Lingon och blåbär

Idag lämnade vi Holger hos Maj och Sören och for ut i skogen för att plocka lite lingon. Det var väl inte sådär superbra där vi var men ungefär 5 liter lingon och blåbär blandat plockade vi =) Så nu är det bara att rensa och koka sylt / baka paj..

Holger ligger och nakensprattlar på en filt. Det är rent livsfarligt att ha honom naken någonstans. kiss överallt =) Men nu la jag ett stort lakan under honom. Men då ligger han ju å drar i "grejen" direkt blöjan åker av. Och kissar samtidigt. = Kiss över hela Holger.

Han hade lite feber igår kväll. Och jag hade helt glömt att köpa alvedon! Hade bara flytande hemma.. Men det funkade det med. Han tyckte typ att det var gott =)

När vi hade lämnat Stefan på jobbet vid 14.30 tiden så åkte vi först och tankade bilen och sen till stugan för å hämta mammas och pappas boxer kort. Dom hade gjort nån smart grej å tagit stugans hem och haft kortet som ska vara hemma i stugan. Och det som "ska" vara i stugan är min brors gamla som går ut nu i augusti. Så ja, dom har inte kunnat kolla nå tv hemma :)
Ska posta det sen när vi åker iväg till Gammelstad för å gå på Me & I party... Kommer nog vara supersugen på att handla ALLT åt Holger. Men jag ska nog försöka att inte köpa för mycket iaf... =)


Nu ska jag ta en dusch.

Måndag.

I dag har vi varit på BVC med lillhjärtat. Han väger nu 7080 gram och är 63 cm lång. Han följer sina kurvor bra, och det är ju skönt!
Han fick 5 månaders sprutorna och det var inte alls nå kul. Jag hatar att se min bebis så ledsen!! Som tur är så var Stefan med så han fick hålla i Holger när han fick sprutorna.. Jag gillar inte BVC sköterskan, hon är så himmla "hamig" och mesig och bara... jäkligt jobbig!! Holger kräktes lite på sin jacka när vi var där en gång. Alltså bara pyttelite, som en 5 krona ungefär. Hon blev helt galen och ville knappt släppa iväg oss innan jag bytt kläder på honom. En annan gång höll hon på att få panik för att han hade mössan för ögonen. Men herregud, han sov ju! Om han stör sig över att han har mössan för ögonen så säger han ju till förifan =)
Ja, snart är nog våran ordinarie barnmorska tebax, hoppas jag!!

Tänkte lägga in en bild på fleeceoverallen som jag köpte till Holger igår.



Den är ju lite stor fortfarande (har vikt upp ärmarna och benen som ni kanske ser) Men den passar nog finfint snart =)

Provade hans gamla overall, som han hade i våras. Och då var den så stor så att man inte såg Holger i den.. =)



På väg hem från BB. Man ser bara hans söta lilla näsa och mun =)




Hogge i samma overall nu (igår) Den sitter gaaaanska tight!! Som ni ser så är han inte alls nöjd över att agera provdocka :)






Nu ska jag diska lite. Holger sover i vagnen.. Mitt lilla hjärta!

Vilken tur!

Att vi köpte en högblanksvart TVbänk i lagom klätterhöjd  för 4000 från EM förra året. Jag menar, varför nöja sig med en billigare variant från IKEA när man snart har en liten Holger som vill klättra och slå på den?

Ja den är jäkligt fin iaf! (när den är nyputsad, får putsa den 3 ggr om dagen om den ska hållas ren :) )
Och än så länge så kommer han inte åt den, men snart så.....



Idag var vi på stan en sväng innan Stefan började jobba. Köpte en fleeceoverall från åhlens åt Hoggis. Superfin! Ska fota sen :)

En sån där lista

Igen. Fast det var nog ett tag sedan nu!


