ha min bebis NU!
Provade ett par jeans häromdagen. Eller försökte prova kanske man ska säga. Jag fick inte på mig dom. Jag fick dom inte ens över knäna! Och dom har varit lite stora för 1 år sedan. Ja. vill manha en bebis får man väl offra sig. Och givetvis tycker jag att det är värt att gå upp 10 kg för att få min bebis. Men jag tycker inte om att vara tjock.
Vissa säger ju att dom känner sig vackra när dom är gravida. Jag känner mig tjock.
Snälla bebis kom ut nu!

Igår var jag till mvc.
Bebis hjärtljud låg på ungefär 152 slag/minut.
Min mage mätte 34 cm
Och nu har jag gått upp lite drygt 7 kg.


Nä. nu ska jag duscha

Klagomål.

Fick klagomål från Ida igår. att jag inte uppdaterar nog ofta =) Så jag får väl försöka bli bättre på det då hehe.

NU tänkte jag lägga in bilder på magen som jag tog nyss. Jag ser ut som fan men titta inte på mig. titta på magen. hihi :)

Stefan jobbar.. Ovanligt! Han jobbar typ aldrig helg. tom arwen blev lite fundersam i morse. Undra om hon fattar att det är helg?
Hon klev upp med honom och ville följa med. Det brukar hon inte göra! När han kliver upp ur sängen brukar hon vara snabb som attan på att hoppa upp å lägga sig på hans sida! Söt vovven! När Stefan gått ut gick hon och kollade i alla fönster efter honom =) Sen kom hon till sängen och la sig... Vi sov nog till kl 10 eller nått. Skönt!
Hade tänkt gå på en längre promenad med henne idag. Men Vi skippar det! Svinkallt ute!! Får inte på mig mina tjocka täckisar. Så jag får gå med mina tunna, och dom kan jag inte stänga helt hehe =) Så det blir lite kallt. Stefan får gå på prommis med henne när han kommer hem.

Sen ska vi en sväng på barnens hus och köpa en filt till bebis! Och spjälsängsskydd eftersom att det vi köpte på IKEA var för litet! *morr*




Ja... magen i vecka 36+1. Inte sååå stor! Men nu har det börjar bli riktigt mycke värsta i fötterna och händerna!
Igår när jag SLET av mig sockarna så hade jag samma mönster på fötterna som de va på sockarna hehe...

Slänger in 2 bilder från förra helgen också.

 Stugan sett från stranden där vi satt å grillade korv =)

 Å så världens finaste arwen nere vid stranden =)

Min tand är lös

Min tand är lös... eller hur e de sången går? Iaf så är inte min tand lös men den är fan trasig och det gör ONT! Ringde folktandvården och fick en akut-tid. På måndag. Jippie Yey vilken rolig helg! "Ta alvedon mot smärtan" sa hon. Inte för att en alvedon eller två är nån större fara (för bebis alltså) så känner jag verkligen inte för att proppa i mig massa piller! Eller för mig spelar det väl mindre roll. men jag vill inte proppa i bebis massa piller! Då blir väl h*n pillermissbrukare som ungeför 50% av sina släktingar på både min och stefans sida.

Har sovit dåligt i natt.. haft ont i tanden och handen (jo faktiskt) handen domnar bort hela tiden! nu kan jag typ inte böja på vänster hands ring och långfiner.. VÄTSKA! usch!
När jag legat vaken i natt har jag funderat på vilka idioter man eg är släkt med. Har hört att man kan skilja sig från sin släkt. Men måste man skilja sig från alla isf? Ungefär 2% av alla mina släktingar är ju faktiskt riktigt normala. På pappas sida är nog % lite högre. Men det är också där de absolut STÖRSTA idioterna finns. (mor och dotter dricka sprit, knaprta tabletter och terrorisera folk) Dom på mammas sida är nog mest lite lama i skallen.

Nä. Gå ut å promenera med hunden sen duscha.. hämta stefan från jobbet kl 15 så vi kan handla nå middag... inte för att jag kommer kunna äta nått med den här jävla tanden.

Arwen är förresten väldans söt. I morse har hon legat med huvudet på min mage å känt när bebis rör på sig.. Sen har hon tryckt nosen mot magen och liksom buffat lite. Hoppas verkligen det kommer att gå bra med arwen och bebis........

