Måndag..

Så var det vardag igen! Pappa Stefan har åkt hem till Luleå  för att jobba. Jag och holger stannar i paradiset några dagar till och kör en hertzbil hem på onsdag (eller torsdag)
Skönt å få köra en ny bil iställer för att åka ett fullproppat, förmodligen försenat tåg.

Idag har vi gjort stan en sväng. Handlade ingenting (tänkte ta en sväng på stan i Luleå när vi kommer hem.. Kanske hittar nått att köpa för holgers julklappspengar)

Träffade Tessi och Lowa och Holger fick ett paket av "syrran" (Lowa säger att H är hennes lillebror, så söt så att man döööööör)

dom finaste barnen har badat idag. Så kul å se när dom sitter och plaskar i vattnet <3


Nae.. Nu ska jag nog umgås med familjen och sakna Stefan =)


Jul jul strålande jul.

Just efter att jag skrivit 9 månaders inlägget skrev jag ett "god jul inlägg" men internet beslutade sig för att ta jullov just när jag skulle piblicera. Typiskt.

På julafton var jag och mamma på stan en sväng. Köpte en tunika åt mig och en T-shirt åt Stefan. Sen var vi förbi min mormor och lämnade en julklapp. Har en till klapp åt henne men den kommer Jocke och Anna med senare idag... får väl föra den i morgon kanske!
Sen åkte vi hem och fixade klart maten.. Sen var det kalle anka, mat och tillslut julklappsöppning.
Jag fick en jättefin fjällräven kånken ryggsäck (som jag önskat mig) Stefan fick en kokbok av Per Morberg (som han önskat sig)
Holger fick kläder, en pulka, leksaker och pengar.

En sak som känns tråkig, och jag känner mig "girig" som ens känner så, men det handlar inte om pengar, utan om själva grejen.
Holger fick ingenting i julklapp av min farmor eller farbror.
Dagen före julafton hade hon (farmor) panik att få komma upp på stan och gå på banken. Trodde ju i min enfald att det var för att ta ut pengar åt sina barnbarnsbarn. Men nej. Det var ju SÅ viktigt att pappas alkoholiserade kusin Lena i piteå fick en julpeng.

Jag är så jävla besviken (på mig själv att jag ens bryr mig) OCH på farmor som prioriterar såna människor före sina egna barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Idag åker Stefan hem. Jag och Holger stannar nån dag extra.. Ska bli kul att få mysa lite med Mika också..


Jo.. alltså. Jag köpte en BRIO bil åt Holger i julklapp. När vi öppnade den på julafton så var den trasig.. En ful spricka över halva bilen :/ Och jag har inte ens kvar kvittot :/ Fan.. ska iaf gå tillbaka med den och se om man kan få byta till en hel bil... Annars kanske man kan kontakta BRIO? Ja, får kolla sen när vi kommer hem till Luleå..
Köpte en marimekko kaffeburk åt mamma och pappa i julklapp, och den var också trasig. eller den går itne att stänga helt.. Och det känns ju som att om man betalar så mycket som en sådan ändå kostar så ska den gå att stänga.. Har letat fram kvittot och i morgon ska jag gå och byta den..


Hoppas ni alla har haft en trevlig jul! Det har vi haft (trotts lite små missöden och besvikelser)

NIO månader!

Idag har Holger varit lika länge utanför magen som han var i magen (eller ja, han kom ju 6 dagar "sent"...)

Världens finaste kille pysslar med detta:

Kryper dit han ska. Ibland ålar han.
Äter gröt till frukost. Mat till lunch och middag, välling på kvällen. Däremellan blir det lite ersättning ibland!
Väger kanske runt 8 kilo och är ca 70-72 cm lång.
Han använder Liberos blöjor stl 4.
Sover
gör han i egen säng. Somnar oftast vid 20 tiden på kvällarna. (ibland tidigare ibland senare) Och vaknar vid 7-8 tiden på morgonen. Ibland äter han en flaska ersättning på natten (vet att han inte behöver äta på natten men han får göra det ändå.)
Han klättrarALLT.
Han älskar babblarna=)

Och han är världens finaste kille som vi är såå  stolta över!

Snålt!

Har det varit med bilder den senaste tiden!

Här kommer några från idag!



Dålig bild men han försöker typ klättra på den där vita korg grejen för å komma i badet!!




Kollar TV och borstar tänderna :)

Snart snart!

