Helg!!

Äntligen helg!! Stefan jobbar iofs helg (igen) men sen är han ledig med oss i 1 vecka! Sen kommer han att jobba 1 vecka, vara ledig 1 vecka, jobba 1 vecka osv...
På måndag eller söndag åker vi till Luleå, ska bli skönt att komma hem en sväng! Dock ska vi tydligen flänga runt halva norrbotten och kolla på skotrar hela nästa vecka... Stefan har bestämt sig för att köpa en skoter. Helst vill han ha nån liten smidig, rolig "hopp och lek" skoter. Men jag och Holger vill ju kunna följa med så han "måste" köpa en mer familjevänlig sak. Iaf en som har drag och som vi kan sitta 2 på =)

Idag ska jag och Holger åka och hälsa på min kusin Anna och hennes små tjejer Alwa och Astrid. Astrid är 2 veckor äldre än Holger. Träffade dom senast i sommras och då var ju småisarna bebisar. Nu fyller dom ju snart 1 år. Helt galet!!!

Förresten  så har jag (och Stefan) fått vagnfeber. Vill köpa en till vagn.. Vet dock inte riktigt hurdan?!Så kom med tips snälla ni!
Stefan är helt inne på en emmaljunga scooter 2.0 (tror jag dom heter)

Onsdag?

Visst är det onsdag idag? Kollar på NSDn... Jo Onsdag 26 januari...

Holger sover, jag har precis duschat och sitter nu och kikar runt på internet och lyssnar på elden som sprakar i kaminen. Harmoni!

kokar lite mat åt Holger som han ska äta när han vaknar. Älgkött och potatis.. Ska gå och handla efter hans lunch. Tror att vi ska äta suovas idag, pappa pratade om att han hade rökt massa älgkött. Gott!

Igår for jag och Holger upp påp stan vid 14.30 tiden. Mötte upp Stefan, pappa och Kristoffer på yamaha centrum (eller heter det yamaha-huset... eller hette det så förut..?) Ja, sak samma. Stefan är löjligt sugen på att köpa en skoter. Och det får han väl göra om han vill men först och främst ska vi ha någonstans att bo. Och löser det sig nu med det som vi har på G så får han köpa en skoter (nu låter det som att jag är värsta kärringen som sitter hemma och väntar på att han ska komma hem med pengarna så att jag får bestämma vad dem ska användas till)
Han tittar inte på nå billiga skotrar heller. En polaris assualt (stavning stavning!!) cirkus 95.000 kr.
Jaja, det löser sig nog.

Igår fick jag lön från statoil. Måste kolla lönespecen när jag kommer hem. Får ut på tok för mkt mot vad jag jobbar. Tror att dom dragit för lite skatt!! Förra månaden betalade jag MAX 10% i skatt, sa om detta till min chef. Dom måste dra mer skatt annars lär ju jag få VÄRSTA restskatten! Försöker ju vara duktig och betalar in nån hundrig mer i skatt på föräldrapenningen varje månad, bättre att få tillbaka än att behöva betala... Nåväl. Får kolla på lönespecen som ligger bland posten som kommit nu när vi varit här.

Har förresten blivit sugen på att köpa en ny barnvagn... Ska spana lite nu.... ;)

Kallt!

Varför ska det vara svinkallt hela tiden? Eller igår var det inte så kallt -8 tror jag det var... Nu visar termometern -19,5... Inte så att jag känner för att gå ut och promenera precis!

Jag eldar på här hemma hos mamma och pappa och hoppas att posten kommer med paket åt mig! Eller det är ju åt Holger men ändå =)

förresten så har boendefrågan förhoppningsvis löst sig för oss... Ev så får vi en lägenhet i april. En rätt liten lägenhet men dock en egen lägenhet! Så bor vi där medans vi sparar ihop handpenningen till ett hus! Så nu när vi åker till Luleå så kommer vi mest troligt att säga upp lägenheten där. Vi får bo hos Maj och Sören när vi är i Luleå...

Nu håller jag på å fixa lunch åt lilleman. Sen lunch men vi har ju vaknat sent och nu har han precis sovit en stund... Sitter och funderar på om vi ska åka upp på stan vid 14.30.. Hade behövt gå på banken och fixa en ny internet-dosa. Min har gett upp.

Tio!

Igår blev våran prins 10 månader!
Skrev ett 10 månaders inlägg igår men internet gav upp precis när jag skulle publicera det... Typiskt!
Nåväl. Skriver in ett nytt nu då!!

