Stick i fingret.

Har varit hos bm nu på morgonen. Allt var bra med både mig och bebis! Järnvärderna som har varit lite dåliga var nu väldans bra! (kan det bero på att jag tog en järntablett 1 timme innan?=) ) blodsockret var också bra.. 4 nånting (man "får" ha upp till 8.8 när man är gravid) SF måttet var 30 cm.. så magen växer ungefär med 1cm i veckan! Bebise sov och hans/hennes hjärtljud var ungefär 130.. h*n ligger med huvudet neråt och vi får hoppas att h*n håller sig så =)

Såg ni förresten "familjen annorlunda" igår? Helt galet! Och väldigt imponerande att dom vill och klarar av att ta hand om så många ungar!

Tror att jag ska ta med arwis på en promenix.. Och sen ta ett vaaarmt bad =)



Vilka är ni som läser min blogg? =)

Nu så!

Så var det måndag igen! Stefan jobbar och jag och arwen latar oss. Som vanligt!
Jag är så sinnes sugen på SEMLOR! *mmmmmm*

Men men.

I helg har vi inte gjort så mycket.. Fixat i förådet så att vi kan ha barnvagnen där. å tvättat har vi gjort! (eller eg är det stefan som har gjort det mesta. Jag har mest sorterat grejer)

I lördags tog stefan kort på min mage! Första bilderna! När jag tänker efter så hade det kanske varit kul å ha bilder från varje vecka. Så att man sen kan gå tillbaka å titta på hur man såg ut egentligen! =)

Men här är bilder från vecka 32 (?) iaf!



Med kläder.



Utan kläder


Igår

Igår tänkte jag att Stefan skulle få ta en bild på mig och magen. Men vi glömde.. Kanske gör det idag istället!

Stefans telefon har gått paj 3 ggr så igår var vi på telia och han fick en ny telefon. Inte en sån som har gått paj utan han valde nån nokia. Eftersom att nokia och eriksson (tydligen) inte har samma minneskort så förde han över alla bilder till datorn.. Hittade en bild på mig som är ungefär 1 år gammal.
Vad jag är olik mig själv! Nu har jag mörkt hår och ser.... ganska mkt mer sliten ut! haha... ska lägga in bilden här.

jag

Ja.... I morgon kommer det KANSKE upp en bild på magen.

21 Januari 2010

Sitter och tittar på nått dåligt program på 5an "is she really going out with him?" Är det ett skämt eller? Finns det tjejer som faktiskt är tillsammans med såna idioter??

Idag har vi inte gjort så mycket ännu. Stefan är på jobbet, arwen sover. Lilleskrutt i magen verkar också sova!
I natt har den faktiskt varit lugn! Eller iaf när jag ligger på rygg. Men jag kan inte sova på rygg!!! Det värsta som finns! Jag vill sova på mage!!! Men då blir den helt tokig där inne.. inte så konstigt kanske... Och om jag ligger på sida blir den också galen =) Eller då sparkar den mig i sidan som är mot sängen. (Frågade bm senast jag var där om det är dåligt för bebis om jag sover på mage, tänkte att den kanske blir mosad eller nått.. ;) men det är tydligen ingen fara!Hon sa att OM jag kan sova på mage så är det fritt fram!)
Idag är det exakt 8 veckor kvar... (till 18mars)

Näe... ska ta å kolla lite på "sjukhuset"


Bullbak!

Tänkte baka bullar igår. Men när jag kom hem från kvantum så var jag såååå trött!!
Så jag har bakat idag istället =) Och goda blev dom!!
Fick papper från försäkringskassan idag. Som ska fyllas i av min arbetsgivare (ICA alltså) Stackars Lena, hon blir aldrig av med mig =)

Idag har jag och arwen sovit lääänge! Vaknade först när S gick till jobbet, läste tidningen och sen somnade jag om. Vaknade till helt när han ringde å väckte mig (oss) vid 11.30 tiden.
Sover så dåligt på nätterna när lilleskrutt i magen lever om! Och ont gör det också (ibland)

Funderar på vad vi ska äta till middag idag. Typ korv och makaroner tror jag att det får bli! Igår åt vi rådjurssuovas, det var väldans gott! Tror det finns kvar så att vi kan äta det två gånger till *mums*

Nåväl, snart kommer Stefan hem! (han har varit duktig och varit och tränat efter jobbet!)