När fick du reda på att du var gravid? Slutet på juli 2009
Blev det en chock? Både ja och nej.
Hur gammal var du? 25..
Hade du mycket halsbränna? Nä inte det! 
Spydde du mycket?
  Typ hela tiden de första 5 månaderna. Har spytt utanför varenda möbelaffär i hela luleå ;) (vi var på jakt efter en ny TV-bänk förra hösten....)
Var det någon favoriträtt som ändrades? Näää det tror jag inte...
Hade du mycket foglossning? Nej inte det!
Hade du sammandragningar? Lite dagarna innan han kom.
Ditt sf mått som störst? Jag minns inte..
Har du fått bristningar? Nej inte en endaste en!
Trodde du att det var en pojke eller flicka? En pojke, fram till förlossningen och nån BM sa "här kan ni se hennes hjärtljud" när dom satt den där grejen på bebisen huvud.
Vad hoppades du på? Jag vet inte.. Först och främst ville jag att det skulle må bra!
Hade du mycket vätska i kroppen? På slutet var det en hel del..
Hur mycket gick du upp i vikt? 10 kg kanske?
Hur ser du på graviditeten idag? Början var jobbig när jag mådde illa och kräktes hela tiden. Slutet var också ganska jobbigt... Men annars var det ganska mysigt!
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Ingen aning. Svårt att veta när man aldrig gjort det tidigare!
Gick du över tiden? Ja 6 dagar.
Födde du för tidigt? Nej som sagt, 6 dagar över tiden.
När började din förlossning? Det beror väl på hur man räknar. Vi åkte in på BB vid 7 tiden på morgonen den 24 mars. (han föddes 21.28 den 24 mars)
Hur lång tid tog det? Från att vi kom in tills han var ute.. typ 14 timmar.
Hur mycket var du öppen när ni kom in? 2 cm tror jag.
Vad tyckte du var jobbigast? När dom sydde efter.... Eller nä, när dom klippte upp allt igen och började sy om allting!
Var du rädd för något? Var väl rädd för olika saker hela tiden. Att dom skulle skicka hem oss, att det skulle ta låååång tid... För alla nålar, För kärringen som la EDA:n.. För saxen när dom skulle klippa. Och när dom höll på å sy så var jag rädd för att dö innan jag hade sett min bebis ordentligt.
Grät du? Inte under förlossningen men efteråt när dom sydde..
Skrek du? Ja. Mest efteråt tror jag =)
Tog du nått smärtstillande? Epidura och lustgas.
Blev du sydd? Ja.
Dragen med sugklocka? Nix
Hur många var inne i förlossningsrummet? Jaa... Förutom mig och Stefan så tror jag det var 4-5 personer där inne när han kom ut. 
Hade du någon när med dig? Stefan
Hur stor var bebisen? 3115 gram, 49 cm.
Blev det en pojke eller flicka? En Pojke.
Vad fick han heta? Holger
Hur ser du på förlossningen idag? Det värsta och bästa jag gjort. Ska jag göra det igen vill jag ha ordentligt med bedövning om/när dom ska sy.
Var allting värt det? Skulle göra om samma sak varje dag för Holgers skull.


Dagens

Shopping...



Till Mamma...


Och den här till Holger....



Köpte st 74.. Just nu har han 62/68!


Nu på kvällen efter att Stefan varit hem och ätit middag med oss (mig) så kom Elin och hälsade på!!!
Alltid lika trevligt med besök, är ju som rätt ensam när inte Stefan är hemma!!


Jag och Elin lite små fulla....


Elin är också från Kiruna. Vi gick i samma klass på gymnasiet. Nu bor hon här i Luleå med Stefans kusin Niklas. Tänk vad världen är liten!! Dom blev tillsammans ungefär samtidigt som mig och S!
Vi bodde tillsammans när vi båda bodde i Umeå också!


Helt ärlig.

Idag när jag var och handlade på kvantum hittade jag en hundralapp på golvet vid kassan. Och jag var helt ärlig och gav den till hon i kassan. Eftersom att jag själv suttit i kassan på ICA i ett X antal år så vet jag att dom där pengarna förmodligen går till personalens party-kassa. Om inte personen som har tappat den upptäcker det och går dit ganska direkt efteråt.
En gång när jag var typ.... Ja jag vet inte men jag tror att jag gick på gymnasiet och alltså inte så rik, så hittade jag en femhundralapp på golvet vid kassan på ÖB tror jag att det var. Jag ångrar som fan att jag gav den åt kassörskan. =)
Men, idag är jag ju vuxen och måste föregå med gott exempel inför mitt eget barn (ja man kan ju låtsas iaf...)


Idag då....

