Gott nytt år!!

Jahapp så var den värsta kvällen på hela året här (iaf för arwen) Nu ligger hon här i soffan och sover.. Men om några timmar så kommer paniken :// Har lugnande åt henne men hon blir dålig i magen av dom.. Så då blir det bara värre eftersom att vi måste springa ut med henne hela tiden (vars raketerna och smällarna är) Och dom verkar inte hjälpa så mycke heller!

Har iaf haft det jättebra i jukkas!

Snart kommer stefan hem. Då ska vi åka å lämna en present till kans kusin....


Puss å hej

Morgon mys

Med Arwen :) Fast vi myser mest hela tiden :)
I morgon när Stefan slutar jobbet kl 06.00 börjar vi våran färd mot jukkas! Ska bli så skönt att få komma "hem"!
I måndags var jag på vårdcentralen och lämnade prover. Jag HATAR att ta blodprov!! Och det blev inte direkt bättre av att vi fick vänta i nästan en timma på att få komma in!!
Först fick vi sitta å vänta i receptionen hur länge som helst. För alla jävla pensionärer som inte förstår hur ett kösystem fungerar!!!
Det står klart och tydligt "Ta en kölapp och sätt dig ner och vänta" (När man ska anmäla sitt besök så att säga)
Men då kommer det flera kärringer och bara går före! "Jag ska bara anmäla att  jag ska till labbet" Var det en som sa... JA men kärringfan! Det ska jag också! Sätt dig ner å vänta!!! *ARG*

Nä.. Idag ska vi städa ur min bil. Den ska stanna i jukkas när vi åker hem.. Vi använder ju bara en bil.. Så fammo ska köpa min lilla pärla!

Men nu ska jag snart väcka min kära sambo. (som har kommit hem och gått å lagt sig för 3 ½ timma sedan!

Jo... Igår var jag hos BM och lyssnade på lillhjärtat och mätte magen. Hjärtat slår som det ska och magen har vuxit 2 cm sen senast (för 3 veckor sedan) Så nu är den 26 cm.
Jag har gått upp 3.5 kg sen vi var där första gången..

Främling

Sitter och tittar på "efter tio" med malou von sivers.. Dom (alexander bard, calle schulman, nån finsk författare och malou) diskuterar främlingsfientlighet.

Jag tycker inte om främlingar. Vårat barn kommer förmodligen ha samma åsikter som mig (ingen större vits jag skirver dem här för då blir det väl ett jävla liv) Våran unge kommer säkert att svära som FAN (fan kommer kanske vara hans/hennes första ord?) Och det tycker jag är bra. Man måste våga stå för sina åsikter. Samtidigt som alla måste få vara som dom är (helst i sitt eget land) Sverige är ett mycket rasistiskt land. mot oss svenskar.
Jag hade LÄTT röstat på SD om dom bara haft en vettig politik i övrigt. 
Sverige kan bli lite mer som finland, tycker jag.
 
Ja... jag hade kunnat skriva tusentals saker om de.. Men jag orkar inte. just nu.

Idag ska jag till läkaren å reda ut mina utslag/eksem.

Har vaknat 7.30 eftersom att de skulle komma en gubbe kl 8 och kolla på våran fläkt eftersom att det kommer in röklukt från den... Nu har han bytt nå delar så vi får hoppas att de slutar lukta!

Idag ska jag nog baka nå julgodis tror jag.

Puss å kram


Snö snö snö!

Ja nu snöar det (igen...) HOPPAS att det stannar nu!!

Vaknade strax efter 8 av att Stefan ringde.. För att påminna mig om att boka tid till läkaren! Så nu är det gjort! På torsdag ska jag dit och kolla upp mina utslag/eksem...

Funderar på hur vi ska göra lite... Om vi eventuellt ska köra upp min bil till jukkas nu i helg och ta me stefans bräda hem till luleå. (och åka tåg hem och tar volvon till jukkas på julafton) Eller om vi ber mamma och pappa lämna av brädan i garaget vars mejeribilarna lastar om (så att den kommer till luleå på det sättet.. )Köra upp min bil på julafton och sen åka tåg hem på söndan... Hm..

Ja.. vi får se helt enkelt!

Nu ska jag klä på mig och gå ut och leka med arwen i snön!



*Anna och Linda, Det är en crescent... (en likadan som eran anna?!) Ska lägga upp bild på den sen....*

Vagn!