*Väger uppskattningsvis strax över 8 kg. Kanske 8,5. Ska ringa å boka BVC tid till nästa vecka.

*Jag skulle gissa att han är 72-74 cm lång. Även det tar vi reda på nästa vecka.

*Äter gör han som en häst! Frukost: 1,5-2 portioner gröt, ½ efterrättsbägare och ibland en macka. Lunch: Mat. Nu när vi är i jukkas blir det mycke älgkött med potatis, morötter och lite majs. Stora portioner! + ½ efterrättsbägare. Mellis: en macka eller en banan. Middag: Typ samma som lunch. Kväll: 2 dl välling. Ersättning har vi slutat med sedan någon vecka. Och han verkar klara sig bra.. Nu äter han större portioner=)

*Har stl 74 på kläder, Måste snart byta till 80 på byxorna!

*Använder liberos up and go blöjor stl 4 (Helt omöjligt att få på honom
 vanliga blöjor, att ligga still är inte hans grej)

* Han sover bra för det mesta. Ibland vaknar han och vill busa/dansa/slå sin mamma mitt i natten. Han somnar rätt sent typ kring 20-21.. Vaknar oftast vid 07.30 tiden.. Idag vaknade han först kl 04 när Stefan klev upp, sen sov vi vidare till kl 09.15 då vi vaknade av en traktor som kom å plogade mammas och pappas gård.
På dagen sover han ungefär 1-2 timmar. ibland 2 timmar på en gång och ibland ca 45 minuter 2 ggr om dagen. Det är olika beroende på vad vi gör och vars vi är.

* Han tar sig fram krypandes och fort går det!
 
* Han älskar mammas och pappas hund Mira. Hon älskar inte honom. Inte så att hon gör någonting mot honom men hon tycker att han är ganska jobbig. Ibland tycker hon om honom, då slickar hon lite på honom.. + att hon har kommit på att det är bra att vara där han är när han äter det är ganska mycke som hamnar på golvet och han har kommit på att hon kommer om han kastar mat på golvet.... Söta är dom!

* Ställer sig mot allt och alla. Släpper taget ibland och står helt själv. Gör dock inga försök till att ställa sig på egen hand.

* Går efter möbler men inte när man håller honom i handen/händerna.

* Är världens finaste pojke som vi älskar mest av allt i hela världen!

Recept!

Baka denna! Är ni, liksom jag, en chokladälskare så lovar jag att ni inte blir besvikna!! =)


Kakan:

4½ dl
strösocker
3.75 dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4½ msk kakao
225 gram smält smör
2,25 dl kokande  vatten
3 ägg

Blanda socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao med varandra i en skål. Ta en annan skål och knäck i äggen, vispa upp dom lite lätt, tillsätt smöret och vattnet. Rör ihop. Blanda mjölblandningen med smör/ägg/vattenblandningen och grädda i en smord och bröad långpanna 10-15 minuter 225 grader.

Smörkräm:

225 gram smör
2 äggulor
225 gram florsocker
8 tsk arrakspunch (jag skippade arrakspunchen)

Vispa äggulorna lite lätt, blanda i övriga ingredienser och bred över den avsvalnade kakan.

Glasyr:

200 gram  ljus blockchoklad
1 msk olja

Smält chokladen över vattenbad (jag smälte i mikron) Tillsätt oljan. Låt chokladen svalna lite innan du brer den över den kalla kakan. (Jag hade på chokladen alldelens för fort så smörkrämen och chokladen blandade sig lite, så låt smörkrämen stelna lite, gärna i kylskåp innan du har på chokladen)

Kakan är gudomligt god. Godast är den nästan att äta direkt ur frysen!

Gott gotti gott gott

Bakade drömkaka igår. Den är sjukt god!

Ska lägga upp receptet här lite senare... Har fullt upp med att hålla koll på Holger just nu =)

Stefan jobbar.... 14 dagar i rad blir det för honom.. Så, bara 7 dagar kvar nu =) (ja, 7½ då)

Idag ska nog jag, mamma/mommo och Holger åka och hälsa på mommo/gammelmommo en sväng. Kanske åka lite pulka om det blir lite lite mildare.. -17,8 just nu.

förresten så har Holger fått en bobbycar. Eller pappa hämtade in en från uthuset som jag tror att mamma haft till dagbarnen när hon var dagmamma. Eller den kommer nog astt bo här så får Holger dela den med kusin Mika. Ska köpa ett släp till den så kan ena sitta på bilen och den andra i släpet ;)


Fredag!!