18 Januari 2010

Idag är det 2 månader kvar till 18 Mars 2010. Läskigt.

I helgen har jag inte gjort mycke vettigt! Målat lite i köket!
Stefan har haft måna projekt på gång. I lördags slutade han snusa! Sen började han måla/tapetsera i "lillhallen". Nu är det klart och fint  blev det! Ska till lulebo å beställa nytt golv nu i veckan.

Idag tänkte jag ta mig i kragen och åka och panta alla flaskor och burkar som har tagit över "diskbänks-skåpet"

Är så sjukt sugen på allt som är onyttigt! Gärna med nån form av colasås! *dregla*


Nä.. Nu ska jag klä på mig.

krock

Så där ja...
Äntligen fredag!! (inte för att det spelar så stor roll för mig som har lördag hela veckan...) Men nu har Stefan jobbat sista natten. Skönt! Slipper jag sova ensam! :) Fast Arwen tycker nog att det är lite skönt när han jobbar natt, för då får hon sova på hans sida av sängen! Och som hon njuter av det! I natt vaknade jag av att jag fick en tass i ansiktet. Då låg hon tvärs över sängen å sträckte på sig. söthunden!
Nu ligger hon i mitt knä och jag halvligger i soffan = lite svårt att skriva! =) Så att ni vet vad alla stavfel osv beror på =)

I onsdags var vi och handlade på kvantum... Det blev en väldigt snabb handling, vi fick med oss makaroner och fetaost...
Jag hade nämligen varit GRYMT sugen på äppelmunkar HELA dagen. Och så hade dom inga färska munkar, bara torra och äckligt. Så vad gör jag då...? Jo, Jag börjar storgrina. Inne på kvantum! Stackars Stefan, han visste nog inte riktigt vad han skulle göra! Ibland börjar jag grina här hemma av helt konstiga anledningar... Men då är vi iaf hemma. inte bland folk! Well... "bara" 9 veckor kvar... eller 8 veckor och 6 dagar för att vara exakt.. (om vi räknar på att h*n kommer ut den 18 mars)

Läste i ett sånt där mail man kan "prenumerera" på när man är gravid att bebisen börjar lugna ner sig i magen nu... Inte våran bebis iaf! Igår när jag låg i soffan kändes det som att jag hade en vindrutetorkare i magen. Den lever om mer än nånsin!

Igår storstädade vi hela lägenheten. Men ser nu att vi glömde torka av TV-bänken.. Den suger åt sig damm som... jag vet inte vad.... Vet inte exakt hur smarta vi var när vi köpte en tvbänk i typ pianolack?! Såg på "rent hus" att man kan torka av med vatten blandad med sköljmedel, att den inte ska dra åt sig så mycke då... Ska testa det!!
Arwen är som en liten unge när hon äter.. Mat överallt!! Och det gör SVINONT när man trampar på hennes %¤#&%¤# kulor!

I morse när Stefan kom från jobbet så hade han varit på ett fik och köpt wienerbröd och macka åt mig!! Han är så söt!!! (eller kanske livrädd?) Igår hade han med sig en bulla hem.. :) (jag kommer att bli TJOCK)

Jo.. kl 10 så ringer det i stefans telefon.. Eftersom att han har jobbat natt så sover han då.. Iaf så är det ett okänt nummer. En tjej lämnar ett mobilsvar. Hon har backat in i våran bil. Vad är det för jävla sopa! Jag hade ALDRIG ringt upp bilägaren om jag hade backat på nån bil.... :D Ja, det var väl snällt iaf. Steffe ska ringa upp henne sen när han vaknar.

Nä Nu ska jag torka av den där tv-bänken.... =)