Igår lurade Stefan mig totalt! :) Jag höll på å laga middag när han börjar tjata om att han måste åka på konsum och hämta ut nå jäklans bankpapper (koden till internetdosan... som han tappat bort för 3e gången på typ 6 månader) Förstår inte riktigt varför jag måste följa med. För det första så lagar jag ju mat... Men jag följer med iaf och det är inte bara bankpapprerna vi ska hämta. Barnvagnen hade också kommit! Oj va skoj =)
Så igår monterade vi ihop den (måste ju se så att allt funkar å är helt) Så nu står den här i vardagsrummet! Ska röjja lite i lillrummet så att vi kan ställa in både vagnen och sängen dit så länge!

I morse när jag låg och läste tidningen i sängen så kom arwen å började nosa på min mage, och just när hon tröck nosen mot magen så sparkade bebisen henne rakt på nosen! Hon tittade på magen en stund och sen började hon bädda ner den! Så himmlans söt! Var tvungen att filma med telefonen och skicka till Stefan.

Igår var vi och hämtade våra "jultidningar" som vi beställt. bla en cheesecake bok! Så nu ska det bakas! Hade även beställt ett genispel. Ska ta me de till jukkas till jul. Jag är kung på geni! (eller så har jag bara spelat mot idioter tidigare?)


Nå... nu lite spindelharpan!

sopråtta

Våran lilla vovve (?) Arwen tror ibland att 1. Hon är ntt annat djur (eller rent av människa!) Hon klättrar som en katt på soffryggen, äter gräs, spinner... Ja... jag vert inte om hon alltid förstår att hon är en hund och ska bete sig som en sådan.... 2. Hon verkar även tro att vi är så fattiga att hon måste äta sopor! Idag när jag kom hem från frukosten så var det sönderrivna sopor över hela vardagsrummet!

Som sagt.. idag har jag varit på den där affärsfrukosten. Det var mycket trevligt!!
Sen åkte jag hem och hämtade arwen (tyckte det luktade bränt i lägenheten men tänkte inte så mycke mer på det då) Åkte ut och kollade hur det ser ut i stugan (allt var OK) och sen for jag och handlade på kvantum.
När vi kom hem så fick jag börja med att städa upp efter arwis. Sen in i köket för att packa upp maten... Men.. det var väääääldigt varmt i köket! Och då ser jag att en platta är på! och en stekpanna står på plattan! LIVSFARLIGT tänk om de hade legat någonting annat på spisen? eller... det kan ju börja brinna iaf! Undra hur länge den har varit på? Tror att de e hunden (katten, hästen, grisen..) arwen som råkat komma åt å vrida på knappen när hon försökt klättra upp på spisen.... Ja.. det finns en "off-funktion" på spisen... får börja använda den!


Idag ska vi äta kyckling och fetaost sallad!

Hejpa!

100 dagar kvar!

Nu är det "bara" 100 dagar kvar tills bebis ska komma! (men med min vanliga tur så är det väl 114 dagar kvar.. eller 113.. då blir det en 1 april bebis)

MEN. H*n kan ju bestämma sig för att komma tidigare.. Och vi har inte fixat nånting ännu! Inte för att det är nån panik, men kan ju vara skönt att slippa stressa runt å leta bebisgrejer och tvätta bebiskläder med värkar!

Så igår tog vi tag i saken och nu är både barnvagn och spjälsäng fixad! Vagnen har vi beställt ny..  Vi hade tänkt köpa en begagnad. Men jämfört med dom på blocket (som vi kollat på, de riktiga kapen försvinner väl direkt) och en ny så skiljer det 1000 spänn. Så det fick bli en ny. Vi fick me en massa grejer som regnskydd, skötväska m.m samt att vi ju har garanti på en ny vagn.

Spjälsängen ska vi låna av stefans kusin/moster.. Det är en säng som linnea sovit i när hon varit i rutvik (hos sin mormor och morfar) Så den är knappt använd. Med madrass och grejer... Så nu ska vi köpa spjälsängsskydd och sånt.... men de hinns!
I januari ska vi på IKEA å köpa lite grejer till bebis.
Och idag ska vi fixa babyskyddet.. ska hyra ett! ska ju ändå bara användas i 6 månader ungefär... å vad ska man göra med den sen (om man köper en ny) Jag tänker då inte skaffa en till unge på VÄLDIGT många år! och begagnade är dom knappt värda nått. Inte många som vill köpa sån begagnad....