På fm åkte vi till Rutvik och Stefan fick en hårklippning av Maj och mig. Dom skulle äta ärtsoppa där, inte så gott nej, men vi åt ett gäng plättar innan vi åkte till barnens hus och kollade på vinteroveraller och barnvagnar. Ingen av overallerna var bra... Vi vill båda två ha en ny barnvagn. Men den vi vill ha kan man inte ha så att barnet är vänt mot en. Och jag vill nog ha Holger mot mig ett tag. Men vi tänkte prova med vagnen vi har nu. Testa sittdelen och om han vill sitta mot eller från oss.. Ja iaf så köpte vi ingenting där..
Vi for och lämnade Stefan på jobbet och sen åkte jag och Holger in till stan. I 1½ timme höll sig Holger vaken och nöjd i vagnen! Försökte hitta en overall.. Men på polarn och pyret hade dom inte nån i hans stl, och den dom hade tyckte jag inte var så fin... Men dom har väldigt fina jackor/byxor!!!
På lindex köpte jag en "dräkt" åt H. Ska fota och lägga upp ikväll. Där fanns det ingen overall som jag gillade.
På HM hittade vi ingenting heller.
Var på VILA och köpte en tunika åt mig. Ska fota den också i kväll.

Var in på doffi och dom hade massa vinteroveraller. Men när jag började botanisera bland overallerna så blev Holger arg, argare och ARGAST. Så jag bestämde mig för att kolla bättre någon annan dag.

Gick till bilen, ammade min bejbis, bytte blöja och for och handlade mat på kvantum. Idag blir det sallad till middag. Med bacon, kyckling och massa annat gott!


Torsdag

I natt har Holger sovit bra! Han somnade vid 19 tiden igår (han sov bara 1 timma på dagen) Och sov till 00.30 då han åt. Sen sov han till 03.30 och åt igen. Kl 04 ringer Stefans telefon. Både jag och Holger vaknar.Vem fan ringer till nån kl 4?!? Efter många om och men så somnade H om. Sov till 06.30 och då klev vi upp.
Nu sover lillis igen. Skönt! Tror jag också ska slumra lite här på soffan =)
Eller så gör jag iordning mig i lugn och ro. För vi ska in till stan en sväng sen.

I morgon ska vi göra ett seriöst blobärsplocknings försök. Tycker att det är så himla trist med "bär industrin" idag. Givetvis för att dom behandlas som slavar dom stackars asiaterna (för det är väl mest asiater som kommer?) Men också för att dom plockar upp alla bär! Vars i fan ska man åka för å hitta blåbär?

Nä.. nu vila i 10 minuter sen fixa mig.

Onsdag.

Idag har vi inte gjort så mycket. Var till Rutvik och lånade en gåstol åt Holger.. Tänkte köpa en ny på barnens hus igår, men när jag såg vad dom kostar så ändrade jag mig. Ska köpa en bättre begagnad om/när jag hittar någon. Tills dess får Linneas gamla funka. Han går inte så mycke i den. Han sitter mest å leker med grejerna som är där =)

Köpte 2 hinkar på Rusta igår. En 5 liters och en 10 liters. Tänkte ha som bärhinkar. Men det verkar inte bli så mycke bär plockade dock :( På fredag jobbar Stefan fm så då tänkte vi fara ut en sväng om det är bra väder och om Maj kan passa Holger.

Idag vet jag inte vad vi ska göra. Holger somnade precis, hoppas att han sover nån timma!
Vill ha nått att pyssla med. Funderar på att plocka kottar och pinnar och spraya dom vita och ha i en kruka på balkongen. Har funderat lite på det och tänkte inte på att jag inte sagt åt Stefan att jag funderat på det utan sa bara helt plötsligt "Jag tror jag ska gå och plocka kottar"

Han trodde jag blivit galen. Men sen fick jag förklara vad jag ska ha dom till =)


Nu tänkte jag ta en dusch. Måste ju passa på medans lillhjärtat sover!

Måste bara...

Lägga in nån bild på våran underbara son som blir 5 månader idag! Bilderna är från dopet och tagna av Stefans arbetskompis Per Lundström. En massa fina bilder fick vi!!




Gillar denna bild skarpt! Den ska nog förstoras och hängas upp någonstans =) Per fotade under dopet fast man inte fick. Så det blev inte så många bilder därifrån. Men några iaf :)



Våran söta söta unge... (Mamma ser dock inte klok ut)




Familjen + faddrar.l (morbror Kristoffer och faster Pernilla)

Jo så att...