Så skönt med fredag! Fast iofs så är ju alla mina dagar relativt likadana... Och Stefan jobbar helgen nu... Så det är eg som vilken dag som helst..

Igår var jag på mammafika hos Alida. Alltid trevligt att fika och träffa andra vuxna människor.

Ida var förbi en sväng innan vi for upp till stan för mammafikande... Så vi fikade lite morotskaka som jag bakade igår.
Alida hade en sjukt god drömkaka som jag måste baka.

Vad hände med mitt nya nyttiga liv?

Om jag ska hålla på å baka och fika och allt möjligt varje dag så kommer inte vågen att visa nå roliga siffror hur mycket jag än promenerar!

Nä, nån jävla ordning måste det bli!!

Inte för att jag bryr mig så mycket om just siffrorna på vågen, men det skulle vara trevligt att kunna använda sina kläder som bara hänger i garderoben och hånskrattar åt mig när jag tittar på dom.

Idag ska jag och lillebror (och Holger såklart) åka upp på stan en sväng. Bara den där ungen kliver upp snart! (lillebror alltså, Holger har varit vaken länge)


NU ska jag elda lite.

Ojdå..

Råkade beställa lite kläder åt Holger...

Det är farligt det där med barnkläder, man blir som.... beroende! Massa rea överallt så han fick lite byxor och en tröja från molo och katvig.. Sen har jag även köpt lite Me and I kläder av en i mammagruppen...


=)


Ny dag..

Idag var planen att jag och Holger skulle åka upp till stan och handla lite. Har nämligen lovat att jag ska laga middag idag. Vet ännu inte vad det blir..... MEN. det är -25 grader ute och vi har ingen motorvärmare på bilen... Har en bensinvärmare som har bestämt sig för att ge upp, en motorvärmare är beställd (tror jag?) Men det skulle som sitta fint med en sådan NU...
Så vi håller oss inne idag. När mamma/mommo kommer från jobbet så får hon barnvakta Holger en stund så kan jag promenera till konsum och handla där. Har ingen lust att dra med mig Holger när det är såhär kallt!

Har precis ätit glass. Varför äta glass när det är svinkallt ute? Eller det var ju gott, såklart.. Men ändå.. Tror jag ska koka en kopp te och sätta mig och mysa i soffan... Holger sover.. När han vaknar ska han få lunch...

Har nog inte så mycket mer att skriva, eller?

Nä.... Ha de gott!

Jukkas!

Vi kom till Jukkas igår em.. Det var INTE kul att köra hit. Snörök som fan!! Holger somnade vid 21 tiden.. Jag och Stefan gick och la oss vid 23 tiden. Vi hade vl precis somnat när Holger vaknar... Han var jätteledsen och fick komma till våran säng.. Eftersom att lillebror bor här tillfälligt då som renoverar hans lägenhet så har han rummet med 120s sängen. Orkade inte byta igår så vi har sängen som är 105 cm.. Det var trångt när Holger var pytteliten. Nu är det jäkligt trångt då han helst ligger tvärs över sängen... Holger somnar iaf på min arm... Han vaknar vid 2 tiden och är arg och ledsen. Gör en flaska välling åt honom och byter blöja. Lägger oss i säng men han vill inte sova... Känner att det är blött i sängen , blöjan är på sniskan och Holger har kissat i sängen... Stefan får lägga sig på en madrass på golvet och jag byter lakan... Holger somnade igen vid 4 tiden. Jag var väldigt trött!!!

2010 i bilder...

Bättre sent än aldrig... Här kommer lite bilder från ett fantastiskt år!


Januari:



Ungefär 2 månader innan Holger kom..


Februari:



Ganska precis 1 månad inna H kom ut. Jag var svullen överallt och var hyffsat LESS på att vara tjock!



Vi var vid stugan och grillade korv med finaste Arwen *sakna*

Mars:



Världens lyckligaste (och tröttaste) mamma!


April:



Vi var på pimpeltävling på träsket. Holgers morfar tog med sig arken, vilket visade sig vara en superbra ide! Det var nämligen STORM på träsket. Holger "fyllde" 1 månad denna dag! =)

Maj:



Jag fick fira min första morsdag!

Juni:



Vi tog det tunga beslutet att prinsessan Arwen skulle få somna in.



Fyra generationer Haapalainen. Jag, min farmor med Holger i knät och min pappa..
Mamma, pappa, farmor (och farbror tror jag?) Var påväg till min farmors systers begravning i dalarna (tror jag?)

