Måste bara...

Skriva att jag fått tillbaka min börs! En tant var ute och gick med hunden och vovven, som heter Meja, hittade min börs på isen nedanför bergnäsbron!!!
Så ja, jag har väl lagt börsen på biltaket och så har den farit av på bron och ner på isen!

Men..

Vad jag är dålig på att blogga!!

Nu är vi i Luleå, en snabb sväng! Kom igår och åker igen i morgon! Stefans ledigvecka blev 2 lediga dagar.

Jag som hade tänkt bjuda mammagruppen på fika den här veckan. Nåväl om 1½ vecka åker vi hit igen, och då ska vi vara HELA veckan! Eller iaf måndag-fredag. Så då mina kära mammor är ni hemskt välkomna hem till oss på fika! Vet inte vilken dag ännu, ni får gärna hojta till om dagar ni kan/inte kan..

Förra veckan på torsdag fyllde mitt lilltroll 1 år!

Ska göra en sån där fin lista i morgon!

Var och köpte en ny BH idag, och beställde en annan som inte fanns i min stl. 595 kr kostade den jag köpte. Hutlöst dyrt tycker jag! Men min stl finns fan inte på Lindex. Eller jag har iaf inte hittat någon! Måste fråga nästa gång jag är på lindex.. Nåväl den är fin och skön!

Snälla snälla

Snälla Luleå gör mål nu! Jag får ju nervskador av det här!! Sitter alltså och kollar hockey, Luleå -saik. Tänkte kolla desperate men det blev hockey istället. Får kolla desperate sen! Nu fick Luleå en utvisning. FAN! Nä. Nu får Luleå peta in pucken så att jag får sova sen! Holger har ju börjat vakna före 06.00...

Är vi över bäcken?

Törs jag ropa HEJ? Ja, nu är vi helt friska, HELA familjen!!

Vi är hemma hos mina föräldrar. Stefan jobbar em denna vecka. För oss är det "roligare" när han jobbar eftermiddag för när han åker till jobbet så kommer mina föräldrar hem från jobbet = vi slipper vara ensamma =)
Och eftersom att jag är "ledig" så hinner vi ju umgås hela förmiddagarna!
Jättefint väder ute, men det blåser (såklart, det kan ju inte vara helt bra)

I kväll/em ska jag dra med mig min lillebror ut och åka skidor. (Ni som känner min lillebror kanske sitter och skrattar just nu)

Om 2 dagar fyller Holger 1 år. För ett år sedan var jag tjooooock och grymt irriterad, jag ville ha min bebis NU!
Idag ska jag baka bullar och i morgon ska jag och mamma baka en tårta!
När mina prinsar har vaknat ska vi åka på stan och köpa födelsedagspresent åt H. Vet inte alls vad vi ska köpa, köper ju allt han behöver när han behöver det! Men nått paket måste han ju få!

Idag skulle våran prinsessa Arwen ha fyllt 6 år. Ska fira henne med en kanelbulle i kväll. Men jag hoppas och tror att hon har det bra där hon är nu!
Innan vi tog bort Arwen så trodde jag inte att det skulle vara så jobbigt, det är ju "bara" en hund liksom! Men hon fanns ju ändå vid min sida i över 5 år, så det är ju inte så konstigt att man saknar henne! Och det är ju mitt "fel" att hon inte finns längre, det var JAG (och Stefan) som tog henne till veterinären den där soliga dagen i juni förra året.

Nä, nu vaknade min stora älskling =)

Nu då?

Idag eller i morgon åker vi till Kiruna igen. Ny arbetsvecka för Stefan, som fortfarande är risig. Men vi hoppas att det går över snart! Jag hade gärna stannat i Luleå, träffa lite folk hade ju varit trevligt!! Men vi får ta igen det om 1 1/2 vecka! Datorn glömde vi ju i Jukkas så jag bloggar från telefonen. Lagom skoj! Till veckan hoppas jag att vi ska kunna umgås med folk igen!! (usch vad jag tjatar om det men man blir GALEN av att vara isolerad!)

Less!!

Jag är helt sjukt less på ALLT just nu! Kanske beror det på att vi i princip varit inne i lägenheten hela veckan?? Jag ser mig som frisk. Holger är också frisk men Stefan är fortfarande dålig. Måste göra någonting idag annars blir jag galen!! Typ åka och köpa Max mat och ben & jerrys (halt baked såklart) Idag skulle Holger ha fyllt 1 år om han kommit på bf! Men det gjorde han ju inte så om 6 dagar får vi fira våran 1 åring med tårta och ballonger! Kommer först ha ett kalas i Jukkas på hans födelsedag och dom som vill är välkomna på tårta! Veckan efter har vi ett litet "kalas" i Luleå för dom som vill!

Men åååh!

Planen var: åka till Luleå, umgås med folk och ha trevligt... Såg verkligen fram emot att Holger skulle få träffa lite barn och jag då få träffa mammorna. Men eftersom att Holger är sjuk så stannade vi hemma idag. ikväll hade vi tänkt ha mysmiddag hemma men nej, nu har Stefan också magsjuka! Nu ligger båda sjuklingarna och sover och jag kollar tv och tycker synd om mig själv som har världens jobbigaste mensvärk.

Världens sämsta mamma..

Holger har haft en dålig natt. Han har vaknat flera gånger och grinat och "hulkat" trodde att han spydde men antingen så gjorde han inte det eller så var det så lite att jag inte märkte det mitt i natten( och inte på morgonen heller) klev upp efter 8 och Holger fick frukost. När jag höll på att nya blöja på honom (i sängen) så spydde han rakt upp som en fontän.. Dånande så fick han nästan allt i ansiktet och resten hamnade i sängen. Holger fick sig ett bad och sängkläderna åkte i tvättmaskinen! När Holger var ren och påklädd så spydde han igen!! Vara å byta kläder igen då.. Nu verkar han må bättre (peppar peppar) han har sovit några timmar på bron... Vi var ute och käkade igår, holger fick smaka både min och Stefans man. Hoppas att det inte är därifrån det kommer, bra mamma som iaf matförgiftar mitt barn! Nu hoppas vi att alla baciller är borta och att lillis får må bra!

