Måndag igen.

Ja, så var det måndag igen! Stefan jobbar och jag ocvh Holger härjar på här hemma. Det är fortfarande svinkallt, termometern visade -32 när vi klev upp. Nu tror jag att det "bara" är -26. Förra veckan var ju verkligen ingen höjdar vecka. Magsjuka och svinkallt. Nu är vi friska men som sagt fortfarande kallt.
Jag har inte ens hunnit testa mina skidor ännu! (eller nog hade det funnits tid men man vill ju knappt gå ut med soporna när det är så jävla kallt!)
Stefan skulle egentligen ha jobbat eftermiddag denna vecka men så blev det inte. Nån var sjuk osv så han får köra på med en till förmiddagsvecka. Kan tänka mig att han är ganska less på att kliva upp kl 04.00.

Holger har sovit dålig nu tre nätter i rad. Kan tro att han väldigt ont i munnen, flera tänder på G i överkäken. 1 har redan kommit fram vad jag har sett och 3 stycken är nästan framme.

Håller på att läsa en bok. "Mörka strömmar" heter den och den är skriven av en isländs författare som heter Arnaldur Indridason (med lite isländska bokstäver i namnet)
Har läst flera av hans böcker tidigare och dom är helt OK! Tror nog att den jag läser nu är den bästa hittills! Ska nog köpa en till bok med honom nästa gång vi är och handlar.

Nej. Lillprinsen sover och jag fryser. Ska göra upp en eld i kaminen, koka en kopp te och mysa ner mig under filten i soffan och läsa!

(Ni vet väl att han kommer att vakna preciiiiiis när jag har satt mig ner och öppnat boken?)


Och förresten. vars fan är den där golbala uppvärmningen? Kan den inte komma hit och värma lite?

Torsdag

Stefan åkte till Luleå igår, han kommer hit till jukkas idag.

Det är fortfarande svinkallt ute, -37! Igår var det "bara" -24. Hoppades ju på lite varmare, men Nix. Jaja det finns ju inget att göra åt.

http://www.nsd.se/familjeliv/jubilarer/

Knas NSD, Namnet ska ju stå först, men det står sist. Jaja förhoppningsvis är det rätt i tidningen som jag ska hämta in strax!

Kallt!

Varför ska det vara så jävla kallt?! -41 i morse när vi klev upp. INTE OKEJ!

Vi hade tänkt åka hem till Luleå en sväng denna vecka (nu när inte Jocke å Mika kommer) Men det är ju så satans kallt så att sätta sig i en bil och åka 35 mil med ett litet barn känns inte som en bra grej att göra. Och våran bil har ingen motorvärmare heller. Den har en bensinvärmare men den funkar inte riktigt... Ska se vad det kostar att laga den. Har iaf beställt tid för att den ska få en motorvärmare monterad!
Saknar Luleå. Hade vart så kul å kunna träffa "mina" mammor och deras barn.. Men det får bli när vi tar oss till Luleå.
Hade behövt hämta lite post också. Bla så ligger ju mitt VISA kort där i posthögen.. Typiskt att vi inte gett en extranyckel till någon så att dom hade kunnat skicka allt hit. Ska nog göra en tillfällig eftersändning...


Jo.. Magsjuka har vi också haft.. Eller Holger har haft det... Inte så trevligt nä... Jag har mått lite illa bara och nu ligger Stefan och vilar för han mådde illa...
Så det var ju tur i oturen att J och M inte kom ändå!

Nä. Nu ska jag slöa en stund.. Hade velat åka skidor men -37 (som det är nu) så.. Nä..
Har ju inte ens testat skidorna ännu!


Hipp hipp hurra!

Idag fyller min brorsdotter och Holgers kusin Mika 1 år!!
Vi hade såklart velat fira hennes födelsedag med henne men vi får ta firandet när vi ses!




Den 17 februari kommer en grattis-annons i NSD. Vi var lite sega på att lägga in den så det hanns inte till idag!

Nu jävlar.

Jag och Stefan var å köpte skidor igår. Ska hämta dom idag då dom är färdigmonterade. Nu jäklar ska här åkas skidor! Tror vi börjar med att åka lite på elljusspåret här i jukkas och hoppas att ingen ser oss. Förhoppningsvis är skidåkning bra för min rygg! Har gjort nått med vänster skulderblad för några år sedan.. Det domnar som bort när jag gör vissa saker.. Inte alls kul. Tror att jag drog till det när jag var å skottade på moffas grav. När jag har varit på pump så har jag inte kunnat  göra vissa övningar pga detta. Men hoppas att det blir bra med lite skidåkning.