Juli:



Prinsen döps 31/7-10

Augusti:



Vi var i jukkas och hade det bra!

September:



Holger började käka mat "på riktigt".




Jag och Holger åkte tåg till Kiruna.

Oktober:



Våran fina goa unge myser på hela oktober.

November:



Jag oc mamma går på Idol.



Vi är på Leos lekland.

December:



Holger öppnar paket hos mommo och moffa på julaftons morgon.



Holger åker pulka runt jukkasjärvi på juldagen!




Finklädd kille på nyårsafton.


Nu händer det grejer...

Om 1 vecka flyttar vi till Kiruna. Eller nu ljög jag, vi flyttar på söndag så om FEM dagar flyttar vi till Kiruna..

Stefan har fått jobb där och börjar på måndag.. Han kommer att få ut c:a 8000-10000 kr mer i månaden än vad han har nu. Så det är ju dumt att inte ta det!

Han kommer att jobba 7 dagar och sedan vara ledig 7 dagar. När han jobbar så jobbar han 12 timmar/dag. Ganska tungt alltså men som sagt, mer pengar och mer ledigt!!

Vi kommer att ha kvar lägenheten i Luleå tills vi har en lägenhet i Kiruna. Just nu lutar det åt att först köpa en lägenhet och sen spara ihop pengar och köpa ett hus. Nu är det ju så att man måste ha 15% som handpenning när man köper hus/lägenhet... Och vi har absolut inte så att det räcker till handpenning på ett hus, men däremot till en lägenhet.. Så vi köper väl en lägenhet och betalar av lånet på den så fort vi kan och sen säljer vi lägenheten och använder dom pengarna som handpenning till ett hus.

I kiruna har dom tydligen 6 månaders kötid till dagis.. Får se om vi får nån dagisplats till typ juni.. Annars får han börja i augusti.. Hade tänkt jobba sommaren men om det inte går så får jag vara föräldraledig och hoppas på att få ett jobb i augusti. Räknade just ut att jag kan vara hemma till början av november om jag vill.. (för visst måste man ta ut minst 5 dagar/vecka när barnet fyllt 1 år?)

Kommer att sakna Luleå (fast vi kommer ju att vara här väldigt mycke, typ hela tiden S är ledig tills vi har en lägenhet i Kiruna)

Kommer att sakna alla söta rara underbara mammor och barn som jag har lärt känna här..

Kommer att sakna mitt jobb och mina arbetskompisar (har inte jobbat där så länge, men ändå..

Kommer att sakna alla andra jag känner här (såklart)

Men det är ju ändå bara 35 mil mellan Kiruna och Luleå.



Sådär ja...

Det gick bra hos doktorn. Holger är lite röd i öronen men inte så att han måste äta medecin för det. Han fick mollipect mot hostan och om det inte hjälper så får han bricanyl! Har tyckt att dom flesta där är dåliga och ofta har vi blivit dåligt bemötta och typ ignorerade! Men läkaren vi var till idag var jättegullig och tog verkligen min oro på allvar. Så nu hoppas vi att Holger slipper den här jobbiga hostan snart!

Vänta vänta...

Har försökt få tag på någon på BVC hela morgonen! Tillslut fick jag tag på min favvo bm Eva som tyvärr bara jobbar på mvc. Hon försökte leta reda på någon som kunde hjälpa mig, utan framgång! Hon fick höra via telefonen på Holgers hosta och tyckte att jag skulle ringa deras växel och säga att Holger måste få en läkartid idag. Växeln ska ringa upp mig kl 11.20.. Om typ 5 minuter alltså! Hoppas att dom kan hjälpa min kille! Tycker så synd om honom när han bara hostar och hostar!!! Nu ringde dom från Vc! Först tyckte hon inreste han behövde komma till en läkare.. Men han ska nu iaf få träffa en doktor kl13.20!

Kul jul..

Holger är som sagt sjuk. Eller han har haft hög feber, hostat och kräkts. Nu är febern så gott som borta men hostan är kvar :/ Ibland hostar han tills han spyr. På nätterna vaknar han och hostar hostar hostar och grinar.. Jättejobbigt!  Nu i natt har ändå varit en rätt bra natt. H vaknade vid 01.30 och var vaken (hostade, bökade, grinade och busade) till kanske 02.30... Sen har vi sovit till ungefär 08.30! Grymt skönt var det! Har inte sovit så länge sammanhängande på flera veckor!

