Ojdå.

Skulle koppla in en lampa och lyckades kortsluta halva lägenheten. Bra jobbat Maria, verkligen! Så nu har vi inget lyse i vardagsrummet, sovrummet och toaletten.


Inte..

Imponerad av blogg.se appen! Nu har det hänt 2 ggr att det bara är rubriken som kommer med, själva inlägget försvinner! IRRITERANDE.


Mys!


Helg!

Och i morgon åker vi till happis!
Har blivit jätteförkyld! Jobbade på RT igår men då ingen hörde vad jag sa (och det är ju som vitsen, att dom ska höra vad jag säger) så jag gick hem efter 1 timme!
Har sovit dåligt i natt och vaknat flera ggr och snytit mig, druckit vatten och tagit halstabletter.
Så, jag förstår inte att jag inte har märkt att brandkåren har haft värsta utrycknigen till våran parkering! Tydligen nån som har tänt eld på en bil. Och den bilen + 2 bilar till har brunnit upp! Och jag gick förbi där i morse när jag gick till bussen och jag såg inte polisavspärrningarna och dom förkolnade bilarna! Iofs så var det ju mörkt ute då fortfarande.. Det är ett spännande område vi bor på! Tur att inte våran bil stod där, vilket den hade gjort om Stefan varit hemma! Tur i oturen då att han är i Luleå! Ja, vi har iaf fått ett garage så på måndag efter jobbet ska jag till kirunabostäder och skriva kontrakt och hämta nycklarna!


Tisdag då..

Och dagen har (som vanligt) bestått av jobb, jobb jobb. Började kl 7 i morse och slutade kl 15. Då for vi till Holgers dagis för inskolningssamtal. Och det gick bra. Dom tycker att Holger är en härlig kille som alltid är glad. Han har aldrig bråkat med något annat barn och leker jättebra både själv och tillsammans med andra barn.
Hände en rätt rolig grej då vi var där. Vi satt i personalrummet och pratade och Holger lekte på inne på lekavdelningen (som är precis brevid varandra så vi såg honom hela tiden. Då kom en annan av fröknarna in, Anna. Hon såg helt förstörd ut när hon såg att Holger var där helt själv och lekte. Hon trodde att dom hade glömt honom inne när dom andra gick ut. =) Men så var det ju som tur var inte.
Ja, efter samtalet så släppte Stefan och Holger av mig på RT och här sitter jag nu. Har ingenting att göra fram till 19.30 då dom håller på å uppdaterar våra system (eller nå sånt) nu i 30 minuter. Men jag är hyffsat trött så det gör mig ingenting. Då hinner jag i lugn och ro sitta här å kolla in IKEAs sida. Åker ju dit på lördag!

Har stegräknar tävling på jobbet (resturangjobbet alltså,  här på RT sitter man ju mest still) 14900 steg idag mellan kl 7 och kl 15. Inte undra på att mina fötter är trötta!

Ha en trevlig kväll!

Dagens.

Idag har Holger och Stefan varit hemma och myst när jag jobbat. En stor fördel med att han jobbar skift, Holger får vara ledig mycke :) när jag kom hem åt vi middag och sen promenerade vi till gruvtrollets lekland ( typ Leos lekland fast lite mindre) företaget som Stefan jobbar åt bjöd alla sina anställda med familjer på lek och fika. Uppskattades av hela familjen! Holger träffade två dagis kompisar där och dom busade en massa. Men oj så trött man blir av att vara där! Bara att bära upp honom genom hinderbanan upp till rutschkanan! (som man givetvis måste åka med honom) men kul var det!
På väg hem promenerade vi förbi Coop och handlade lite.

Igår bakade jag och Holger bullar. Han var jätteduktig på att hjälpa till :)


Mysdag!


Snart!

Får jag gå hem från RT!:)


Hahaha

Jag försökte ta en bild på mig och min prins för någon dag sedan... Gick väl sisådär halvbra :)












Det blir nog två..