hej hå

Inte skrivit på ett tag. Fy på mig :)
I lördags gjorde vi inte så mycket.. åt mat och kollade film!
På söndag tog Stefan en långpromenad med arwen. Jag plockade upp dom på mjölkudden (eller vad fan de nu heter) och vi for till barnens hus en sväng. Kollade lite på babyskydd.. Köpte en bad-termometer och kollade på lite andra grejer vi måste inhandla.
Sen for vi till storheden sprang in på HM och köpte 2 mössor, 1 par vantar och en pyjamas. Är väl nån grej till vi måste ha innan bebis kommer. Men jag vill köpa de mesta sen när h*n har kommit... lite småtråkigt att köpa allt i typ vitt. och jag VÄGRAR sätta rosa på en kille eller blått på en tjej. Fick en söt overall (?) av mamma.. en sån där så ungen ser ut som en liten björn =) Den får duga som "vinterklädsel" hem från BB iaf =)
Har köpt lite smått tidigare också. Å stefan har köpt en svart body som det står "kizz" på.. men den e lite för stor den första tiden iaf =)
Annars har vi nog det "största" och dyraste grejerna iaf. Sängen och vagnen står å är fina i arwens/bebisens rum. Tog min gamla babysitter. Lite tråkigt att mamma har lånat ut den bara :/ Den har blivit ganska äcklig :(
Ska försöka tvätta den och om det inte går så tänkte jag försöka sy nytt tyg till den. Annars så får väl dom som har smutsat ner den ta den å så köper vi en ny.
Sen tog jag ett fårskinn som jag hittade i jukkas den har hon inte lånat ut till nån annans äckelungar så jag tror att det bara är kristoffer som har legat å skitit på den ;)

Babyskyddet ja, Vi hade ju tänkt hyra från NTF, MEN.. jag ringde dit och jag vet inte. fick inget bra intryck! Han lät typ full (?) och han fattade typ inte vad jag menade.. han höll på å tjajta om nån stol från 9 månader att hyra under 1 vecka... och jag försökte få idioten att fatta att jag ville hyra ett babyskydd i 6 månader. Så det blir nog att köpa nytt. Vi lär väl skaffa en till unge nån gång.. annars säljer vi den.  Ska be Stefan ringa NTF när han vaknar.. kanske är en nykter människa som svarar den här gången.

Igår var jag på MVC.
Vikt: +4.8 kg sen start
Blodtryck: Tydligen bra.
Bebisens hjärta: Slog på som bara den!
Min mage: 28 cm.
Var inte "våran" barnmorska utan nån annan. Hon var väl inte dålig men inte lika bra som våran. Hon visade/sa inte vad bebisens hjärtljud var...  Men men ska dit om 2 veckor och då är det förhoppningsvis våran Eva!
Hon tog inte järnvärdet heller. Ganska skönt iofs, hatar nålar.
Sen for jag in till stan och fikade på mat & prat med ett gäng "mammor"  Det var trevligt! Tänkte gå in på kappahl sen men jag orkade inte.. började må så himla illa!! (kappahl i shopping har 50 % på allt iom att dom ska stänga den butiken) Åkte hem och mådde illa några timmar. Tror de kan bero på vattnet. Det var alldelens brunt igår när jag kom hem från stan. (då drack jag givetvis inte av det) men jag hade ju druckit massa vatten på morgonen...
Vägen här mellan gården och garaget var alldelens slaskig när jag kom hem så det var väl nån läcka nånstans...


NU Ska jag väcka mina kära sambo och vi ska ta en promenix på isen!

Jag har också tråkigt...

Så jag snodde den här av Emma =)

Namn: Maria

Kallas för: Maria, pigan av pappa.

Stjärntecken: Kräfta

Höger eller vänsterhänt: Höööger

Piercingar: Ingen! Har tom tagit ut mina ringar från öronen! Min navelpiercing hade nog inte sett så fin ut just nu då min navel är nästintill obefintlig!

Tatueringar: Fjärilar på insidan av höger vad och en stor fjäril på vänster skuldra.

Längd: 164 står det i mitt pass men jag tror att jag ljög då för jag är nog bara 162.

Skostorlek: 36

Hårfärg: Mörkbrunt typ! Har gått från blond (när jag var liiiiten) till råttfärgat och nu har det blivit mörkbrunt! (naturligt alltså, färgat har jag haft det mesta... blått tex!)

Fräknar: På sommaren! Blir aldrig brun, men kan få lite fräknar :)

Motto: behandla andra så som du själv vill bli behandlad.

Kär? JA!

Önskar du att du bodde någon annanstans? Ibland! Hem till jukkas!!

Tycker du att du är attraktiv? Nej, inte för tillfället! =) Är mest tjock och svullen! hahaha

Dricker du? Inte för tillfället! Tror inte mini i magen vill ha sprit! Men annars, Ja!

Röker du? Nope. Inte nu och inte annars heller!

