App-eliapp

Testar blogg.ses app! :)


Trött!!

På måndag jobbade jag 07.00-15.00, lugnt och skönt! På tisdag jobbade jag samma tid på resturangen och på fm ringde dom från malmfältens måleri, töm lägenheten, i morgon börjar vi tapetsera! Så när jag slutat kl 15 var det bara fort hem och tömma köket och Holgers rum och kl 17 började jag på radiotjänst. På onsdag jobbade jag också på båda jobben.. På torsdag bara på restaurangen och på fredag på båda. Lägg till att Holger sovit dåligt hela veckan pga hosta.. Jag är trött! Veckan som kommer blir snäppet jobbigare då jag måste föra Holger till dagis varje morgon (4 pass på rt och ett extrapass i restaurangen) jo, vi bor i Jukkas medans dom håller på i lägenheten.. Hoppas att dom är färdiga snart! 2 rum tog 3 dagar så får se hur lång tid återstående 3 rum tar!!

Vad gjorde du?

Idag är det 11/9 2011, 10 år sedan dom fruktansvärda terrordåden i USA. När chockartade händelser inträffar så kommer man ofta ihåg vad man gjorde när man hörde om det, i flera flera år efteråt. Nu är jag lite för ung för att minnas vad jag gjorde när jag fick veta att Olof Palme blivit mördad, men jag minns vad jag gjorde den 11/9-01.. Jag var sjuk och hemma från skolan. Satt och kollade på TV när en extra insatt nyhets-sändning kom mitt i ett program. Där rapporterades att ett plan kraschat in i ena "tvillingtornet". Det spekulerades i om piloten blivit sjuk eller om planet gått sönder. Några minuter senare flög ett plan in i det andra tornet. Jag minns även vad jag gjorde när Astrid Lindgren dog, när anna Lindh blev mördad och när Diana dog i en biltunnel i Paris. Sen mer privata hemskheter som när min farfar dog och när min morfar dog. När två av mina närmsta vänner förlorade sina pappor (inte samtidigt) och när en gammal klasskompis förlorade sin son. Varför kommer man lättare ihåg hemska och tråkiga saker? Varför kan man inte bara minnas glada nyheter och roliga saker?

Lördag!

Igen! Tiden går så fort! Snart jul... Fick hem ett ellos blad för nån dag sedan, med massa julgejer i! Får ju nästan lite panik :) Tittade lite på hur jag ska jobba i september. 7-15 i resturangen måndag - fredag varje vecka, plus 8 pass på RT. Kommer att jobba 175 timmar denna månad. Har jobbat 28 h denna vecka så bara 147 h kvar då..:) Idag var vi hemma hela förmiddagen, tvättade och städade och sånt.. Sen åkte vi till Jukkas och grattade min pappas farbror Hubert som fyller 94 år idag! Efter det åkte vi till Tessi och Lowa där vi blev bjudna på köttbullar, potatis, morötter och broccoli. Gott! Holger åt jättemycket :) På vägen hem stannade vi och köpte frimärken. Måste skicka in massa papper till a- kassan. Var ju arbetslös 1 vecka efter mammaledigheten... Väl hemma igen så var klockan 19.30 så Holger fick dricka välling och borsta tänderna och nu sover han sött i sin säng! Jag ligger också i sängen, ska spela lite sudoku innan jag somnar ( beroende av det spelet, helt sjukt. Det är ju inte ens kul egentligen ;)) Stefan jobbar em och ska även jobba natten. Så han kommer väl från jobbet när vi kliver upp! (försöker skriva luftigt och dela in allt i stycken, men när jag läser bloggen från telefonen så är allt i en klump, inte delat alls!! Måste kolla hur det ser ut från en dator sen...) Godnatt på er allihopa!

Jobbelijobb!