Par skor åt mig nu till vintern. Har ju ganska länge velat ha ett par höga "luddan" skor. Men inte nämnts köpa ett par tidigare. I år ska jag köpa ett par! Behöver dock fortfarande ett par "fin" skor.


Segt!

I morse var jag seeeg! Klev upp 05.30 och fixade mig och packade ihop det jag behövde (Holgers grejer packar jag alltid ihop på kvällen innan för att inte glömma någonting) lämnade gossen på dagis vid 06.30 och jag började jobba kl 07. Min kusin Anna har börjat jobba på samma ställe som mig så vi har jobbat ihop hela dagen, kul! Eller eg inte hela dagen då hon fick ett sms av sin "gubbe" vid 12 tiden att han var på akuten med deras minsta tjej då hon ramlat på dagis och fått hjärnskakning! Hemskt! Hon åkte då, såklart, till sjukhuset!
När jag slutat så åkte jag och hämtade min Holger från dagis. Var en liten tjej där på typ 2 år som är helt TOKIG i Holger. Hon vill bära honom och krama honom hela tiden! Hon kramade honom säkert 20 ggr innan vi åkte:) kul att dom tycker om honom :)
Förresten, på tal om att packa så tycker jag att det är skitsvårt att veta hur man ska klä dom små nu! Det är svinkallt och regnar ibland. Han har både vinteroverall, höstoverall, regnkläder och ylleoverallen (som hans mormor stickat) på dagis. Så då får dom klä honom efter väder. Sen har han flera olika par handskar och flera mössor i varierande tjocklek :) och flera par skor! När vi är hemma ( ja alltså ute, inne använder vi inga skor) så har vi kuoma skorna han fick av sin mormor och morfar förra vintern, tycker dom är toppen! Men dom börjar nog bli lite små snart. Ska köpa ett par nya åt honom nästa helg när vi åker till happis. Eller mamma sa att hon ska köpa det, så jag tror att både Holger och hans kusin Mika blir ett par skor rikare då :)

Nu sover barnet och jag ska kika efter ett par vinterskor åt mig! Har ju mina fina vita kängor men skulle vilja ha ett par andra också :) ett par lite finare! :)


Jaha..

Då var det måndag igen! Klockan ringde 04.45 i morse. Härligt! Efter att jag fixat i ordning mig själv så väckte jag Holger. Efter välling och morgon(natt!) mys i soffan klädde vi på oss och åkte till dagis/jobb. Skulle eg ha börjat kl 6 men eftersom att dagis öppnar först kl 6 så började jag typ 6.30! sedan var planen att jag skulle ha slutat kl 15 här och sen börjat kl 17 på rt. Men då det är några som är sjuka/vab så måste jag jobba em under jord idag. Men det funkar ju det också! Lär vara helt död i kväll! I morgon jobbar Stefan dubbla så vi ses typ på onsdag :( dom har jättedåligt med folk på hans jobb så det blir mycke jobb för han del!
I fredag var jag ut med jobbet och usch vad bakis jag var på lördag!! Sen jobbade jag på rt på lördag kväll..

Ja, som ni märker så jobbar vi mest. Allt annat blir lidande:/ umgås med vänner och framförallt familjen saknar jag mycket! Denna helg jobbar Stefan och nästa helg åker jag, mamma och Tessi till happis. Längtar väldigt mycket till det men samtidigt så hade det vart kul å umgås med Stefan och Holger..
Men när man jobbar mycket så får man mycke pengar och vi tänkte åka utomlands en vecka eller två i januari/februari..


Tur!

Ja, vilken tur vi har att min mamma och pappa bor nära och vill ställa upp på att vara barnvakt ganska ofta! Nu till helgen så jobbar Stefan em och jag jobbar dubbla.
Hade ju Iofs varit kul att någon gång ha barnvakt för att göra någonting roligt, inte bara för att jobba! Men men det kommer väl. Om inte annat så klarar han väl sig själv om 15 år eller nått :P
Och syskon kommer han nog aldrig att få. Tidigare så ville jag ha iaf 2 barn men nä. 1 räcker!