En annan sak som inte heller är så kul (just nu, det blir ju kul sen när lönen kommer=) ) är att Stefan jobbar natt 22.00-06.00, kommer hem och sover till kanske... 14.30.. Sen har jag börjat jobba kl 16.00 måndag och tisdag och 15.00 onsdag. Sen har jag slutat 22.00. Stressat hem till Stefan som typ står och väntar vid dörren, puss puss hej då godnatt. Så mycket har vi sett varandra denna vecka :) Nu är jag iaf ledig i över 1 vecka vad jag vet.. Ska jobba nästa helg när alla fastanställda på stationen ska till sthlm på nån "go-on" grej. Typ party party med alla som jobbar på statoil i sverige! Blir kul i slutet av februari när lönen kommer!!

Hade tänkt skriva ett inlägg om 2010, ett helt fantastiskt år! Lägga in lite bilder och sånt där.. Men det får bli i em.. Nu vankas det bajsblöjabyte och sen tänkte jag våga mig ut med lilla H till kvantum och handla lite. Hoppas att han mår gott av lite friskluft... Det är ju inte så kallt ute idag!

Brrr

Kallt ute!!! Vill ju ha liiite varmare så att man kan vara ute! Holger vill åka pulka! Fast nu är han ju sjuk så vi kan ändå inte vara ute så mycket. Han har sovit jättedåligt i natt igen och vid 2 tiden kom Stefan hem från jobbet för han hade städat bort Holgers alvedon.. Sen åkte han till jobbet igen. Har försökt få Holger att somna sen kl 6 i morse.. Han somnade i min famn men vaknade när jag skulle lägga honomi hans säng.. Nu har han ätit lunch för en stund sedan.. Sk försök få honom att sova... Stefan ligger och sover så jag vill inte leva om så mycke i sovrummet... Hade behövt fixa lite datorärenden men orkar inte mesans han är vaken. Blir iaf ingenting gjort då :)

Det var ju inte så svårt...

Hade tänkt ta en tripp på stan idag, eller iaf fara iväg någonstans! Men..... Holger vaknade vid 01 tiden och ville inte somna i egen säng sedan. Han fick lite ersättning och somnade brevid mig i sängen(Stefan jobbar natt) vaknade vid 04 tiden kanske av att H var KOKHET! Gav honom vatten och vi småslumrade till strax efter kl 06.. Stefan kom hem från jobbet och kom med en smart ide, ge honom alvedon.. Sagt och gjort. Han fick även en flaska ersättning och så häll han på att somna mellan oss.. När han kräks ner hela sängen!!! Stefan sköljer av Holger och jag byter sängkläder.. H vill fortfarande inte sova.. Jag hår upp med honom och myser lite i soffan.. Vid 8.30 tiden lägger vi oss i sängen igen och Holger somnar med sitt huvud på min mage <3 vaknar och kl är nästan 11!! Holger går gröt och verkar må bättre! Blir en lugn mysdag idag. Hoppas att lillis mår bättre snart, jag vill inte bara vara hemma!! Ska fara och handla lite om en stund.. Vi ska äta plättar till middag idag. Måste äta vid 15 tiden då jag börjarkpbba kö 16. Och då har Stefan just klivit upp ochkommer inte att vara så hungrig.. Så blir en lätt middag idag! Nu blir det mera mys!

Funderar!

Sitter och funderar på vad jag och Holger ska göra i morgon! Stefan jobbar natt så han sover på förmiddagen.. Sen börjar jag jobba kl 16! Slutar kl 22 och då börjar Stefan jobba! Hinner med andra ord inte ses så mycket morgon men det får gå ändå :) På nyårsafton var vi först i Rutvik och åt tacos, sen for vi hem och jag bytte om till jobbkläder.. Var på jobbet 21.45 och drack lite redbull innan jag skulle börja jobba! Det gick faktiskt riktigt bra att jobba hela natten! Tog rast vid 02 tiden och drack lite mer redbull:) Det var nödigt mycke folk!! Men iom att vi var tre som jobbade så gick det väldigt bra! Var hemma strax efter 05 och somnade kanske kvart i sex. Sen vaknade jag 10.30... Var helt död hela dagen typ! Sov en timma på eftermiddagen och på kvällen hade jag och Stefan ett sent nyårsfirande. Älgkött och potatis, rödvin till maten.. Hallon/björnbärspaj till efterrätt och vitt bubbelvin som avslut på kvällen! Nu är Stefan och jobbar och Holger sover. Jag ska se om det finns någonting att se på TV och sen blir det sängen! God natt och gott nytt år!:)

RSS 2.0