Snart är det julafton!!! Om cirka 24 timmar sätter vi oss i bilen och rullar norrut! =) (eller ska vi vara realistiska så lär vi väl ALDRIG hinna iväg till kl 14.. Ska vi gissa på att vi kommer iväg vid 16 eller 17 tiden? Stefan tycker att vi ska åka på torsdag morgon när det är ljust. Men jag vill åka i morgon! Så snöar det inte i morgon så åker vi då. Annars torsdag morgon... Hade tänkt åka till Boden idag och hälsa på Stefans pappa men nu vet jag inte om det blir av.. Vi får väl se sen när S kommer hem!

Julens...

Bakande!

Jag äääälskar att baka. Det är typ det roligaste som finns! Kan dock inte baka så ofta då vi har så liten frys.

Vill dock baka massa gott till julen men då vi ska vara i Jukkas under jul så känns det lite onödigt att baka här hemma (Ja man kan ju ta med det men ändå) Så jag tänkte baka hemma hos fammo på torsdag. Hon har dessutom typ världens bästa kök att baka i! (enda felet är att bänkskivan är lite för högt upp!)

Funderar på vad jag ska baka!

Någon som har nå smarriga recept?

Hittade ett recept i en av  Majs "året runt" på en saffranslängd med vitchoklad i. Ska prova baka en sådan då Stefan ÄLSKAR vitchoklad. Dock tycker jag det låter lite konstigt med kombinationen vitchoklad och saffran.. Men men ska testa iaf =)

Dagens..

Åkte in till stan strax innan kl 10 och mötte upp Jennie och hennes söta barn V och E på kulturens hus kl 10.

Strosade på stan och köpte julklappar åt söta små barn (inte mitt eget) Åt lunch på waynes och sen åkte jag och Hoggis till storheden en sväng för å köpa en grej som vi inte hittade i stan. Fanns inte på coop så vi åkte till ICA MASKI och där fanns det typ det jag skulle ha. Inte riktigt men det får duga i krig. =)
Normalt sett handlar vi aldrig på maski. Gillar inte affären alls och blir bara stressad av att vara där (kanske för att jag aldrig är där och inte hittar någonting i kombination med att det är stooooort)
Sen plockade vi upp Stefan på jobbet och for hem.

Nu sover Holger och Stefan är och hämtar lite käk. (Orkar inte laga mat idag... heller) =)


På tal om kulturens hus.... Tänkte parkera i kulturens hus p-hus iom att det är så jävla kallt ute och deras p-hus är varmt. Körde in, svängde första höger och började leta parkering. När jag skulle svänga vänser ner till en annan del av parkeringen så kommer det en jävla kärring i en lite nyare bil och bara kör rakt mot mig, nästan in i mig. Hon verkade inte ha många koppar i skåpet! Började iaf backa då jag förmodade att det är nog en sådan grej denna dam inte klarar av. Alla rutor var igen immade och hon började tuta att jag skulle backa mer! Efter många om och men så hamnar jag bakom denna odåga. Hade även typ 3 bilar bakom mig och då ska kärringen vända! På ett ställe vars man helst inte ska stanna alls (just där man kommer in i garaget) Jag hade öppet ena fönstret och det hade hon också Så jag skrek "Men kör för fan här kan du ju inte vända FATTAR DU VÄL?!?!" Hon börjar nästan grina  och skriker "Men jag kan inte köra i såna här garage" och kör ner till plan 1. Det gör jag och Hoggis också och parkerar. (Långt ifrån kärringen)

Om man inte kan köra i p-hus, vad fan ska man då in i dem att göra?

Första..

Igår höll Holger på å klättra på soffan och vardagsrumsbordet. Han ramlade och slog sig och fick sitt första blåmärke! På kinden.. Min stackars lilla prins vad han grinade igår. Tyghjälm skall inhandlas idag eller i morgon =)

Jag sitter och eldar adventsljus och slår in julklappar. Holger sitter och leker med paketsnöre.

På onsdag eller torsdag åker vi till jukkas!! Har en julklapp kvar att inhandla innan dess. Vad köper man till sin pappa i julklapp? Fick pappa på julklappslottningen och jag tror att han fick mig. Det är typ högvinsten, att pappa ska köpa julklapp åt en. Han köper alltid bra grejer =)

Nu börjar lillis bli gnällig. Dags för lunch!

SJ SJ gamle vän...