Vilket schampo använder du? För det mesta nått tigi schampo..

Vilken parfym använder du? Hmm... De e en som jag fått av stefan i julklapp förra året... kommer inte ihåg vad den heter..

Vad är du rädd för? Skräckblandad förtjusning inför bejbis ankomst...

Gillar du att tvätta? Jo faktiskt!

Gillar du berg- och dalbanor? Ja så länge dom inte går upp-och-ner.

Senaste…

Filmen du hyrde? Tror de var "inglorious bastards" och "the haunting in conneticut"

Filmen du köpte? Oj.. Köpte en emilfilm och en lady lovleylocksfilm åt Lowa när hon fyllde år...

Låten du hörde: Var reklam för nån skiva på tv nyss... annars vet jag inte..

Låten du laddade ner? Kommer inte ihåg! (för jag vet inte riktigt hur man gör...)

Personen du ringde?  Stefan

Personen som ringde dig? Stefan

TV-program du såg?  Tittar på top model 5 nu.

Person du tänkte på?  Bebis (om h*n räknas) :)

Favorit… 

Låt: Vet inte!! 

Sak att göra: Mysa med S.. Promenera (när det inte är -30 ute)

Sport:  Att titta på eller utöva själv? Jag tycker om att gå på pass (typ pump) och att åka skridskor! Att titta på är nog alpint, längd och friidrott!

Dryck: Te, cola =)

Kläder: Just nu är det mjuuuuka kläder! I vanliga fall mina nikita jeans och nån snygg t-shirt + "munkjacka"

Film:  Ja... Jag kommer inte på nån

Bil: Pärlan! :) (min gamla bil)

Serie: desperate, greys, CSI, NCIS....

Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Säkert.

Gråtit över en flicka? Tror icke de.

Ljugit för någon? Mamma och pappa säkert 10000 ggr för en sisådär 10 år sedan.

Varit i slagsmål? Ja de kan man väl säga.

Blivit arresterad? Nix!

Träffat någon från internet IRL? Jadå..

Antal..

Gånger du varit kär? Eg bara en gång. Nu.

Gånger ditt hjärta brustit? Mitt hjärta har aldrig brustit.

Hjärtan brustet på grund av dig? Öh.. hur ska jag kunna veta det?

Tjejer du kysst?  Nej jag är inte sån.

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Hmmm... De e nog någrastycken.. Mest med tessi..

Gånger ditt namn varit med i tidningen? Har väl varit med i NSD´s "knattegrattis" minst 10 ggr

Senaste… 

Boken du läste? Fyrvaktaren.

Personen du fick e-mail av? Säkert facebook...

Personen du fick brev av? Fick väl nått julkort där vid jul annars e de väl bara räkningar som kommer med vanlig post..

Personen du fick sms av? Stefan.

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Om vi räknar min å stefans familj så var det igår, annars var det på annandagen då hela mamma + pappa familjen åt älgfilé (firade mamma och pappa 20 år som gifta)

Saken du köpte? Mat igår.. sak... Ja de vet jag inte riktigt..

Vad har du gjort idag? Varit ut med hunden...

Brukar du svära mycket? Hahaha ja!

När stiger du upp på morgonen? Det beror på om jag har planerat nått... vid 10 idag.

Vad har du på dig? Rosa tjockis tröja och svarta tränings/mys byxor

Vad ska du göra ikväll? Äta!!! och mysa!

Vad är du allergisk mot? päron... och lök ;)

Var har du ont? I ögonen och näsan (den kalla luften.. usch)

Använder du hårspray? Ibland.

Kan du stå på händer? HA HA HA HA HA... Jo, för 13 år sedan ungefär.. då kunde jag det...

Håkan Hellström eller The Ark? Pest eller kolera?

Salt eller socker? Det beror pååå!!

Gillar du ketchup? Jodå.

Är du glad nu? Jo! (Ska snart göra negerbollar)

Var du glad igår? Jo det var jag nog

Vad dansar du till? Först och främst ska jag vara jävligt full innan jag dansar.. Då spelar det inte så stor roll vad de e för musik :p

Stockholm är… ? Stressigt!

Göteborg är… ? Kanske inte lika stressigt..

Kan du sjunga? Min mamma skrattar åt mig när jag gör det..