Holger sover. Han somnade i min famn när vi kollade på fångarna på fortet.
Jag har kommit på vad jag vill ha för lampa till vardagsrummet. Eg vill jag ha en maskros lampa från IKEA.. Men jag tycker inte riktigt att den passar in i vårat vardagsrum. Så jag har hittat en annan på IKEA som jag vill ha! Nu kommer jag inte ihåg vad den heter. Ska fundera på det ett tag så kanske jag "måste" åka på IKEA och hämta en nån dag =)

Snart kommer Stefan hem från jobbet!

Jag koller pirates of the caribbean, eller ja, halvkollar lite då och då. Har massa tända ljus och bara myyyyyser. Hösten är inte helt fel ändå!

I morgon ska jag ut och leta blåbär, om det nu finns kvar nå bär! Är det för dåligt väder blir det nog en tripp till stan istället.

Peppar peppar....

Alltså. Igår när jag lagt mig i sängen så tänkte jag "tänk vad skönt att vi aldrig haft nå vaken nätter med Holger, visst han vaknar ibland, äter och somnar om, men aldrig så att han varit vaken en hel natt"
Somliga straffar gud med detsamma, eller hur är det man brukar säga?
I natt vaknade Holger och ville INTE sova. fick bära omkring på honom lite och natta honom igen... Som tur var så somnade han efter kanske 20 minuter.. Men ändå.
Han är dålig i magen också vårat stackars lilla hjärta. I natt har jag fått byta 3 bajsblöjor!! Och han bajsar aldrig på natten annars *peppar peppar ta i trä*
Direkt han har ätit så har han bajsat. Min älskade lilla unge...

Nu sover han i vagnen. Promenerade ner till konsum när Stefan gick till jobbet. Och Holger somnade i vagnen när vi nästan var hemma igen! Hade tänkt lämna vagnen nere i tappen, men eftersom att H sov så drog jag upp den.


NU ska jag kolla om jag hittar nå fina kläder åt mig. Sen sortera in de rena kläderna i garderoberna och sen bädda rent i sängen. Längtar redan tills det är kväll och jag får gos ner mig i reeeeena sängkläder med mitt stora hjärta!


Typiskt.

Tänkte att jag skulle kolla om jag hittar nå kläder åt mig. Vars tror ni att jag kommer på mig själv med att sitta och titta??? babyshop, polarn och pyret och HMs barnkläder. Typiskt. Och nu fick jag ont i huvudet så jag ooooorkar inte sitta vid datorn längre. Min garderob behöver fyllas på med lite nya fina höst kläder. Tror jag ska ta mig in till stan nån dag i veckan å titta lite. Utan Holger.

Funderar på vad vi ska äta idag. Tacos kanske?

Ska åka till stugan vid 19 tiden men det borde gå rätt fort. Tror vi äter efter det. Men måste handla också.

Holger har börjat äta gröt 1 gång om dagen. Det tycker han är gott! Och han är riktigt söt när han har gröt över hela ansiktet. För han ska ju självklart leka bil också medans han äter. :)

Nä. Lillis sover. Tror jag ska göra det en liten stund jag också.

ZzzZzZzzzzZZzzz

Holger sover i vagnen utanför huset. Stefan sover i våran säng.
Jag har rensat blåbär. Var och plockade med Ida igår. Ikväll ska vi äta middag hos min farmor och jag tänkte baka en blåbärspaj till efterrätt..
På måndag börjar allvaret. Då är semestern över och jag ska börja äta nyttigare och röra på mig mera. Fast nu när vi varit i jukkas så har det blivit väldigt många promenader!

I morgon åker vi hem. hem ljuva hem! Hem till våran 180s säng och spjälsäng till Holger. (har en spjälsäng här också, men inget spjälsängsskydd. Ska bli skööööönt!

Nu ska jag bege mig mot fammo. Pappa och farbror Jan håller på att måla huset.

Narvik

Igår var vi till Narvik en sväng. Allt var stängt och det var världens sämsta väder så vi åkte bera ner till hamnen och tittade på nån jättestyor båt och gick på toaletten. Sen åkte vi vidare och stannade och åt en macka. Tänkte grilla men det var alldelens för kallt och blåsigt!!

På kvällen var vi förbi Ida och Erik som hade bakat en väldigt god blåbärspaj! Holger somnade i vagnen när vi promenerade hem och han vaknade först vid 02 för första nattmålet.