Hade tänkt ta en bild på magen och lägga upp. Ska bara hitta min gamla telefon först... =)


28 dagar.

Idag är det EN månad kvar tills lilleskrutt är beräknad att komma ut! en KORT månad! 28 dagar "bara"!

Både jag och Stefan HOPPAS att h*n kommer ut liiite tidigare.. Om kanske sisådär 2 veckor. Eller Nu.

Igår var det livar värre i magen. H*n knölade på hela dagen! Idag har det varit stilla där inne. Har bara känt lite små buffar! =)
Håller på å tvätta bebisens täcke, kudde, sängkläder osv. Ska på barnens hus nån dag och inhandla nån filt också. Annars har vi nog allt! I tisdags kom babyskyddet! Nu ska vi bara montera basen i bilen så är vi redo! =)
Skönt att ha ett babyskydd med bas. Så att det bara är att "klicka" dit det och samma när man ska ha ut det. Slippa hålla på med bältet varje gång!
Vi hade tänkt hyra babyskyddet. Men efter att Stefan också ringt och pratat med gubben (som jag pratat med före jul och då lät han väldigt oseriös och... full?) Och Stefan sa samma sak. Den där gubben hyr vi inget babyskydd av. Så vi beställde ett på nätet. från samma sida som vi köpt vagenen ifrån. Det kostar lite mer. Men det känns värt det.

Så idag ska jag fixa i ordning spjälsängen. Bädda den å så där. Kanske en aning tidigt.. Men som sagt.. vi hoppas ju på att h*n behagar att hitta ut tidigare än 18/3 =)


Har förresten en lånetelefon från telia just nu.. en huawei (?) Riktigt skräp alltså. Hatar den! Ska leta fram min gamla telefon och använda den tills min kommer tebax! (både laddaren och telefonen har åkt in till sony ericsson på lagning)


Nä. Tvättstugan nästa!

FASTER

Japp, igår blev jag faster till en liten tjej. Vet inte vad hon ska heta men det blir säkert nått fint namn!
Nu längtar jag bara ännu mera efter våran lilla skrutt! MEN... Det känns som att den kommer att stanna där inne FÖR ALLTID!

Idag är det fettisdag. Och även fast jag åt en semla igår så ska jag äta en idag också. Sådeså!
Jag och stefan ska åka på storheden och köpa varsin semla på trend när han slutar jobba kl 15. (han äter med vaniljkräm, jag med madelmassa)
Innan vi beger oss mot storheden måste vi åka förbi telia med min telefon.. Funderar på om den kommer att explodera snart eller nått... Fick ett meddelande på den när jag hade den i laddaren "allvarligt fel ta ut laddaren och använd inte telfonen, kontakta sony ericsson call center för mer info" HM..

I lördags var vi och promenerade på isvägen. Mycket skönt! Dock hade jag ONT så jag fick gå med små små steg

I söndags var vi utanför mammas och pappas stuga i sinken och grillade korv. Också mycket mysigt! Det var väldans jobbigt att plumsa ner till strandkanten bara. (hoppades väl i hemlis på att det skulle sätta igång förlossningen, men INTE)

Så. Har lite grejer kvar som jag vill hinna med innan bebis kommer (typ plugga, resa jorden runt, bygga hus... muahahahah nä jag skojja) Mer åka till Kiruna en sväng, Få babyskyddet och bli "bekant" med det, tvätta upp de sista av bebiskläderna Och måla om skötbordet! Så om en vecka ungefär så ska jag börja S P R I N G A i trappor och plumsa i snön med höga knän! Eller... funderar ju på att åka till kiruna om en vecka... så vi säger att jag ska börja med det där om TVÅ veckor! (Hoppas att det inte börjar hända grejer när vi är i kiruna..)


Nä.. en dusch nu innan jag ska plocka upp Stefan!

Sol sol sol!!