Nu är jag vaken på grymt mycke övertid! Kanske lite wordfeud spel innan ögonen trillar igen!


Trött!

Helt sjukt trött idag! Eller jag var trött igår också. Skulle ju kolla desperate igår, men somnade i soffan och vaknade 21.45, borstade tänderna och slängde mig i sängen och sov vidare. När Stefan kom hem typ 00.30 så hade jag bara mumlat någonting (brukar alltid annars vakna när han kommer) ikväll hade jag tänkt kolla greys anatomy men förmodligen så somnar jag snart! Som tur är så var Holger trött ikväll så han sover redan!!
Ett fotbad för mina stackars trötta fötter och sen får vi se om det blir sängen efter det :)

Måste bara lägga in en bild på min fina unge. Blir så glad när jag ser den här bilden!


Tisdag?

Visst är det tisdag? Åkte buss till jobbet kl 06.26.. Rätt skönt att åka buss, passade på att spela lite wordfeud :P fixade allt som skulle med ner och kl 07.30 kom min skjuts ner. En jäkla tur att vi alltid får skjuts ner, är ju bara vägar överallt där nere! Jag hade nog kört vilse 2000 ggr om dagen annars..

Efter jobbet tog jag bilen som Stefan lämnat på parkeringen (skönt då att vi jobbar på samma ställe, ja alltså Stefan jobbar ju i gruvan på riktigt, kör omkring med stora maskiner och slår sönder stenar medans jag som sagt är i restaurangen)
Åkte och hämtade hjärtat från dagis. Blev LITE LÄTT irriterad. Holger och en fröken (vikarie) var ute på baksidan, hon hade alltså EN unge att se efter.. När jag kom satt Holger i en vattenpöl och plaskade, utan galonkläder! Ok, hans overall tål att bli lite blöt men ändå! Stövlarna var fulla i vatten då dom (hon) inte dragit overallen över dom :/

Väl hemma så delade vi på en kanelbulle (är ju kanelbullens dag idag) innan vi började laga middag. Nu sover prinsen och jag ska ta en dusch innan desperate börjar!


Älg

Holger och älgen! (eller ja, älgens huvud)


Hej hopp!

Då var det måndag igen. Känns som att det alltid är måndag :P
Denna vecka jobbar jag förmiddag under jord. Alltså i resturangen som är 775 meter under marken. Enda gången man tänker på att man är under jord är när man åker upp eller ner. När man väl är där så tänker man inte alls på det. Enda skillnaden mot att vara ovan jord är att det inte är några fönster.
Jag börjar jobba kl 7 och slutar kl 15. Idag har Stefan jobbat dubbla så Holger fick börja dagis 06.20 och så hämtade jag honom 15.30.. I morgon jobbar Stefan bara eftermiddag så han lämnar Holger vid 10! Å jag hämtar vid 15.30..

Hade inte tänkt jobbat nått på radiotjänst denna vecka men har bara lyckats skrapa ihop 7 pass (man ska jobba minst 8) och det är bara den här veckan kvar på den här perioden så mamma ska komma å barnvakta Holger någon kväll så att jag får ihop mina 8 pass!

Den här månaden ska jag för första gången sova borta från Holger! Samtidigt som det känns grymt läskigt så ska det bli skönt! Att få sova tills man vaknar och äta frukost i lugn och ro! Vi ska på kick-off med jobbet (resturangen) i björkliden den 15-16/10..
Och inte nog med det! den 29-30/10 är det dags igen! Då åker jag, mamma och Tessi till Happis och går på IKEA och bor på cape east! Äta gott, gå på spa och shoppa! HÄRLIGT!!

Nu ska jag kika lite på IKEAs sida vad som kan tänkas behövas. Våran lägenhet är ganska så tom. I vårat sovrum har vi bara våran säng och i Holgers rum är det bara hans säng och hans byrå. Ska kika på nån bra förvaring till Holgers rum iaf! Måste ha någonstans att lägga alla leksaker!!


RSS 2.0