Alltså. Vi åker till Kiruna den 22/12 (mest troligt, annars den 23e på morgonen) Vi måste åka hem den 26/12 då Stefan börjar jobba den 27e. Jag hade hemskt jättegärna stannat några dagar! Förra året stannade jag (och Arwen) till den 30/12 och åkte tåg hem. Funderade på att göra nå likande detta år fast med Hoggis då istället för Arwen.
Problem 1. SJs sida hänger sig när jag ska kolla biljetter.
Problem 2. Hur ska jag få med mig allt?? Bilstol, vagn och allt annat?! Var nog bökigt när han satt i babyskyddet. Nu har han ju en större bilbarnstol.
Problem 3. Hur ska jag isf roa Holger på tåget? Det lär ju vara knökfullt med folk överallt! Första gången vi åkte tåg (3 månader sedan kanske) Då ville han hoppa hela resan. Det orkade inte mina axlar och armar. Andra gången (typ en månad sedan) Då var han gnällig och det blev inte bättre av att vi stod still i Boden i 1 timma.

Ja, Finns 1000 problem till, såklart. Lättast hade vart om Stefan tar tåget hem. MEN då ska han ta sig från tåget hem plus att han ska klara sig utan bil i flera dagar (borde eg inte vara ett problem då vi bor 3 minuter från hans jobb, men han kommer aldrig att gå med på att va utan bil iaf)

Så. Summa kardemumma. Vi måste nog åka hem den 26.

Jobba jobba..

Igår jobbade jag 17.00-22.00 på statoil på hertzövägen, dom skulle ha julbord eller nått sånt! Så då tar dom personal från andra stationer så att alla ska kunna vara med! Vart liiite tjorvigt iom att Stefan skulle börja jobba kl 22! Men jag fick gå lite tidigare så han kom bara 5 minuter sent till sitt jobb.
I morgon ska jag jobba på "min" statoil från 11.00 till 18.00. Inte kul att jobba men det blir ju kul sen när lönen kommer =)

Eftersom att det blev lite som det blev igår (Stefan och Holger kom å hämtade mig från jobbet och så släppte vi av Stefan på hans jobb) så somnade inte Holger förrän vid 23 tiden!! På tok för sent!! Sen vaknade han kl 7 i morse av att nå mongolida hantverkare bytte dörr hos grannen (eftersom att brandkåren fick bryta sönder hans dörr här för ett tag sedan...) Det lät så himmla trevligt när dom borrade i betongväggarna! och som en extra bonus så visslade den ena å den andra sjöng "rudolf med röda mulen" Fattar dom inte att det ekar i hela huset?!?!?

Trodde dom vi klar men icket, nu håller dom på där igen. Och Holger har precis somnat! Vaknar han nu av deras liv så skäller jag ut dom. Dom jävlarna. (okej okej dom gör bara sitt jobb, men ändå!)

Skickade precis in begäran av föräldrapenning. Aningens sent!! Blev ett fel också. Måste ringa dit men det gör jag lite senare. 

 

Lucia!

Idag har vi bara varit inne! Skönt!=)

I morgon ska vi in till stan en sväng. Fika med mammorna (och barnen såklart) på M&P.

Vi håller på å baka pepparkakor. Eller jag har bakat en plåt med kakor och nu skulle Stefan baka några.. Han bakar kukar. Dom får han ta med på jobbet! :)
Han tyckte även att när vi (han) ändå håller på så kanske vi kan göra pepparkakshuset till ett horhus... Njaa.. Kanske inte! =)


NU ska jag låta honom kuka ifred och jag ska kolla halv åtta hos mig.

Puss å kram!

Kallt!

Hade tänkt åka till öF och kolla luciatåget som skulle vara där. Men det är ju typ -20 ute så jag orkar inte :) Igår somnade Holger kl 19.30.. Sen vaknade han 21.45 och var jättepigg! Satt på golvet och lekte och hade roligt. Kl 23.15 somnade han! Kl 08.15 vaknade vi. Klev upp och fixade frukost åt prinsen och sen har han lekt och jag har suttit i soffan under filten! Alla element är på högsta men det är ändå kallt!! Dåliga element.. Dom är bara varma högst upp på elementen. I övrigt kalla! Lite senare idag ska jag skriva ett inlägg från datorn :)

Konstigt!