Väldans fint väder ute!! Fast kallt!!
Jag och arwen har varit ute på en liten promenix. Uppfriskande!!
Ska röjja lite här hemma.. Och tvätta lite kläder! Hade tänkt börja med det i morse redan men har hållt på å tjorva med en massa annat!
Lillebus i magen lever om! Men inte på nätterna nu den senaste tiden iaf! SKÖNT!
Köpte som sagt täcke å grejer på IKEA. ska tvätta de idag och sen bädda spjälsängen som nu har fått flytta in i vårat sovrum!
Vi tyckte båda två att spjälsängen passade bättre på Stefans sida så den får stå där. Min tanke då var att vi helt enkelt får byta sida när bebis kommer.. Men han vill ha bebis på sin sida.. så.. ja varsego! Tror dock han kommer att ändra sig när bebis väl är här... =)
Måste skriva en lista på allt vi behöver.. tror dock att vi har det mesta nu! Igår köpte vi en termometer och fixade babyskyddet!
Idag tänkte jag att vi skulle dra oss till lulebo för att beställa nytt golv till hallen och köket! Mörkgrått/svart blir det! Det funkade inte att ha klickgolvet i köket då golvet är alldelens ojämt! + att det blir alldelens för hårt att stå på nån längre stund! Så det golvet ska vi ha i gäst/bebisrummet....
Ikväll/natt börjar OS! Vi hade tänkt vara vakna och se invigningen... (vet dock hur det kommer att sluta..sovandes)
Annars blir det nog rätt chill i helgen... Måla om skötbordet är väl det enda! (så fult i trä/vitt så den får bli helt vit)
Vi köpte en sån där "skötbordsmadrass" på IKEA.. Igår när vi var på barnenshus så kollade jag på typ likadana å dom var typ 3 ggr så dyra på barnenshus... Sjukt!

Nåväl. Diska lite å sen ner i tvättis!

8 februari 2010

Så var det måndag igen!
I morse hade jag MVC tid kl 8.30.. Stefan jobbar fm och kunde inte följa med.. Kl 8.15 går jag ut på parkeringen, Ingen bil.. Ringer till Stefan å frågar vars bilen är (hittade inte garage-taggarna så jag antog att den va på parkeringen) Men. Då har han ställt bilen i garaget och sen satt taggarna (elektroniska nyklar typ) på ett smart ställe. Slår vad om att han glömt dom i bilen!! Så jag får SPRINGA till MVC! Just precisz då var jag inte världens gladaste! Kommer in på vårdcentralen 8.29, anmäler mig i receptionen och får sitta och vänta till 8.45 ungefär.. Väger mig och konstaterar att jag gått upp 7 kg. Har börjat få massa vätska i kroppen = jobbigt.
Magen mäter 32 cm och bebis hjärta slår som bara den! 148 slag/minut ungefär..  Bebis ligger fortfarande med huvudet neråt!
Promenerar hem och får oooont i ljumskarna.. Sen har jag bara tagit det lugnt hela dagen. Varit ut med vovven en sväng.

I lördags var vi på IKEA och handlade grejer åt bebis. Skötbord, kudde, täcke, sängkläder mm.. Inte mycke kvar att fixa!
När vi kommer hem på lördag em/kväll tänkte vi laga kyckling-tacos. Men kylen har under dagen förvandlats till en frys och allt har frusit.. alla grönsaker, mjölk, smör.. ALLT.
Blev en väldigt tråkig tacos med bara bröd och kyckling.

Igår gjorde vi inte så mycket. Promenerade och handlade lite käk.

Nu ska jag börja med dagens middag. Kyckling och ris.

Fredag 5 februari 2010

Sitter i soffan med datorn och hunden i knät.. lite trångt då magen också tar upp ganska mkt plats! =) Lilla arwen har typ magsjuka (?).. hon har spytt och mår inte alls bra..
Igår kväll kom min lillebror hit. Trevligt! Idag har han åkt till Umeå en sväng men han kommer hit igen i morgon!
Vi var på stan en sväng idag. Han skulle köpa ny jacka och nya skor.. Skor hittade vi inte men en jacka köpte han på hardwear för ½ priset. Grymt snygg var den!!

I morse när jag vaknade kunde jag inte röra på mina fingrar!! Dom satt som fast i "knutet läge" Försökte skaka på handen (det var på vänster hand) men det hjälpte inte! Fick dra dom i rätt läge.. hehe..
Bebis har fått en ganska rolig dygnsrytm. Flera dagar i rad nu har den hållt på å sparka som FAN vid 22 tiden! Och sen igen på morgonen vid 06 tiden =) så mysigt! Igår såg och kände kristoffer också hur det sprattlade där inne!