Idag har jag jobbat på båda mina jobb. 07.30-12.30 jobbade jag på resturangen på LKAB, det är där jag ska jobba mest. Trodde det var 75% men det var 85% så det är ju bra... Kl 17.00 började jag på radiotjänst. Efter en hel del strul med tekniken (tig 45 min att komma igång) är en jäkla massa inloggningar man ska göra för att kunna jobba och jag kunde inte ligga in på deras telefonlinje!! Fick ringa dit en service gubbe som tillslut hittade felet. Dels så har dom stavat mitt namn fel. Användarnamnet ska vara dom 3 första bokstäverna i förnamnet och de 3 första bokstäverna i efternamnet, jag ska alltså heta MARHAA, dom har dock tappat ett A så jag heter MARHAP... Sen hade dom gett mig fel lösenord... Nå väl, det löste sig iaf... Men om vi säger så här. Det är inte så konstigt att on off gick i KK när det inte är nån som har en TV! Mina jobb är väldigt olika kan man säga. Det på resturangen är mer fysiskt jobbigt (lyfta grejer och stå upp på stenhårt golv hela dagarna) medans jag på rt sitter i en skön stol och knappar på en dator. Dock så är det mer psykiskt påfrestande men jag tar inte åt mig av alla idiotiska saker folk säger. Måste försöka planera mitt liv den här helgen, eller rättare sagt planera våran vardag! Vem ska lämna och vem ska hämta Holger på dagis, när jag ska jobba och vars.. Ser fram emot en händelserik höst (och allra mest ser jag fram emot den 25e varje månad!)

Jag då?!

Ja, jag har idag jobbat andra dagen på mitt nya jobb. Jag ska alltså jobba på radiotjänst på kvällstid och ringa till folk som inte betalar.. Idag fick vi sitta och lyssna när dom som redan jobbar där ringde till folk. Man blir lite förvånad över att folk blir så irriterade, eller snarare vilka som blir irriterade. Nu vill jag inte hänga ut någon viss "grupp". Det är ju så att i Sverige så har vi inget sambo register. Alltså kan man bli uppringd av RT även om ens sambo betalar tv-avgiften. Vill man inte bli uppringd (om man har en sambo som betalar, eller en mamma, pappa el någon annan i hushållet) gå då in på radiotjanst.se "mina sidor" och fyll i vem som betalar. Man kan också be RT göra det, antingen genom att ringa dem eller säga det åt dom (oss) när dom (vi) ringer. Iaf.. Det här är som ett extrajobb där man själv får bestämma hur mkt man vill jobba och när man vill jobba. Perfekt då jag inte kommer att kunna jobba dom veckor Stefan jobbar em. Alltså var fjärde vecka. Den här veckan körde det ihop sig lite då Jag har utbildning och Stefan jobbar em. Tur då att min snälla mamma kan vara barnvakt på kvällarna! Jo, jag har även fått ett till jobb! Var tänkt att jag skulle börja 1/10 men jag kommer att börja redan nu på måndag! Toppen! Den tjänsten är på 75% så det blir ju bra att jag kan komplettera med radiotjänst! Eftersom att RT (radiotjänst) ligger nära där vi bor (tar 10 min att gå) så känns det ju grymt onödigt att ta bilen dit! Kan säga att det inte var så kul att promenera hem i mörkret, spex inte så någon slagit sönder jättemånga gatulampor!

Tisdag.

Igår åt Holger lunch på dagis för första gången. Hans fröken sa åt mig att jag skulle komma dit då så att jag skulle vara med första gången men när jag kom så sa hon åt mig att jag skulle gömma mig för det gick så bra och hon trodde att det skulle gå bra för honom att äta utan mig :) så jag gick till köket (via den andra avdelningen) käkade en hamburgare (som var lunchen) och smygtittade på Holger som åt! I morse vinkade jag hejdå direkt när jag lämnat honom och kom inte tillbaka förrän jag skulle hämta honom!:) då hade han tom sovit där, i sin vagn Iofs men han hade somnat direkt! Dom får träna på att han ska sova på madrass senare.. Tror han är lite för busig för att det ska funka nu :) Alla fröknar tycker att han är så snäll och duktig.. Att han är lätt att ha att göra med och att han verkar trygg! Känns ju skönt i mammahjärtat och att han trivs där betyder väldigt mycket! I morgon börjar han strax efter 9, äter lunch , sover och äter mellanmål där. Sen har dagis stängt torsdag och fredag och Holger ska då vara färdiginskolad! Nästa vecka är Stefan ledig men Holger ska få gå på dagis ändå, måndag och torsdag! Så att han inte "glömmer" dagis och vi får skola in på nytt sen!