I morgon åker vi nog hem. Fast samtidigt så vill vi båda stanna kvar! (typ för alltid, ja kanske inte för alltid hemma hos mamma och pappa, men för alltid i jukkas....)

Nu håller mamma på med maten och pappa busar med Holger.


Efter maten åker vi kanske och hälsar på min kusin Anna och hennes familj. Hon har en liten Alwa som är 2½ och en liten Astrid som är typ 2 veckor äldre än Holger.

Lördag då va?

Jag och Holger har varit och fikat med Tessi på stan. Blev en grillad ciabatta med fetaost och tapenade (tror det heter så?)
Stefan och pappa är och fiskar (som vanligt:) ) Tror dom är i luspen..

Nu ligger Hoggis och sover i våran säng. Tror nästan att jag ska gå och sova en stund jag också!! =)

Har börjat fundera på det där med vinterkläder åt Holger. Tror att jag vill ha en pop overall åt honom, dom ska väl vara bra? Sen måste han ju ha fleecekläder, mössor, vantar mm.mm.. Tänkte först köpa en begagnad. Men när dom kostar nästan lite mycke som en ny, nä... då blir det nog en ny. Som vi kanske säljer iväg sen då! Men inna vintern kommer så blir det ju höst (för att vara helt ärlig så känns det redan som höst här....) Vad behöver han för kläder då? Nån vindtät jacka + byxor. Mössor, vantar mm.... Om vi köper fleecekläder i stl 74 så passar dom ju snart.. men hur länge passar dom? Ska man köpa stl 80 så är dom förstora i början men passar i slutet av vintern? Nu har han stl 62-68.. Hoj vad sånt här är svårt! När man inte har barn sedan tidigare så vet man ju inte hur dom växer heller =)
Som "tur" är så verkar det som att dom flesta inte har kommit med sina vinterkläder ännu... Så vi får vänta en stund till på att köpa det =)


Sen behöver jag också en ny vinterjacka! vill ha en peak jacka... Den som jag har haft i vintras trivdes jag väldigt bra i. Och den höll sig fin (ja iaf relativt fin) i 3 år (eller var det 4?) Så det känns som värt att lägga mer penkis på en jacka om den håller ett tag! Köper man nått billigare så går den väl paj efter max 1 år och så måste man köpa nytt igen (iofs så gillar jag att köpa nya kläder, men dom får gärna vara fina också=) )
Men, nu måste vi ju prioritera Holger så det kanske blir nått billigare för mig nu ;) En ny bilbarnstol måste han ha också.. Det funderar jag inte ens på att köpa beggat, den ska vara ny och oförstörd. Vi åker ju hyffsat mycke bil så en säker och bekväm bilstol känns som ett måste!


I morgon åker vi eventuellt till Norge över dagen! Holger får isf göra utlandspremiär =) Till Narvik en sväng och så fiska lite efter vägen! Kan bli riktigt roligt!!


Nä, nu ska jag surfa vidare och spana in fina (barn)kläder!!!

Jaha...

Ikväll ska Stefan och pappa åka till nån sjö och fiska.. Dom blir borta till i morgon.
Jag och lillis stannar i jukkas med mamma/mommo Doris.

I förrgår bytte vi rum. det rum vi brukar sova i är ganska litet och sängen bara 105. Blir trångt då lillis sover i sängen med oss. I det andra rummet som är större är det en 120 säng.. Min säng faktiskt.. Som jag hade när jag bodde hemma och som jag hade när jag bodde i Kiruna. Lämnade den här när jag flyttade till Lule.

Idag har det inte hänt så mycket.. Promenerat till fammo en sväng. Men hon var fullt upptagen med att serva en av släktens alkoholister med telefonnummer. Åt en macka och promenerade vidare. Köpte en choklad på konsum åt Ida som ligger hemma och är jättesjuk, la den i hennes brevlåda =) Hon har först legat inne på lasarettet i Kiruna och sen i G-vare. Inte kul inte! Hoppas hon blir frisk snart så vi hinner träffa henne innan vi åker hem!!

Sen har jag dammsugit här hos mams och paps. Diskar lite och plockat undan massa grejs. Holger ligger i vagnen och sooooover!


Nu ska jag grejsa på lite mera.

Hejpa

I golvet...