Funderar på om jag ska väcka min sambo?

Skotta snö..

Det brukar tydligen våran granne östen göra, han var så glad här förra veckan när han kom vinglandes med en spade i högsta hugg. Han hade köpt den på ÖB sa han.. Stefan tror att han har hittat den i sophuset (den hade väl sett sina bästa dagar för några år sedan) Så vi funderade på vars han skottar snö.. Han bor ju som sagt i lägenhet.. och han har ingen balkong... Så igår träffade Stefan honom i trappen.. Då sa han att hade hade varit och sopat av bilen.. Men.. han har ingen bil! Eller jag hoppas då det iaf. Har aldrig sett honom helt nykter! (stefan har sett honom nykter en gång. då sa han att allt var slut.. spriten och pengarna..)
Så då är frågan.. är det nån annans bil han går och sopar av?
Vi har som funderat på om han är riktigt 100.. han kanske är lite smått senil eller nått?
När vi flyttade in reagerade jag över att han hade en julkrans på dörren (det var i september) Sen strax före jul så var den borta! Och nu är den tillbaka igen... Han tog som ner den när den eg skulle ha hängt där =)
Jag hade kunnat skriva en hel blogg om Östen... = )

Igår när Stefan gått till jobbet och jag låg i soffan för å kolla enn csi avsnitt så började bebis leva om som fan!
Jag kunde inte ligga på sida för då blev den alldelens galen! Så jag fick ligga på rygg helt enkelt!

Vi var på soc igår.. för att stefan skulle erkänna faderskapet.. Nu är det gjort! Hon soc tanten sa att hon tror att det är en tjej i magen... men men vi får väl se!
Sen när jag tog på mig jackan så sa hon att man inte kan tro att bebis ska komma om en månad lite drygt.. Men det är väl en liten bebis där inne då antar jag... magen följer då kurvan! Eller så får vi världens största bebis... som ligger långt bak =) Igår kväll när jag la mig i sängen kändes det som att den höll på att mosa mina revben... tack så mycket det ska jag komma ihåg! =)

Nä.. ska ringa å väcka lillebror en 3e gång.

Usch och fy

Vad jag mår illa! Och så har jag ont ont ont (förvärkar gissar jag..) Har sovit ganska dåligt i natt. Har vaknat av att jag haft ont och då har även bebis vaknat, försökt ändra liggställning (som börjar bli ett helt projekt) Och då har arwen (som ska ligga nästan på mig och sova) vaknat.. Så bebis å arwen har hållt mig vaken i natt! Stefan jobbar natt denna vecka :/

I lördags var stefan iväg å kollade x-games (eller nått) med nå jobbarkompisar mitt i natten.. Han åkte kl 1 och kom hem kl 4. När han kommer hem har vi en lapp på dörren.. Det står typ "Jag har åkt till Luleå för att handla kommer strax mvh Östen Larsson"
Östen är alltså våran granne. Han tycker om öl och annat starkt.. En gång plingade han på våran dörr en fredagskväll för att tala om att han mådde bra... att vi inte behöver oroa oss över honom...
Vad bra! För vi är verkligen jätteoroliga.. Tydligen så terroriserar han grannarna på andra sidan. Han skriver massa hotfulla lappar som han (och hans fyllekompis) sätter ner i deras brevlåda. Dom har en bebis som skriker ibland på natten... Det gillar han inte tydligen.... (snart har han en bebis på var sida hahaha)

Ringde FK.. "du har plats 273 i kön" TUR att dom har sånt där ringa upp system, att man bara knappar in sitt telefonnr så ringer dom upp när det är ens tur!
Fick nå papper som jag ska fylla i.. men det  var om man jobbar (och det gör ju inte jag) Var in på FK här i luleå men hon fattade typ ingenting. hon sa typ att jag ska skriva vad jag har tjänat på ett papper?!?! Men nu sa han jag pratade med att jag får andra papper hemskickade. Så skickar jag in dom med mitt arbetsgivarintyg (?) och så kommer min föräldrapenning att räknas på det jag har jobbat på ICA = BRA. Så nu är det fixat iaf! Får hoppas att det inte tar sån tid för dom att handlägga mitt ärende!

Nä, nu ska nog jag väcka min sambo!

RSS 2.0