Igår lämnade vi Holger hos Maj och Sören en stund på eftermiddagen. bara för att göra ingenting! Vi handlade karra och kladdkaka på kvantum och sen hämtade vi käk. Åkte hem och åt och kollade Beck. Hämtade hem Holger och glodde lite TV. Jag tycker inte om att lämna bort Holger. Men han måste ju vänja sig vid att vara med någon annan än mamma! Vet ni vad som är knasigt gott? Kladdkaka och ben & Jerrys glass. Tillsammans. Och jag och Stefan tycker att det är konstigt att alla våra kläder är försmå!;)

Söndag.

Igår såg vi en Beck-film. Det var en gubbe som sprängdes i en bil (bla bla bla) iaf så misstänkte Beck och gänget att det var en terorist grej. Jag och Stefan pratar då lite om att Sverige är skonat från sådant. Jo tjena. Jag gick och la mig vid 22 tiden. När Stefan kommer till sängen så väcker han mig och säger att det är en gubbe som har självmordsbombat sig i Stockholm. Typiskt. Kan dom inte hålla på med sånt nån annanstans om dom nu ska göra det?

Snart är det jul!

Och det blir nog den bästa julen någonsin!! För nu finns ju Holger =)
Fast förra julen var rätt mysig också.. Då låg ju lilla H i magen och hade det bra =)

Nu sover Holger. Jag sitter och nöter dator och komponerar ihop almanackor (eller ja väljer ut bilder å Anna fixar resten..) åt farmor, mormor och mams + paps.. Dom ska få såna i julklapp med bilder på Holger och hans kusin Mika.

När Holger vaknar ska vi ta oss ut en sväng. Eventuellt in till stan.. Ska kolla julklappar och tomtedress åt Hoggis.. Eller iaf en tomteluva var tanken!!

Usch vad trött jag blev nu.. Vila en stund på soffan!

I brist på annat...

Bakade bullar idag. När jag hade penslat bullarna och skulle strö på pärlsocker (has såklart kollat så att det fanns ett pärlsockerpaket innan jag började baka. Problemet var bara att det nästan var tomt. Fanns ca en msk kvar och det räcker ju inte till 50 bullar! Jag hackade lite bitsocker och la på. Ser ut som att jag satt grovsalt på bullarna men va fan. Dom vart goda iaf:) igår bakade jag kolakakor och stekpannebröd. Nu är frysen full! Fick ton slänga lite hamburgerbröd för att få plats :) Nu ska jag och Holger ta ett bad och sen ska han sova :)

Två igen:)

Idag har jag och Stefan varit tillsammans i två år. (yes jag blev gravid efter 7 månader) det firade vi igår med att gå ut och äta på Waldorf! Fick ett bord vid akvariumet så Holger satt och tittade på fiskarna i minst en timme :) åt vitlöksbröd till förrätt, friterad kyckling i tomat & vitlökssås till varmrätt och nån varm chokladkaka till efterrätt. Grymt gott! Först hade vi tänkt lämna Holger hos Maj och Sören men vill inte lämna bort honom i onödan så han gick följa med! Idag ska vi julpynta här hemma! Har pyntat lite men ska hänga upp julgranskulor i gardinstången i köket (ingen julgran i år av förklarliga skäl) hänga upp en stjärna i sovrummet samt få ut ljus-slingan på balkongen! Förresten så har Holger lärt sig att säga MAMMA ! Mest mamamamama men ibland kommer ett mamma :) STOLT? Ja! Han säger även bababababa och det betyder väl pappa tror jag :)

Två!

Igår när jag satt med en grinig Holger i soffan så kände jag i hans mun. En till tand! Så nu har båda framtänderna nere kommit upp!:) Han är inte van vid dom ännu, igår bet han sig i tungan så det började blöda.. Min stackars prins! Idag hade vi tänkt se julkalendern på morgonen men sov till 8.20 :) Nu ska lillis få gröt!

En snabbis...

Skriver en snabb sväng nedanstående makaronerna kokar! Håller på att laga mat åt Holger.. Köttfärssås ned makaroner... Idag var vi på stan en vända! Vilken rolig butik som har öppnat i shopping! En inredningsbutik som heter handplockat. Jättemycke fina saker! Hittade en skylt som det står GOD JUL på och muffinsformar. Hittade en annan jättefin skylt som det står " I asked god for a boy, he gave me a prince" tror jag måste köpa den! Nä. Nu ska jag mixa bebismat!

RSS 2.0