Allt åker antingen på golvet eller in i munnen på lillis. Helst både och. Först i munnen och sen pang på golvet. Min telefon ligger nu i flera slemmiga små bitar på golvet.

Jag ska baka en morotskaka åt min sambo som fyller år idag!

trasig.

Min bebis måste vara trasig. Igår somnade han vid kanske 22 tiden. Vaknade 01.30 och åt. Vaknade igen 03.30 för att käka. Sen 04.30. Och sen ville han inte sova. Han har istället legat och sparkat som en galning och slängt med huvudet. Kl 8 gav jag honom åt Stefan. Idag var det min tur att få sovmorgon. Först var Hoggisen på dåligt humör = jag kan inte sova. Sen när Stefan gått ut med honom i vagnen så började hunden gnälla och hoppa vid dörren. När hon slutat med det så sov jag i kanske 15 minuter innan Stefan kommer instormandes och tänder lampan i sovrummet och letar efter myggnätet. Sen går han och lämnar lampan tänd!!! Så då klev jag upp.
Och insåg att hunden hatr bajsat i mammas och pappas sovrum. Och kissat i mammas "målarrum" Så det var bara att städa upp det.... Hon skämdes nå så fruktansärt. Hon låg i hallen med tassarna på nosen. Stackarn hade ju försökt säga att hon vill gå ut....

Min kusin har köpt en häst. För 60 000. (galet?!?) Från Spanien (galet?!?) Som hon sen har haft stående hos en tant i kurra som jag tror är lite alkoholiserad (galet?!?) Oförsäkrad, eftersom att hon inte fått ta dit en veterinär för tanten (galet?!?) Hästen rymde. Skadade benet och fick avlivas.
I say no more.


Igår var vi och hälsade på finaste Tessi en sväng.

Nu ska vi till farmor och fortsätta med trädgårdsarbetet. klippte häcken där igår. Vilket jäklans jobb alltså!

PissNisse!

Min lilla kille är bara för go. I natt vaknade jag av att han låg och prasslade med blöjan, i handen! Han sover ju med mig i sängen när vi är här. Måste köpa ett spjälsängsskydd till hans säng här. Han ligger ju å snurrar så mycket i sängen nu mera =)
Ja, iaf. När jag satte mig upp i sängen för att sätta på blöjan igen så kissar han på mig och skrattar! vilken jäklans unge alltså! Men söt, fruktansvärt söt!
I morse när jag skulle byta blöja så försökte han kissa på mig igen men jag han flytta på mig ;P

Vi har varit ute å promenerat jag och lillis. Eller lillis har halvsov i vagnen. Gick till fammo och sa hej. Hennes granne, min pappas farbror Hubert 93 år kom och tittade på Holger och han tycker att han är sååå fin! (eller det sa han iaf, han kan ju ljuga :p)
Han är släktens och byns äldsta person. På andra plats kommer hans fru Hildur. Tror hon är 86. Hon var ute och pysslade med sina blomrabatter, sen gick hon och rensade lite ogräs i potatislandet och sen skulle hon in och göra klart efterrätten och för-rätten. Hon skulle ha middasbjudning sa hon.
Jag tycker att det är ganska tufft att hon är så gammal men ändå så pigg! Hubert är också fruktansvärt pigg för sin ålder. Det enda är att han har fått lite svårt att gå, och så hör han lite dåligt.
Hoppas att man själv får vara sådär pigg när man blir gammal. Ja, jag är inte ens så pigg nu hahha...

När Hubert fyllde 90 år hade dom värsta festen. Då berättade hans son Arne att när Hubert handlastade malm på LKAB så tjänade han 58 öre per ton. Galet!


Nä. Nu ska vi åka in till stan å tanka bilen. Stefan ska tydligen å fiska någonstans i kväll.

Jukkas!

