Dagis!

Holger började på dagis igår. Och jo, jag vet att det heter förskola men jag säger dagis.
Igår gick det jättebra! Han lekte med massa leksaker och satt tom i "hans" frökens famn och lekte! Var bara där en timma igår, från 10-11. Idag skulle vi vara där 9.30-11 och idag gick det också jättebra!
Det är ett annat barn som också var på inskolning idag, en jättesöt 4 årig tjej som lovade att hon inte ska slå Holger, det känns ju bra =)
Iaf så satt jag och Stefan och drack kaffe/te med flickans mamma och Holger gick iväg och lekte med fröken (som heter Åsa).
Han brydde sig inte alls om oss utan gick omrking i lokalerna och tittade, lekte med alla leksaker och var nöjd! När vi skulle åka hem så blev han lite sur, dom andra barnen som varit ute och lekt kom precis in då.
Får hoppas att det håller i sig, men jag förväntar mig nästan ett bakslag!

Igår var jag och anmälde mig på arbetsförmedlingen. Idag ringde dom från ett jobb som jag har sökt. Jag börjar på måndag!
Är iofs bara ett "kvällsjobb" men bättre än ingenting!
Nästa vecka är det utbildning, från 15 varje dag. Så det kör ihop sig lite iom att Stefan jobbar eftermiddag! Men han ska kolla om han kan byta skift, annars får vi försöka flirta med Holgers mormor och morfar!
Iom att jag själv får välja när jag ska jobba så kan jag ju lägga upp det så att jag inte tar några pass då Stefan jobbar em. Det är ändå bara 1 vecka i månaden han gör det!
Man får även bestämma hur mycket man ska jobba men minst 8 pass i månaden.
Jag ska såklart jobba så mycket som möjligt..
Kanske ska skriva vart jag ska börja? På radiotjänst, så passa er nu, snart kanske jag ringer till just dig och tjötar om TV-avgiften! ;P


Holger min Holger..

Min lilla bebis börjar bli så stor! Han blev 17 månader i onsdags och på måndag börjar han på dagis! Vart tog tiden vägen?
Han är en liten man (ca 80 cm och 10.5 kg) med en enorm egen vilja!
Han älskar bilar och andra fordon, morfars fyrhjuling är en klar favvo men åkgräsklipparen funkar också!
Han leker mest med sina bilar och kör med dom överallt. Han är livrädd för dockor!! Har erbjudit honom mina gamla dockor men nej tack. När vi hälsade på Tessi och Lowa för någon dag sedan så kom Lowa med en docka åt Holger. Han fick panik! Han började springa gråtades mot mig, snubblade på en matta och fortsatte att krypa till mig. Han hyperventilerade nästan, stackars barn! :) Han har en BRIO docka/nalle. tror det är en lokförare(?) Den är han inte direkt rädd för men han leker inte med den.

Han tycker om musik och börjar dansa om han hör en låt han tycker om (eller det kan vara vilken låt som helst) Han är så söt när han dansar. Händerna upp och skaka på rumpan!

Ja, han är helt underbar min son och jag älskar honom mest av allt i hela världen!

Stefan jobbar eftermiddag idag, fast det är eg hans förmiddagsvecka. Iaf så kom min lillebror hit vid 15 tiden så jag lånade hans bil och lämnade honom som barnvakt och åkte och hämtade thaimat åt mig.
Holger brydde sig inte om att jag gick utan han drog med sig sin morbror till sitt rum och visade alla sina leksaker :)
Annars har vi mest stökat på här hemma idag, så skönt med tvättmaskin i lägenheten! Kan inte förstå hur vi klarade oss utan tvättmaskin i läggan när vi bodde i luleå!
Har tvättat typ 4-5 maskiner idag.
Dock så är avlopps-slangen väldigt kort. Kan inte ha maskinen där vi vill ha den för då når den inte till avloppet... måste se hur man ska lösa det!

Igår kom min mamma och pappa å hälsade på och dom hade med sig en massa bra att ha grejer åt oss! Kaffe, toapapper, 12 kg mjöl, en stor förpackning tvättmedel och lingonsylt som mamma hade kokat :) Dom är så snälla mina föräldrar! Men det är ändå väldigt skönt att inte bo med dom längre!

På måndag ska jag ringa malmfältens måleri och kolla ungefär när dom har tänkt slänga upp nya tapeter här. Man vill ju som komma i ordning helt! Ska även kolla vilken golvfirma som ska lägga golven i sovrummen. Vill få allt gjort NU!

Näe, nu ska jag kika på CSI XL!


Ny säng och nya tänder.