Nu då?

Idag har vi som vanligt vaknat vid 07 tiden. Planen var att vi vid 12 tiden skulle hälsa på min kusin Anna och hennes barn, men Anna blev utringd på jobb så vi får åka dit någon annan dag! Tänkte iaf att jag och Holger (och mamma om hon vill följa) ska åka upp på stannär Holger har vaknat. Känner mig som världens sämsta mamma, jag är superdålig på att aktivera Holger och han får typ aldrig träffa andra barn! Idag har han suttit och pratat med bebisen på blöjpaketet! På dagarn gör vi inte så mycket, vi är hemma hemma hemma (hos mamma och pappa för tillfället) vi läser böcker och leker med hans leksaker. Några promenader brukar det bli. Dom flesta människor vi träffat den senaste tiden är pensionärer sedan 80 talet typ... Stefan ska jobba dubbla skift hela helgen! 05.00-23.00 vet inte alls vad jag och lillis ska göra! Kanske åker vi till parakka och hälsar på Tessi och Lowa i deras stuga! Det var ju ett ras igår i gruvan, det är det nog inte många som har missat! Stefan jobbar fm så han hade slutat då men min lillebror jobbar em så han var under jord. Men jag är inte det minsta orolig! Det är väldigt få som Dör i gruvolyckor. Det dör många fler i tex byggarbetsplatsolyckor!! Visst, det är några som har fått sätta livet till där nere, men okuvlig händer ju överallt hela tiden!

Vatten vatten..

..Bara vanligt vatten!

Det är inte förrän vattnet är borta som man faktiskt inser hur beroende man är av rinnande vatten! När man är i en stuga eller liknande utan direkt tillgång till vatten så är man ju medveten om det och förberedd. Men när det bara pangbom tar slut i kranen, ja då står man där som ett fån med vällingflaskan i handen!
Nu var ju pappa förberedd på det då det tydligen försvinner i "våran del av byn" sist. Så han hade fyllt upp dunkar med vatten.. Jag som hade tänkt ta en dusch, får väl göra det i morgon på morgonen istället!

Idag har jag och Holger varit ute och promenerat. Först med vagnen och han somnade och sov sen ute på bron i säkert 2 timmar! Sen när han hade ätit lunch så gick vi en sväng efter älven och få fick han åka pulka.

Vid 17 tiden tog jag och mamma (och Holger) en promenad till pappas farbror Hubert. Hade ju lovat att jag skulle komma å visa upp min skatt. Hubert tyckte att han är väldigt lik min farfar. Och det stämmer nog för han är väldigt lik min pappa, som var väldigt lik min farfar... Hade varit så roligt om farfar hade fått träffa Holger! Men han dog redan 1993, 63 år gammal. Tänk, då tyckte jag (som skulle fylla 9 den sommaren) att när man är 63 så är man gammal och har levt sitt liv färdigt. Hade han inte gått i förtidspension så hade han ju inte ens hunnit bli pensionär då ännu! Cancer är en dum dum dum sjukdom! Men hade det vart idag han hade blivit sjuk så hade han förmodligen överlevt den, forskningen går ju som tur är frammåt!

Ja, iaf... Hos Hubert var även hans dotter Britt-Marie. Hon är 72 år, tänk att få ha kvar sin pappa när man är 72!!
Hon ska snart få ett barnbarnsbarn och Hubert alltså ett barnbarnsbarnbarn, Ganska coolt tycker jag!


I morgon har vi nog inga planer (förutom att duscha) men det blir väl en promenad eller två!


Sov gott!

Fail..

FK brukar betala ut min FP den 26 varje månad. Inte förra månaden. Igår loggade jag in på mina sidor på försäkringskassan å kollade om det blivit nå fel... Ingen utbetalning var påväg och vid min begäran var det en röd flagga (?!?) Ringde dit, plats 322 i kön. Tack så mycket. Som tur var så hade dom den där uppringningstjänsten igång. Tycker dom alltid borde ha det! Tur att man intebehöver ringa dit SÅ ofta. Iaf så hade jag inte gjort någonting fel. Hon jag pratade med fixade det på 2 minuter och sa att på onsdag kommer dina pengar. 
Tänk om jag hade vart jätteberoende av dom pengarna? Om jag tex varit ensamstående? Jaja, räkningarna är iaf betala men hoppas penkisarna kommer imorgon!

Åt torkat älgkött nyss. Råkade skära mig i fingret. Jävla kniv.

Nu ska vi ut på en proemenad! 

Huvudet högt!

Var på begraning i lördags. Pappas farbrors fru dog lite hastigt i februari, hon var 86 år, pappas farbror fyller 94 i september.
Begravningen var jättefin. Huberts (pappas farbror) barnbarnsbarn sjöng 2 låtar på begravningen först "huudet högt" av eldkvarn, tror inte ett öga ar torrt i hela kyrkan! Sen sjöng han även "det är hit man kommer när man kommer hem" Han var riktigt duktig!
Först var vi i kyrkan i jukkas, sedan på kyrkogården i poikkijärvi och sen på minnesstund i Kiruna. Nu ligger Huberts tre fruar och vilar i samma grav.
Loade Hubert att jag ska komma och hälsa på honom med Holger, ska nog gå förbi där idag!

RSS 2.0