SPAM

Man kan ju tro att jag spammar bloggen. Men jag har inte så mycket att göra. Holger sover, hunden sover och jag sitter här och dricker te och lyssnar på rexette.

Jag klippte Stefan för någon dag sedan. Nu har han inge hår kvar. Tror att någon annan (typ Anna) får klippa honom i fortsättningen.

Sugen?

Min gamla klasskompis Rebecka och hennes familj ska sälja sitt hus på Gotland och flytta norröver.
Jag hade lätt kunnat bo i deras hus!

Här är deras fina hus!

Farligt farligt.

Jag och Holger var och hälsade på Alida och Nella i tisdags. Hon hade bakat svingoda muffins med öppel och kanel. Nått Leila recept. Var såklart tvungen att baka dessa själv. Supergoda! Dock så gjorde jag dem i dem största muffinsformare som fanns, man hade kunnat göra dom mindre, man blir som mätt av att äta en sådan!!
Ska fixa in receptet lite senare..

Idag ska jag och Holger möta upp Stefan i stan och gå å kolla om vi hittar ett par skidor åt mig. Vill så gärna börja röra på mig mer. Och promenera runt byn med barnvagn räcker tyvärr inte (speciellt inte när man är en godisråtta som mig)
Tänkte köpa gymkort men det känns lite onödigt. Vet ju inte hur mycket jag har möjlighet att använda det. Speciellt inte nu när vi bor 1 vecka här och en vecka i luleå... Men Emma hade kollat upp att man kan köpa månadskort, alltså för bara en månad på sportsclub. Det kan ju vara värt ändå. Då kan jag ju testa en månad och se hur ofta jag kan ta mig upp till stan för att träna!
Är grymt sugen på att åka utförs också, mina skidor är ju knappt använda! Eller jo, jag köpte ju dem begagnade så dom är ju användna men mina pjäxor och stavar är väldigt sparsamt användna.
Mamma och pappa pratade om att vi kanske kan åka till Katterjokk nån helg, alltså bara fredag till söndag. Det hade varit toppen! LKABs förmansklubb har en jättefin stuga där som LKAB anställda får hyra för en billig penning. Hade ju varit kul om man kan tajma in att både Stefan och Kristoffer har ledig helg och att Jocke med familj kan komma från Umeå.

Well. Jo, igår var vi hos kusin Anna och hälsade på. Hon klippte mig och nu ser jag ju normal ut. Såg ju helt förskräcklig ut här tidigare. Holger lekte jättebra med hennes barn Astrid (2 veckor äldre än Holger) och Alwa (3 år)

Förresten så hoppas vi på att Holgers kusin Mika kommer hit nästa vecka! Tror att barnen hade haft jättekul tillsammans! :)

Trött!

Jag behöver semester! Vardagen äter upp mig och jag kräääks snart!
Att få vara hemma med lillprins är helt underbart. MEN, när det ska envisas med att antingen vara svinkallt, snöa eller blåsa storm (eller allt på samma gång) så vill man ju inte direkt dra ut Holger i vagnen.
Att bo hemma hos mina föräldar är väl kanske inte heller helt optimalt. TUR att jag har världens bästa föräldrar, annars hade jag inte orkat med 1 dag!
I lördags var vi ut och testa skotern en sväng, då var mamma barnvakt.. Men såklart så snöade det som fan. Det var bara vitt överallt och man såg ingenting! Men det var kul ändå.

Nu ska vi bara göra lite småfix på skotern och sen är det bara att tuta och köra!

Jo. Förra veckan på tisdag så skulle jag på mammafika. Var på konsum innan och tog ut pengar och köpte mat åt Holger...
Stefan släppte av oss i stan, jag packade ut vagnen och Holger och gick till Mat och prat. Skulle precis betala när jag upptäcker att... vars är min börs?!?
Jag kan säga att den är jävligt borta. Letade efter den längs vägen till MoP, och på parkeringen. Tänkte att om jag lagt den på taket så kanske den har farit av direkt så jag började leta efter vägen också. Stefan kom å hämtade oss och vi kollade igenom bilen väldigt ordentligt. Den fanns ingenstans. Var bara att åka hem och spärra VISA-kortet och förlustanmäla hela börsen (viktigt att göra om man tappat både VISa och legitimation.)
Killen på polisen tyckte inte att jag skulle beställa ett nytt körkort på en gång utan vänta ett tag, det kan ju hända att det kommer tillbaka.

I morgon har det gått 1 vecka och ingen har hört av sig.. Så i morgon ringer jag och beställer nytt körkort. Lite småjobbigt att släpa på passet.




RSS 2.0