Holger håller på å få nya (eller ja, fler) tänder. Han är lite hängig och lös i magen. Han äter inte så bra och han kan sitta i famnen och mysa i säkert 5 minuter (annars är inte mysa hans grej) I vanliga fall sover han i egen säng från 20.00 till ungefär 07.00. I natt vaknade han och ville komma till våran säng. Problemet är bara att vi nu har en 120s säng. Vi sålde våran 180s Ikea säng med den jättefina hemnes sängramen när vi flyttade från Luleå. För den skulle inte ha fått plats i lägenheten vi eg skulle ha flyttat till plus att den inte var så skön.I Jukkas slog vi ihop min 120 och Stefans gamla ( osköna) 105s säng. Men nu har vi alltså bara min. Och det är trångt när det bara är jag och S som sover där. Så ni kan ju tänka er hur trångt det var när vi hade propellern Holger mellan oss! Så när Stefan har vaknat så åker vi till möbelhuset och kikar på en större säng! I natt har jag dessutom vaknat till Stefans tandgnisslande! Är ju ganska van efter nästan 3 år men i natt har det varit helt galet! Nu är jag ganska så trött! Blir en 5a på soffan när Holger sover sin vila idag! Förresten så kopplade vi in vattnet till tvättmaskinen igår så nu tvättas det för fullt! Så skönt å slippa släpa allt till tvättstugan! En diskmaskin ska också inhandlas men det får bli efter sängköpet! Denna månad har vi dessutom betalat en "liten" räkning ( femsiffrig!!) till lulebo då dom hade mycket att klaga på då vi flyttade ut. Bla så tyckte dom att vi inte städat lägenheten alls så dom debiterade oss typ 500 kr/ timme* 10 timmar.. ( stefans moster hjälpte oss att städa, hon har jobbat som städerska i säkert 20 år så jag förstår inte vad som anses vara ostädat?) Plus massa annat. Vi kunde ju inte vara med på besiktningen då Stefan jobbade, så dom har lurat oss rejält! Har bla fått betala för hål i en dörr (hålet fanns där nä vi flyttade in men då var allt "standard") ja, en massa saker som var trasiga när vi flyttade in har vi fått betala för!! Vi frågade om vi får byta bänkskivor i köket och det gick bra. Köpte själv dom på Ikea. Nu när vi flyttade ut så fick vi helt plötsligt inte göra det!? Ja, vi skulle vart med på besiktningen! Kaklingen i köket tyckte dom va bra( den va ändå ganska sne!) Så vi är ganska så förbannade på lulebo, eg skulle vi ha "överklagat" eller bestridit fakturan. Men med tanke på bemötandet från LB så ville vi bara bli av med dom! Så, nu är allt med LB historia och jag kommer ALDRIG mer att hyra en lägga av dom! Och ni som bor i en av deras lägenheter, var med på besiktningen när ni flyttar ut!

Obehagligt..

Igår em/kväll åkte vi till lägenheten en sväng. Hängde upp gardiner och fixade lite... Holger lekte för sig själv och helt plötsligt blir det knäpptyst! Och sen börjar han skrika! Både jag och Stefan SPRANG till hallen och ser att han sitter fast i en galge! Vi tror båda att han fått den där kroken i ögat men det visar sig att den sitter fast i munnen. Det är blod överallt och Stefan pillar bort galgen.. Det fortsätter att forsa blod och Stefan springer och hämtar bilen! Vi åker in på akuten och när vi kommer dit så har det slutat blöda. Dom gör ingenting åt sår i munnen utan det får läka av sig själv! Vi åkte hem till Jukkas och Holger somnade vid 20.30 tiden.. Sen vaknade han på natten och skrek och grinade, men när han fått flytande Alvedon så somnade han på 3 minuter! Man är INTE så kaxig när ens lilla skatt gör sig illa! Usch vad jag kände mig som en dålig mamma! Nu är han pigg och precis som vanligt. Vi ska klä på oss och åka buss in till stan. HM öppnade ju här förra veckan! Stort!

Hoff

Varning för ett gnälligt inlägg!!

Jag är trött ungefär hela tiden. Jag är less på att vara "ensamstående".

Jag får ont i ryggen när jag andas så jag försöker låta bli (att andas) Det blir inte bättre av det. Om jag trycker någonting mot ryggen så känns det lite bättre. Kanske eventuellt borde söka upp någon form av sjukvård. Eller så tar jag bara en alvedon och hoppas på att det blir bättre. För det är ungefär det dom kommer att säga om jag går till cykelverkstaden här i stan.

Lägenheten är fortfarande inte inflyttad i. Dels så har jag ju varit själv med Holger typ hela sommaren och dels så håller dom ju på att fixa där. Förra veckan var dom och slipade och lackade golvet i vardagsrummet. Dom började på torsdag och skulle ringa när det var klart. Jag ringde dem igår. "Oj, vi har glömt att ringa! Det är klart nu..."


Ja. Stefan har jobbat som ett as i 3 veckor i sträck. Alltså 21 dagar och flera dubbla pass. Vi glömde bort hur han såg ut (typ)
När han äntligen fick ledigvecka så åkte han till Luleå på semester.
Nu jobbar han igen.
nästa vecka åker han till fjällen.
Sen jobbar han typ hela september (älgjakt ni vet, många som ska vara lediga)
Holger börjar dagis den 29..

Jag vill också ha semester. Men det får väl bli nästa sommar typ!


Sa jag att jag är less?


RSS 2.0