Lördag hela dagen!

Men igår var det fredag. Holgers femte dag på dagis och han åt frukost med dom andra barnen. Han åt mannagryntsgröt med äppelmos och tyckte det var jättegott :)
Efter frukosten var det dags för mig att gå. Vinkade av min prins och gick till min farmor och hängde.. Dom skulle ringa om han blev allt för ledsen.. Ett tag funderade jag på om det var nå fel på min telefon, att dom inte kunde ringa till mig! När jag kom till dagis strax innan kl 11 så var dom precis på väg in. Dom hade varit ute och lekt i över 2 timmar!
Först blev han jätteglad när han såg mig, men när han insåg att vi skulle åka hem så la han sig på marken och började skrika, han ville inte hem! Han ville gå in och leka! :) Vi gick in en sväng och hälsade på Holgers mormor som jobbar i köket. Eg jobbar hon i skolköket men varje dag kommer hon ner med lunch till dagis.
Sen åkte vi hem och efter lite köttbullar och potatis i magen så somnade Holger i sin säng! :)
Igår vid frukosten så sa en liten flicka på typ 4 år "Är du holgers mamma?" "Ja" svarade jag.. Då sa hon "min mamma är redan död....." och så såg hon jätteledsen ut :( Tycker så synd om både henne och hennes syster som tvingas växa upp utan sin mamma!

Den här helgen är det marknad i staden. Tror att jag och Holger ska promenera upp dit och köpa sockar när han har vaknat och fått i sig lunch!

Nu ska jag vila en stund!


Torsdag då!

Holgers fjärde dag på dagis. Han är så duktig våran kille! Idag när vi kom dit så skulle dom andra barnen från hans avdelning (åkerbäret) gå och samla stenar som dom skulle pyssla med senare. Men vi stannade kvar på förskolan och gick ut och lekte med barnen från den andra avdelningen (hjortronet). Efter kanske 15 minuter gick jag och Stefan in. Vi sa "nu går mamma och pappa, hejdå!" och så vinkade vi. Trodde att han skulle börja protestera för han började gå efter oss först. Men hans underbara fröken Åsa tog honom i handen och han började skratta och vinkade åt oss!
Vi gick in och blev serverade fika av Helga som jobbar i köket där. Satt och spanade ut genom fönstret och såg när han lekte med dom andra barnen. Dom större tjejerna är väldigt förtjusta i honom. Dom ska vara med honom hela tiden och ger honom leksaker och hjälper honom om han ramlar omkull. Så himla kul å se att dom är så snälla!
Efter kanske en timma så kom dom in och vi lekte lite på avdelningen innan det var dags för oss att åka hem.
Eller vi åkte till buchts/järnia och shoppade lite..

Bland annat så köpte vi detta!


8 st såna här glas. Nästan alla våra glas gick paj i flytten!


...En OBH nordica sodastream i färgen chili..


Och en ny vattenkokare, också den från OBH nordicas chili serie. Fick en smörgåsgrill i den serien i julklapp från mina chefer på ICA när jag jobbade där!



Eftersom att vi inte hittat våra bestick (?!??!) så köpte vi nya, det är inte så trevligt att äta med plastbestick!

Vi köpte även en kaffepress, en micro och ett nyckelskåp. Säkert har jag glömt någonting!

Kollade inte på prislappen på sodastreamen när jag tog den från hyllan. Vi får då dricka mycke bubbelvatten nu om det ska "löna" sig! :P

Någonting annat som försvunnit i flytten är mina ena converse sko! Känns lite hånande att den ena står där i skohyllan, jag vill ju kunna använda dom!!

På tal om skor så kom jag att tänka på en grej. En bekant till mig hade varit i asien och rest i några veckor och bland annat köpte ett par grymt snygga pumps! När hon kom hem så märker hon att hon fått med sig 2 st högerskor!!!

Nu ska jag ta en kopp te framför TVn. Sen en dusch och sen sova! I morgon ska vi vara på dagis 07.45 så att Holger får äta frukost med dom andra barnen!


RSS 2.0