I torsdags kom vi hit till jukkas. Vi körde via jokkmokk eftersom att E10 inte är så bra ovh dom håller på med vägbygge lite överallt. Stannade en snabbis i Gällivare där min kompis Jessica har en underklädes butik. Tror den heter Ljuva under.
Igår var vi ute å körde bil runt omkring. Sen var vi och klippte fammos gräsmatta. Vilket jobb! Först köra med åkgräsklipparen, trimmern och vanliga klipparen. Sen kratta och så ska det man krattat ihop i säckar. Vi blev inte klara igår, får ta resten i morgon. Då ska vi även klippa häcken åt henne. *puh*

Nu håller jag på att laga mat. Grekisk pyttipanna. Gott gott! Klyftpotatis, fläskfile som har marinerats i olja, sambal oelek och kryddor. Lök och paprika. Just lök är jag inte så förtjust i. Ja inte paprika heller. Men det brukar jag pilla bort. Så tråkigt att laga mat med bara kött och potatis.
Jag hatar att vara kräsen! Men jag kan bara inte äta saker som jag inte tycker om!!

Idag har jag och mamma varit ute och plockat hjortron. Fick gå väldigt mycket för dom får hjortronen vi lyckades plocka ihop. Ska testa ett annat ställe i morgon.
Svett, djungelolja och hjortron. Lägg till "lite" mygg och stekande sol.
Jag tycker att det är kul att plocka hjortron (men jag äter dem inte) Fast inte så länge. 1 timma räcker för mig haha...

Nä. Nu ska vi äta!

Mys.

Igår var vi som sagt på bio. Filmen var mycket bra. Fast väldigt hemsk för att vara en BECK film om ni frågar mig =) Jag är väldigt lättskrämd, kunde inte sova på flera veckor efter att jag sett "sjätte sinnet" ;)

Innan filmen började så var vi och tog en hampis. Tänkte gå på MAX men där var det jättemycket folk så vi gick på "tasty" istället. Första gången jag ätit där. Det var väl helt OK, men jag föredrar max.

Sen åkte vi hem en jättesnabbis och hämtade lite grejs, iväg till Rutvik och hämtade upp en sovande Holger och sen till Sinksundet igen. Kollade lite TV och sen sov vi!
Vaknade kl 10.40 i morse! (ja H har ju såklart ätit lite då och då men vi klev upp 10.40)

Nu planerar jag packningen till Kiruna. Vi åker ikväll eller tidigt i morgon. Mycke som ska med. Vi tänkte vara borta 1 ½ - 2 veckor... Kläder kan man jusåklart tvätta där. Men babygym, babysitter osv osv. PUH.

Nä. Nu ska jag mata min bejbis.

Si så där ja

Nu är Hoggis med i guds familj och alltihopa!

Dopet gick bra. Han kräktes lite på fadder Kristoffer, mamma, pappa och sig själv (bara fadder Pernilla som klarade sig...) Vi åt go fika och jag tror att tårtan som jag gjorde själv var godast! Förutom att marsipanen var lite för tjock. Och alltså helt omöjlig att skära igenom!! Köpte vit marsipan från ett bageri. Svindyrt. Skrev Hogges namn på tårtan. Innan vi hade tagit den till Rutvik. Dum ide. La folie över tårtan när vi tog dit den (har ingen sån där tårtkupa) Och hela namnet blev såklart utsmetat!!! Jaja. Den var god.

Fikat gick bra och han fick en massa (för mycket) fina presenter!!

Igår for vi ut till stugan och grillade lite mat. Nicke och Elin kom och hälsade på och Stefan och Niklas tog nån öl och badade bastu. Jag å Elin åt chips och snackade skit ;) Holger sov.
Sen sov vi där. Blev lite trångt med alla 3 i samma säng men det gick bra! =)

Ikväll ska vi på bio. BECK levande begravd ska vi se! Holger ska få vara hos fammo Maj under tiden!
Första gången han får vara hos barnvakt, eller ja han var ju med Maj när vi tog bort arwen också. Men första gången som vi ska ut och "roa oss" utan honom.


Har satt köpstopp för mig själv (Och stefan tycker att Holger också har det han behöver, men vi får väl se hur det blir med det ;) )

Och nu har jag hittat ett par jeans som jag känner att jag bara måste ha!!! Måste nog övertala mig själv att jag faktiskt behöver och förtjänar dom där brallorna. Som faktiskt tom är på rea! Och dom finns i min stl.
Är det inte meningen då att jag ska ha dom?

Det var min kära vän Ida  som tipsade mig om hollywood.se..


Nu var det länge sedan jag köpte jeans åt mig själv. Förra sommaren tror jag att det var. Och dom jeansen är numera förstora :/

Nä. Jag tror jag klickar mig vidare till hollywood.se och beställer dom där brallsen NU.


Ha en bra dag!

RSS 2.0