Spaghetti eller makaroner? Makaroner

Land du vill besöka? Thailand, Usa.. mfl


10 veckor

...Kvar!

Jepp, idag är det prick 10 veckor kvar tills bebis är beräknad att komma! (18 mars) Den kan ju bestämma sig för att komma innan det *hoppas* men jag tror att den kommer att komma 2 veckor senare... den 1 april!!

Håller på att plocka bort julen här hemma. Bara gardinerna i vardagsrummet och stjärnan kvar!

Funderar på vilka gardiner jag ska sätta upp i v-rummet... Vill eg ha dom som jag hade i min lägenhet i Kiruna.. Men dom är hetl svarta.. Och då blir alltind svart här inne. Soffan är svart, tvn är svart, tv bänken är svart... bänken från Ikea är svart... bordet är svart.. Så tror de får bli Stefans "gamla" gardiner som är svart/vita =)

Mamma och pappa har varit här och hämtat mira (som har varit här sen i söndags) Känns lite tomt och tråkigt här nu!!!

Ska titta lite skidåkning på tv, stryka gardiner och vänta på hjärtat! <3

"Utmanad" av Nathalie

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Gick i 9an... Hängde i stallet hos krokur typ..

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
För exakt 3 år sedan (3 januari 2009) åkte jag tåg från kiruna till luleå.. Annars jobbade jag på ICA och bodde i mitt etta i kiruna.

3) FEM SNACKS DU GILLAR
Chips, popcorn.. karra! Nötter... ååååh... nått mer säkert.

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
Öhhmm... Ingen tror jag.

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR:
Resa, spara, köpa hus, ge lite åt mamma å pappa... å shoppa :)

6) FEM DÅLIGA VANOR
Tidsoptimist nr 1!! lättirriterad... oförmåga att tro på att andra kan göra någonting rätt.. tankspridd (speciellt nu..) (ska komma på en till grej....)

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
Dricka te (eller ja fika :) ) Umgås med mina nära och kära.. Köra/åka bil.. promenera med vovvi.. bada ;)

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
"harem-byxor" (eller vad de nu heter.. ni vet när de ser ut som att man har en elefantblöja på sig) gladiatorsandaler... basker! Pälskappa... Såna där Jeans som har jättesmala ben.. som man knappt får ut fötterna från... Väger man mer än 45 kg ser man ut som en kyckling i dom....

9) FEM FAVORITLEKSAKER:
Hm... leker väl med datorn.. annars inget...

10) FEM PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UNDERSÖKNINGEN:
Anna, Linda, Emma, Tessi och natta (fast hon har ju gjort den redan) =)

Tvåtusennio.

Hade en väldigt mysig nyårsafton igår!! På morgonen vid 9.30 tiden släppte jag av stefan på jobbet och jag åkte å handlade nyårsmat. Sen hem och ut med arwen en stund.
När stefan kom hem åkte vi till Rutvik och gav en t-shirt åt hans kusin pekka. Den var uppskattad!!

När vi kom hem började vi laga mat. Fläskfilé och bakpotatis, det vvar väldigt gott!

Vi tänkte äta jordgubbar och hallon med vit choklad och after eight gjort i ugn och glass till efterrätt... Vi började kolla en film som vi hyrt och jag somnade såklart... Så det blev inge mera äta! Får bli ikväll när Stefan kommer hem från jobbet =)

Arwen som annars är väldigt tuff låg mellan mig och stefan hela kvällen! Och vid 12 slaget när det började smälla som värst var husses famn en väldigt trygg plats =) sötvovven :)

Vad gjorde vi 2009?
En väldans massa saker!!! Jag sa upp mig från mitt jobb och flyttade hit till Luleå. Bebisen flyttade in i min mage och vi flyttade till bergnäset! Nästan allting har förändrats sedan 2008!

Vad gör vi 2010?
Nu idag 1/1-10 är jag i vecka 29+0. 11 veckor kvar tills bebis ska flytta ut från magen! (som ett sommarlov ungefär.. och hur fort gick inte dom på den tiden när man gick i skolan?)
Så nu väntar vi bara på det!
Pojke eller flicka, flicka eller pojke? Det är frågan och jag har ingen aning!!

På söndag kommer mira hit för att bo här när mamma och pappa är på "semester"

Nu ska jag ta ett bad!

 

 


RSS 2.0