Sen finns det en massa saker i jukkas som jag ska ta nu när vi åker dit.. fårskinn och täcken och sånt. mysigt att bebis får använda samma saker som jag haft för en sisådär 25 år sedan!

En kul grej förresten! Jag föddes ungefär 3 månader innan mamma fyllde 26 och bebis kommer ungefär 4 månader innan jag fyller 26! Så de blir som samma åldersskillnad! :)

Visade mina utslag/eksem/? åt bm när vi var där... hon tyckte att jag skulle gå å visa dom åt läkaren så att jag får nån salva eventuellt ta leverprover *huvva* Tänkte ringa å boka tid igår... men jag flrsov mig.. å så tänkte jag ringa idag... men jag försov mig igen.. och i morgon har hon inte telefontid.. på torsdag ska jag på den där frukosten... men hoppas jag hinner ringa ändå.... dumt att man måste ringa mellan 8.30-9-00...
Förhoppningsvis är det ingen fara. Men kan vara värt att kolla upp iaf!

Näe... nu ska jag spela soindelharpan i nån timma och sen ska vi å kolla på grejer!

Litet litet hjärta!

Nu har vi varit och lyssnat på bebisens hjärta för andra gången! Spelade in det på mobilen så nu kan jag lyssna på det när jag vill =) Fort slår det också! c:a 144 slag/minut tror jag det var.. senast var det c:a 148..
Sen stack hon mig i fingret också *usch* Har inte kunnat äta mina järntabletter på några dagar.. blir VÄLDIGT dålig i magen av dom.... Men nu fick jag nån slags sirap jag ska ha i mig för å smörja tarmarna *isch* laktulos meda tror jag att det heter.
Idag ska vi mysa.. eller i kväll.. för nu sover stefan.. han har ju jobbat natt i veckan. Och vi lyckas alltid boka mvc tider dom veckor han jobbar natt! och på morgonen dessutom! =) (han behöver ju inte följa med, men han vill såklart också höra bebis hjärta) Nästa gång vi ska dit är den 21/12! Då ska dom ta blodprov från armen också.. det gillas INTE!! Men.. det får väl gå!
Magen var 24 cm. mitt på kurvan så det är bra!

Glömde ju skriva att bilen fick mycke beröm på besiktningen! Dom var förvånade att det inte är en gnutta rost på den. Men det är ju för att den gått i Kiruna :) Och för att jag tagit så väl hand om den =) (har aldrig öppnat motorhuven och när jag var stressad till jobbet så råkade det bli världens största repa på höger bakdörr! Sen har jag ju haft slemdjuret arwen där... hehe)

Igår bakade jag lussebollar.. supergoda blev dom! som lussekatter fast bollar:) och mycke luftigare än lussekatter... sen så ska man doppa bollarna i smör och socker när dom svalnat *nyttigt*
+ att de var enklare och gick fortare att baka än lussekatter... Ska försöka lägga upp en bild på dom...

Nä.. Ska spela lite spindelharpan och sen ta tag i gårdagens disk!

Snö snö snö!!!

Natten till i förrgår snöade det! Så nu ligger det ett ungefär 1dm tjock snötäcke över lule! : )

Förra veckan skulle jag ju som bekant besikta bilen (men vi va på fel station bla bla bla) så igår var det dags igen.
När vi stod utanför och väntade på våran tur så skulle så kollade stefan i bagaget efter varningstriangeln (som låg där för en vecka sedan...) Men den var borta! Det var mörkt ute så vi kollade igen när vi kommit in i hallen. Men nä.. spårlöst försvunnen!
När vi var och tjorvade inne i den där "anmälningshallen" eller vad man ska kalla det förra veckan så lämnade vi bilen olåst (Gör aldrig det i denna stad säger jag bara....) För nån har tydligen snott min varningstriangel när vi var där inne! Hur fräck får man vara!?!?

Idag har jag varit på ett väldigt intressant och givande möte, och nästa vecka ska jag på affärs frukost! Spännande va?! Så.. hoppas på att ha nått att göra tills bebis kommer!
I morgon ska vi och lyssna på det lilla hjärtat igen *mys*

Idag tänkte jag baka lussebullar! Får se om det blir av!


Nu ska jag snart väcka min underbara sambo!


RSS 2.0